Τρομακτικό ατύχημα με Mercury 1.300 ίππων που χάνει τα φρένα

Κατά τη βελτίωση ενός μοντέλου, πολλοί δίνουν υπερβολική έμφαση στην αύξηση της ισχύος χωρίς να αναβαθμίζουν αντίστοιχα τα φρένα. Μία τέτοια περίπτωση είναι κι η σημερινή. Το Mercury Comet του 1964 αναβαθμίζεται από τον ιδιοκτήτη του συνεχώς εδώ και 23 χρόνια κι έχει κοστίσει συνολικά εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Στην καρδιά του κτήνους βρίσκεται ένας V8 της Chevrolet, 10.4 λίτρων με έναν τεράστιο υπερσυμπιεστή κι απόδοση 1.300 ίππους! Αυτή είναι τερατώδης ισχύς σε

ένα πλαίσιο σχεδόν 60 ετών και πρέπει να συνδυάζεται με μερικά εξίσου ισχυρά φρένα. Ωστόσο, το σύστημα πέδησης του αυτοκινήτου δεν είχε αναβαθμιστεί εδώ και 17 χρόνια, δηλαδή από τότε που είχε πολύ λιγότερη δύναμη.

Κατά τη μαγνητοσκόπηση ορισμένων πλάνα του αυτοκινήτου, ο ιδιοκτήτης δηλώνει ότι το γκάζι κολλάει ανά διαστήματα κι ότι αναγκάζεται να πατάει συνεχώς φρένο για να το κρατήσει σε μια φυσιολογική ταχύτητα. Όπως ήταν αναμενόμενο, δε χρειάστηκε πολύς χρόνος για να υπερθερμανθούν τα φρένα και να χάσουν εντελώς την απόδοσή τους, με αποτέλεσμα ένα τρομακτικό τρακάρισμα.

Πλάνα που κοινοποιήθηκαν στο YouTube δείχνουν ότι λίγο μετά την απομάκρυνση από μια διασταύρωση, ο οδηγός επιταχύνει έως και περίπου τα 80 χλμ/ώρα, όταν ξαφνικά τα φρένα αστοχούν μόλις μερικές δεκάδες μέτρα πριν από σταματημένα αυτοκίνητα στο κόκκινο φανάρι. Ο οδηγός δεν είχε άλλη επιλογή από το να πέσει στο πίσω μέρος ενός μαύρου Honda Odyssey.

Η σύγκρουση ήταν εξαιρετικά βίαια κι επιδεινώθηκε από το γεγονός ότι τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός φορούσαν μόνο το κάτω οριζόντιο τμήμα των ζωνών πολλαπλών σημείων. Η δύναμη της πρόσκρουσης στέλνει το πρόσωπο του συνοδηγού απευθείας στο μεταλλικό ταμπλό, ενώ η απόφαση του οδηγού να τεντώσει τα χέρια του πριν από την πρόσκρουση είχε ως αποτέλεσμα να του σπάσει ο ένας από τους αγκώνες του. Ευτυχώς ούτε ο επιβάτης ούτε ο οδηγός του Comet τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον οδηγό του minivan.

The post Τρομακτικό ατύχημα με Mercury 1.300 ίππων που χάνει τα φρένα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα