Υβριδικό πρωτότυπο Chevy Corvette E-Ray τυλίγεται στις φλόγες

Ένα πρωτότυπο της επικείμενης Chevrolet Corvette E-Ray του 2024 καταστράφηκε από πυρκαγιά κατά τη διάρκεια δοκιμών σε ζεστό κλίμα στα βουνά της Sierra Nevada στην Ισπανία. Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει πόσο άγρια ​​ήταν η πυρκαγιά, τυλίγοντας ολόκληρο το αυτοκίνητο κι αφήνοντας πίσω της ένα λιωμένο χάος. Θα ήταν ήδη αρκετά λυπηρό αν αυτή ήταν μια ιδιωτική Corvette, αλλά το γεγονός ότι πρόκειται για πρωτότυπο σημαίνει

ότι η καταστροφή της είναι ακόμη πιο δαπανηρή, αλλά κατά μία έννοια δικαιολογημένη, αφού θα προφυλάξει μελλοντικούς ιδιοκτήτες από αντίστοιχα προβλήματα.

Η GM Authority αναφέρει ότι η Corvette E-Ray δοκιμαζόταν από τη Bosch κι ότι η φλόγα ξεκίνησε στο χώρο του κινητήρα μετά από διαρροή λαδιού. Ενώ οι μηχανικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο, η φλόγα εξαπλώθηκε γρήγορα κι επεκτάθηκε στην μπαταρία.

Δεδομένου ότι η Corvette δοκιμαζόταν σε αρκετά απομακρυσμένη περιοχή, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα τοπικά πυροσβεστικά συνεργεία δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν έγκαιρα για να σώσουν το ακριβό πρωτότυπο. Πράγματι, το μόνο που έχει μείνει είναι ένας σωρός από λιωμένα πολτοποιημένα μέταλλα. Τα απομεινάρια των ζαντών είναι ό,τι απέμεινε από την κάποτε περήφανη Corvette γενιάς C8.

Αν κι η Chevrolet δεν έχει δημοσιεύσει τεχνικές προδιαγραφές για τη νέα Corvette E-Ray, αναμένεται να συνδυάσει έναν ατμοσφαιρικό LT2 V8 6.2 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα που θα τροφοδοτεί τους μπροστινούς τροχούς. Αν και δεν γνωρίζουμε πόση ισχύ θα έχει, η παρουσία της τετρακίνησης υπόσχεται να έχει δραματικό αντίκτυπο στη συνολική οδηγική εμπειρία.

Τουλάχιστον μια άλλη υβριδική παραλλαγή της Corvette βρίσκεται υπό εξέλιξη. Αυτό το μοντέλο αναμένεται να συνδυάσει έναν μοναδικό twin-turbo V8 5.5 λίτρων με ένα υβριδικό σύστημα για απόδοση 1.000 ίππων και 1.300 Nm ροπής, ωθώντας τη «Vette» στην περιοχή των υπεραυτοκίνητων.

The post Υβριδικό πρωτότυπο Chevy Corvette E-Ray τυλίγεται στις φλόγες appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα