Βάλτε λίγο Tom Cruise στη ζωή σας με το αγωνιστικό του Nissan

Έχετε δει πόσο αγέραστος είναι ο Tom Cruise; Αν θέλετε λίγη από την αίγλη του, λίγο Top Gun στις φλέβες σας, αυτό το αγωνιστικό Nissan 300 ZX του 1984 που οδηγούσε παλαιότερα ο ίδιος ο διάσημος ηθοποιός θα μπορούσε να είναι το τέλειο αυτοκίνητο για σας. Το εντυπωσιακό 300 ZX κατασκευάστηκε για αγώνες της SCCA (κατηγορία SSA) από τη Newman/Sharp Racing κι οδηγήθηκε από τον Cruise. Η ομάδα που διευθύνεται από τον Paul

Newman και τον Bob Sharp διεκδίκησε το Εθνικό Πρωτάθλημα Sports Car Club of America το 1986 και την επόμενη χρονιά, στρατολόγησε δύο νέους οδηγούς: τον Scott, γιο του Bob Sharp, και τον Tom Cruise.

Τώρα, το Nissan διατίθεται προς πώληση στο Bring a Trailer κι αποκτήθηκε από τον σημερινό ιδιοκτήτη το 2004. Αυτός το ανακαίνισε το 2006 και το αυτοκίνητο ξαναβάφτηκε και στολίστηκε με τα ίδια κόκκινα, μπλε και λευκά αυτοκόλλητα που είχε κατά την περίοδο της αγωνιστικής καριέρας του Cruise. Ένα σετ ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών, τυλιγμένες σε ελαστικά Road King Grenadier SE 205/65 και δισκόφρενα στους τέσσερις τροχούς συνδυάζονται με αντιστρεπτικές της Nismo και ελατήρια/αμορτισέρ της Tokico για καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Στην καρδιά του 300 ZX βρίσκεται ένας κινητήρας V6 3.0 λίτρων που διαθέτει aftermarket ECU, νέους εκκεντροφόρους, σύστημα ανάφλεξης της HKS, άλλη εξάτμιση, αγωνιστικό στρόφαλο και συμπλέκτη. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου πέντε σχέσεων.

Η καμπίνα έχει διατηρήσει την πολιτική της εμφάνιση, με την προσθήκη ενός roll cage, ενώ κόκκινα και μαύρα ημιμπάκετ καθίσματα με ζώνες πολλαπλών σημείων της Stroud αυξάνουν την ασφάλεια. Έτσι, παρά τον αγωνιστικό πρότερο βίο του, ο εξοπλισμός του Nissan περιλαμβάνει ένα πλήρες ταμπλό, μοκέτες κι ηχοσύστημα. Η αγγελία ενημερώνει ότι το οδόμετρο έχει καταγράψει 8.000 χιλιόμετρα.

The post Βάλτε λίγο Tom Cruise στη ζωή σας με το αγωνιστικό του Nissan appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα