GP Βραζιλίας 2023: Verstappen και στο τελευταίο Sprint της σεζόν

23:45 4/11/2023 - Πηγή: Caroto
Ο Max Verstappen κατέκτησε το Sprint στο βραζιλιάνικο Sprint ανατρέποντας την pole position του Lando Norris καθώς έκανε μια εντυπωσιακή εκκίνηση και προσπέρασε τον Norris στην πρώτη στροφή. Αύριο, Κυριακή, στις 19:00 ο αγώνας, με τον Verstappen να έχει
την pole μπροστά από τους Leclerc. Stroll και Alonso.

Ο Verstappen κατάφερε να κάνει μια δυναμική εκκίνηση, εκμεταλλευόμενος την περιορισμένη αντίδραση του Norris για να περάσει την Red Bull του στην εσωτερική στροφή.

Η απειλή από τον Norris υποχώρησε γρήγορα όταν ο George Russell τον προσπέρασε στη στροφή 11, επιτρέποντας στον οδηγό της Mercedes να πάρει τη δεύτερη θέση. Ωστόσο, ο Russell δεν μπόρεσε να πλησιάσει τον Verstappen, προσφέροντας στον Ολλανδό το πλεονέκτημα να διευρύνει τη διαφορά του, αποφεύγοντας τυχόν μάχες με το DRS.

Η καλή εκκίνηση του Russell σύντομα υποχώρησε, προσφέροντας στον Norris την ευκαιρία να ξαναπεράσει χρησιμοποιώντας το DRS, επιτρέποντας στον οδηγό της McLaren να επανακτήσει τη δεύτερη θέση.

LIGHTS OUT FOR THE SAO PAULO SPRINT!

⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️
⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️

Verstappen nabs the lead at Turn 1!#BrazilGP #F1Sprint pic.twitter.com/QlaPEHOJwO

Formula 1 (@F1) November 4, 2023

Ωστόσο, ο Verstappen ήταν πολύ μπροστά, με πάνω από 1,4 δευτερόλεπτα προβάδισμα, ενώ ο Norris δεν μπορούσε να κάνει συγκεντρωμένες προσπάθειες να πλησιάσει την ουρά της Red Bull.

Μια μικρή προσπάθεια πλεονεκτήματος σε υψηλής ταχύτητας στροφές προς όφελος του Norris άνοιξε για λίγο μια ευκαιρία για τη McLaren, αλλά ο Verstappen απλά ανταποκρίθηκε με το ίδιο νόμισμα στον οδηγό από το Μπρίστολ και διατήρησε τη διαφορά μεταξύ 1,4 και 1,6 δευτερολέπτων στους επόμενους γύρους.

Δίνοντας τη δυνατότητα να αυξήσει το πλεονέκτημα του στις πιο γρήγορες στροφές, ο Verstappen μπόρεσε να διευρύνει λίγο περισσότερο τη διαφορά σε κάθε γύρο και τελικά κατάφερε να δημιουργήσει μια διαφορά δύο δευτερολέπτων καθώς ο αγώνας προχωρούσε προς το τέλος του. Το οποίο διπλασιάστηκε στην καρό σημαία, καθώς μια τελευταία προσπάθεια έδωσε στον Verstappen ένα πλεονέκτημα 4,2 δευτερολέπτων στο τέλος.

LAP 8/24

This fight for P3 though

Keywords
Τυχαία Θέματα