Βγαίνει στον αέρα το επεισόδιο του τραυματισμού του James May

Το Grand Tour επιστρέφει στις 16 Σεπτεμβρίου, όπου το τρίο των Jeremy Clarkson, Richard Hammond και James May θα περιδιαβεί τη χιονισμένη Σκανδιναβία με τρία τετρακίνητα οχήματα προερχόμενα από τους αγώνες Rally. Σύμφωνα με τα Amazon Studios, πρόκειται για «μια περιπέτεια γεμάτη καταστροφές που περιλαμβάνει βάσεις υποβρυχίων του Ψυχρού

Πολέμου, πίστες σε παγωμένες λίμνες, ατυχήματα και χάος σε εγκαταστάσεις σκι καθώς σέρνουν τα χειροποίητα τους σπίτια από τις ακτές της Νορβηγίας στα ρωσικά σύνορα».

Αν κι η επίσημη δοκιμασία είναι να ταξιδέψουν με το αγαπημένο τους αυτοκίνητο Rally στο βορειότερο μέρος της Ευρώπης, οι May και Hammond επισημαίνουν ότι το Audi που επέλεξε ο Clarkson κατασκευάστηκε αρκετά χρόνια μετά την ακμή της μάρκας στους χωμάτινους αγώνες.

Ανεξάρτητα από αυτό, το Audi RS4 θα αντιμετωπίσει ένα Subaru Impreza WRX STi κι ένα Mitsubishi Lancer Evolution VIII σε μια σειρά δοκιμασιών που περιλαμβάνει ρυμούλκηση σκιέρ και κατοικιών μες στο χιόνι. Σε ένα τρέιλερ για το νέο επεισόδιο, ο May φαίνεται να οδηγεί το κίτρινο Mitsubishi Evo VIII, το οποίο προφανώς είναι το όχημα με το οποίο τραυματίστηκε. Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν δύο εβδομάδες, ο Βρετανός παρουσιαστής έχασε τον έλεγχο του ιαπωνικού αυτοκινήτου με ταχύτητα 120+ χλμ/ώρα και προσέκρουσε σε τοίχο, ενώ οδηγούσε μέσα από μια σήραγγα σε ναυτική βάση της Νορβηγίας κοντά στο Tromsø.

Πράγματι, μια λήψη κοντά στο τέλος του τρέιλερ δείχνει το Mitsubishi να γλιστράει με το πλάι προς το τοίχωμα του τούνελ με υψηλή ταχύτητα χωρίς να μας δείχνει την κατάληξη. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε ο May χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε σπάσει τουλάχιστον ένα πλευρό, ενώ υποβλήθηκε σε τομογραφία εγκεφάλου για να διαπιστωθεί εάν υπέστη κάποια εσωτερική βλάβη. Ευτυχώς, ο συμπαθής Captain Slow έχει δημοσιεύσει βίντεο στο YouTube έκτοτε, υποδηλώνοντας ότι δεν υπέστη κάποιο σοβαρό τραυματισμό από το ατύχημα.

Το επεισόδιο θα έχει τίτλο The Grand Tour Presents: A Scandi Flick (ένα σκανδιναβικό φλικ), μια αναφορά στο στιλ οδήγησης που έγινε διάσημο από τους Σκανδιναβούς οδηγούς Rally, οι οποίοι πρώτα πλαγιολισθαίνουν ομόρροπα προς τη φορά της στροφής και στη συνέχεια αντίθετα προς αυτήν, προκειμένου να εξουδετερώσουν την υποστροφή σε ολισθηρό οδόστρωμα, συνήθως χιονισμένο ή λασπωμένο.

The post Βγαίνει στον αέρα το επεισόδιο του τραυματισμού του James May appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα