Το νέο Colt είναι ένα υβριδικό Renault Clio με σήματα Mitsubishi

Η Mitsubishi αποκάλυψε επιτέλους το νέο Colt, το μικρό hatchback της, αλλά δεν υπάρχει τίποτα να περιμένουμε με αγωνία. Γνωρίζαμε ότι το νέο σουπερμίνι θα βασιζόταν στο αντίστοιχο μοντέλο της Renault, είναι πλέον προφανές ότι η ιαπωνική μάρκα δεν έχει αλλάξει τίποτα άλλο εκτός από τα λογότυπα και τα σήματα. Αν κι αυτό δεν είναι ιδιαίτερα εμπνευσμένο, είναι πολύ λογικό. Το Clio είναι ένα αξιόλογο μοντέλο με πολλές πωλήσεις, οπότε η ιαπωνική εταιρία

εντάσσει άκοπα στην γκάμα της έναν νικητή. Τούτου λεχθέντος, ακόμη και το σήμα μπροστά φαίνεται σχεδόν άκομψα κολλημένο στην εσοχή του καπό που σχεδιάστηκε για να ταιριάζει στο ρομβοειδές σήμα της Renault.

Το Colt είναι ένα όμορφο, κλασικά σωστό hatchback με εκφραστικά φωτιστικά σώματα. H μεγαλύτερη διαφορά είναι τα τεράστια γράμματα που αναγράφουν το πλήρες όνομα της Mitsubishi στην πόρτα του πορτ-μπαγκάζ, ενώ κάτω αριστερά αναφέρεται το όνομα Colt και δεξιά to HEV, που μας πληροφορεί για το εξηλεκτρισμένο μηχανικό σύνολο που φοράει το νέο μοντέλο.

Στο εσωτερικό, διαθέτει οθόνη αφής infotainment 7 ή 9.3 ιντσών με ασύρματη συνδεσιμότητα Android Auto ή Apple CarPlay στον βασικό εξοπλισμό. Πίσω από το τιμόνι βρίσκεται μια ψηφιακή οθόνη 7 ιντσών, ενώ διατίθεται προαιρετικά οθόνη 10 ιντσών. Το Colt προσφέρει επίσης ασύρματη φόρτιση για το κινητό σας.

Το νέο αυτοκίνητο θα βοηθήσει επίσης τους ιδιοκτήτες να εξοικονομήσουν καύσιμα χάρη στο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, το ίδιο που φοράει και το Clio E-Tech, αποτελώντας ένα ακόμα full hybrid αστικό μοντέλο μετά τα Yaris και Jazz. Αποτελείται από έναν κινητήρα 1.6 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες, με συνδυαστική απόδοση 140 ίππους. Η Mitsubishi υπόσχεται ότι οι ηλεκτροκινητήρες θα είναι σε θέση να χειριστούν έως και το 80% της οδήγησης στην πόλη. Θα προσφέρεται επίσης με δύο κινητήρες αμιγώς εσωτερικής καύσης. Πρόκειται για έναν ατμοσφαιρικό, τρικύλινδρο κινητήρα 1.0 λίτρων που αποδίδει 67 ίππους και μια υπερτροφοδοτούμενη έκδοση που αποδίδει 90 ίππους.

O βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μια πλήρη σειρά συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, μεταξύ άλλων αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, cruise control, ενώ η κορυφαία έκδοση της γκάμας διαθέτει ειδοποίηση τυφλού σημείου, ειδοποίηση rear cross traffic, υποβοήθηση στάθμευσης και κάμερα 360 μοιρών.

Οι τιμές για το νέο Mitsubishi δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, αλλά θα προσφέρεται σε τρεις καλά εξοπλισμένες εκδόσεις. Η παραγωγή του Colt θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο στην Προύσα της Τουρκίας κι αναμένεται να φτάσει στις ευρωπαϊκές εκθέσεις στα τέλη φθινοπώρου.

The post Το νέο Colt είναι ένα υβριδικό Renault Clio με σήματα Mitsubishi appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα