Το ηλεκτρικό crossover της Smart μάς αποκαλύπτεται

Όπως ήταν αναμενόμενο, το μοντέλο παραγωγής μοιάζει πολύ με το smart Concept #1  που έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Μόναχο. Διατηρεί τους προβολείς και τα πίσω φώτα που καλύπτουν όλο το πλάτος του οχήματος, θυμίζει μικρό crossover, έχει τη χαρακτηριστική γραμμή στα πίσω παράθυρα και τα ανοιγόμενα χερούλια των θυρών. Τα τελευταία θα μπορούν να ανοίξουν ακόμη και με ένα λεπτό στρώμα πάγου να καλύπτει το όχημα, επιβεβαιώνει η αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι αλλαγές από το πρωτότυπο αυτοκίνητο περιλαμβάνουν τους καθρέφτες

που τοποθετούνται στην πόρτα, τις ελαφρώς μεγαλύτερες μονάδες φωτισμού, τις συμβατικές κολόνες και τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες. Η Smart επιβεβαίωσε ότι το #1 θα έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0.29 cd χάρη στις χωνευτές λαβές των θυρών, τις ενεργές γρίλιες της μάσκας και το συνολικό σχήμα που έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιεί την αυτονομία. Βέβαια, το 0.29 δεν είναι και καμιά ζηλευτή επίδοση, όταν σκέφτεσαι ότι το ογκώδες στο μάτι Skoda Enyaq έχει μόλις 0.257 και το Enyaq Coupe 0.234! Όσον αφορά το μέγεθος, το crossover πιθανότατα θα διατηρήσει τις διαστάσεις του πρωτοτύπου, το οποίο είχε μήκος 4.290 χιλιοστά.

Τα γραφικά LED στα πίσω φώτα είναι παρόμοια με αυτά των σημερινών μοντέλων της Mercedes-Benz, κάτι που είναι λογικό αφού το μοντέλο υπογράφτηκε από το στούντιο σχεδιασμού της Mercedes. Αυτό είναι εμφανές και στο εσωτερικό της καμπίνας, όπου η υπερυψωμένη κεντρική κονσόλα μοιάζει σαν να ανήκει σε μια AMG, με εξαίρεση το σχήμα των αεραγωγών που δεν είναι στρογγυλό. Η ψηλά τοποθετημένη οθόνη αφής infotainment είναι αρκετά μεγάλη – πιθανώς να πρόκειται για τις 12.8 ίντσες του πρωτοτύπου. Τέλος, τα σπορ καθίσματα, οι κόκκινες ζώνες ασφαλείας και το τριάκτινο τιμόνι συμπληρώνουν μια νεανική και σπορ ατμόσφαιρα.

Το smart #1 σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την εταιρεία που ανήκει στη Mercedes-Benz και την Geely από το 2019. Θα βασίζεται σε μια πλατφόρμα σχεδιασμένη εξαρχής για EV που έχει σχεδιαστεί από την Geely. Το μοντέλο θα διαθέτει επίσης ένα προηγμένο σύστημα ελέγχου της θερμοκρασίας της μπαταρίας που θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να προθερμάνουν τη μπαταρία και να βελτιώσουν περαιτέρω την απόδοσή της. Η Smart επιβεβαίωσε επίσης ότι το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης θα χρησιμοποιεί σύστημα ESP της Bosch.

Το Smart #1 ηλεκτρικό crossover φημολογείται ότι θα κάνει το ντεμπούτο του στις 7 Απριλίου, όταν θα μάθουμε τις πλήρεις προδιαγραφές. Το μοντέλο θα κυκλοφορήσει τόσο στην Κίνα όσο και στην Ευρώπη, όπου θα ανταγωνιστεί άλλα πλήρως ηλεκτρικά μικρά SUV, όπως το DS3 Crossback E-Tense, το Opel Mokka-e , το Peugeot e-2008 και το επερχόμενο baby-Jeep.

The post Το ηλεκτρικό crossover της Smart μάς αποκαλύπτεται appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα