Το Tesla Model Y έχει τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο το 23

Για πρώτη φορά στα χρονικά, ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης πωλήσεων. Τα στοιχεία της JATO δείχνουν ότι το Tesla Model Y είναι το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αναφέρει το Motor1.

Τον Αύγουστο του 2022, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla,

Elon Musk, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων ότι το Model Y θα γινόταν το μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις στον κόσμο το 2023. Εκείνη τη στιγμή, πολλοί θεώρησαν τη δήλωσή του υπέρμετρα αισιόδοξη , δεδομένης της υψηλής τιμής του μεσαίου SUV, αλλά και της διάθεσής του αποκλειστικά με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Ωστόσο, οι πρόσφατες μειώσεις τιμών κι η παγκόσμια επέκταση της Tesla ενίσχυσαν τη ζήτηση για το Model Y. Ήταν το τρίτο αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις πέρσι, πίσω μόνο από δύο πολύ δημοφιλή ονόματα: το Toyota RAV4 και την Toyota Corolla. Σύμφωνα με στοιχεία από 152 αγορές, η Tesla πούλησε 747.500 μονάδες του Model Y, σχεδόν διπλάσιο αριθμό σε σχέση με το 2021 (αύξηση 91%). Παρ’ όλα αυτά, το Model Y ήταν 244.000 μονάδες πίσω από την Corolla και 268.000 πίσω από το RAV4. Το χάσμα μεταξύ των δύο μοντέλων είχε αρχίσει να μειώνεται καθώς η Tesla συνέχισε τις εκπτώσεις στις τιμές των μοντέλων της κι η έκρηξη των EV έχει αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική.

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν για το πρώτο τρίμηνο δείχνουν ότι το Tesla Model Y προηγείται με 267.200 πωλήσεις. Αυτό είναι μια αύξηση περίπου 69% από την ίδια περίοδο πέρσι. Το Model Y έχει υψηλές επιδόσεις στην Κίνα, την κύρια αγορά του, στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου σημειώνει άνοδο 68%, και στην Ευρώπη, όπου έγινε το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για τις αρχές του 2023.

Γιατί το Model Y Performance είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που έχουμε δοκιμάσει;

Η Toyota Corolla πούλησε λιγότερο παρ’ ότι κοστίζει σημαντικά φθηνότερα και διατίθεται σε τόσους τύπους αμαξώματος: sedan, wagon και hatchback. Και το κυριότερο, παρ’ ότι δεν προαπαιτεί όλους τους περιορισμούς που έχουν τα ηλεκτρικά οχήματα. Η Corolla, ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα στον κόσμο εδώ και χρόνια, κατέγραψε πωλήσεις με πτωτική τάση 256.400 μονάδων, ήτοι μείωση 29% στην Κίνα και 10% στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η τρέχουσα γενιά Corolla παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2018, ενώ το Tesla Model Y έκανε το ντεμπούτο του έναν χρόνο αργότερα τον Μάρτιο του 2019. Η διαφορά μεταξύ των δύο δεν είναι τόσο μεγάλη, πράγμα που σημαίνει ότι όλα μπορούν να συμβούν μέχρι το τέλος του έτους. Τι θα γίνει άραγε όταν η Tesla κυκλοφορήσει το Model 2 των 300 ίππων, 400 χιλιομέτρων αυτονομίας και 25.000 δολαρίων;

The post Το Tesla Model Y έχει τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο το 23 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα