Ξεχάστε το Phantom Braking, τα Tesla βλέπουν τα φαντάσματα !

Αν νομίζατε ότι το Phantom Braking (το απότομο φρενάρισμα του αυτοκινήτου χωρίς να υπάρχει πραγματικό εμπόδιο μπροστά) είναι πρόβλημα, τα Tesla έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα. Οι ιδιοκτήτες των διάσημων ηλεκτρικών οχημάτων δημοσιεύουν βίντεο στο TikTok που δείχνουν τα συστήματα προειδοποίησης πεζών των αυτοκινήτων τους να εμφανίζουν άτομα που δεν είναι εκεί ενώ οδηγούν μέσα από νεκροταφεία! Η νέα μόδα οδήγησε σε μια σειρά βίντεο στις

πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ένας ειδικός πιστεύει ότι ο ένοχος είναι μια δυσλειτουργία της τεχνολογίας της Tesla κι όχι απόδειξη της μετά θάνατον ζωής.

Τα βίντεο δείχνουν έναν Tesla να οδηγείται αργά μέσα από ένα νεκροταφείο και καθώς περνάει ανάμεσα ​​από τους τάφους, κατά διαστήματα στην άκρη της κεντρικής οθόνης εμφανίζεται κάποιο άτομο να περπατά στην άκρη του δρόμου. Η κάμερα που βιντεοσκοπεί το βίντεο δείχνει εκεί που υποτίθεται ότι βρίσκονται οι διαβάτες, αλλά εκεί δεν υπάρχει κανένας. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουμε κι ελληνικά βίντεο! Το αποτέλεσμα αυτού του τρομακτικού φαινομένου ωστόσο μπορεί να μην είναι η ικανότητα των Tesla να διερευνούν μεταφυσικά φαινόμενα, αλλά οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όταν αντιλαμβάνονται οτιδήποτε. Μιλώντας στο The Verge, ο Sam Abuelsamid, ειδικός στην αυτόνομη οδήγηση, δήλωσε ότι τα Tesla σχεδόν σίγουρα δε βλέπει φαντάσματα, αναφέρει το Carscoops.

«Η Tesla επέλεξε να βασίζεται αποκλειστικά στις κάμερες για τις λειτουργίες υποστήριξης οδηγού. Οι κάμερες είναι παθητικοί αισθητήρες», είπε. «Συλλαμβάνουν φως που αντανακλάται από άλλα αντικείμενα από άγνωστες πηγές. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν ξέρουν πραγματικά πού βρίσκεται ένα αντικείμενο στον φυσικό χώρο». Εξηγεί ότι τα συστήματα κάμερας χρησιμοποιούν συμπεράσματα για να μαντέψουν πού και τι είναι ένα αντικείμενο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι μεταφυσικές φιγούρες εμφανίζονται μόνο για λίγο στην οθόνη του infotainment και μετά εξαφανίζονται.

Κι ενώ οι φανταστικές εμφανίσεις σε αυτά τα βίντεο φαίνονται ως επί το πλείστον αβλαβείς, το Phantom Braking μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Όχι μόνο το απροσδόκητο φρενάρισμα στα καλά καθούμενα τρομάζει τον οδηγό και τους επιβάτες, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε τρακάρισμα από όχημα που ακολουθεί, κάτι που θα μπορούσε να έχει μοιραίες συνέπειες.

The post Ξεχάστε το Phantom Braking, τα Tesla βλέπουν τα φαντάσματα ! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα