H Porsche Taycan Turbo GT τρελαίνει τα χρονόμετρα στο Ring

11:21 3/1/2024 - Πηγή: Caroto
Με χρόνο γύρου στα 7:07,55, η επερχόμενη κορυφαία έκδοση της Taycan τα ρίχνει στο Tesla Model S και είναι μόλις 2,25 δευτερόλεπτα πίσω από το Rimac Nevera.

Η επερχόμενη Taycan Turbo GT έχει θέσει ένα νέο σημείο αναφοράς για τα ηλεκτρικά σεντάν επιδόσεων, ξεπερνώντας το Tesla Model S Plaid κατά 17(!) δευτερόλεπτα σε ένα πρόσφατο ρεκόρ γύρου στο Nurburgring.

Αν

και η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα τη Στουτγάρδη δεν έχει αποκαλύψει ακόμη λεπτομερείς προδιαγραφές ή το επίσημο όνομα της έκδοσης (που πιθανότατα θα είναι Turbo GT), ο χρόνος που καταγράφηκε λέει πολλά.

Όπως και να έχει η επίδοση των 7 λεπτών και 07,55 δευτερολέπτων αναδεικνύει την Taycan ως την ταχύτερη ηλεκτρική Porsche στη φημισμένη πίστα.

Αυτό το επίτευγμα όχι μόνο ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε το Tesla Model S Plaid με 7:25,231, αλλά ξεπερνά και την τρέχουσα Taycan Turbo S κατά 26 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, η νέα επίδοση φέρνει επίσης την Taycan Turbo GT κοντά στο ρεκόρ της Rimac Nevera με 7:05.298.

Η Taycan Turbo GT, όπως εικάζεται ότι θα ονομαστεί, δέχτηκε μικρές τροποποιήσεις για αυξημένη ασφάλεια για την πίστα. Η προσθήκη αγωνιστικών καθισμάτων τύπου μπάκετ και κλωβού ασφαλείας συνέβαλε στη βελτίωση των δυνατοτήτων της στην απαιτητική πίστα του Nurburgring.

Οι φήμες αναφέρουν ότι η Taycan Turbo GT μπορεί να διαθέτει ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης με τρεις κινητήρες που αποδίδουν περίπου 1.000 ίππους. Ο πρόσθετος κινητήρας στον πίσω άξονα αναμένεται να παρέχει έξτρα δύναμη και προηγμένες δυνατότητες ελέγχου πρόσφυσης. Επίσης, υπάρχει το ενδεχόμενο μιας νέας μπαταρίας ή αλλαγών στη χημεία των στοιχείων για την υποστήριξη παρατεταμένων boost ισχύος.

Η Porsche αφήνει να εννοηθεί ότι στα μέσα Μαρτίου θα κυκλοφορήσει ένα βίντεο που θα παρουσιάζει τον γύρο ρεκόρ, ταυτόχρονα με περισσότερες πληροφορίες για την Taycan Turbo GT και ένα facelift για ολόκληρη τη σειρά Taycan.

The post H Porsche Taycan Turbo GT τρελαίνει τα χρονόμετρα στο Ring appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα