H VW κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και προαναγγέλλει περικοπές και απολύσεις

14:34 29/11/2023 - Πηγή: Caroto
Η Volkswagen αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις απέναντι σε έναν έντονο ανταγωνισμό και την χαμηλή της παραγωγικότητα.

Για να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα, ο όμιλος έχει ξεκινήσει ένα σχέδιο εξοικονόμησης κόστους ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας κατά τη διάρκεια της μετάβασής της προς την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο επικεφαλής της μάρκας, Thomas Schaefer, έχει επισημάνει την ανάγκη για εξορθολογισμό των λειτουργιών και μείωση του κόστους, αναγνωρίζοντας τις υψηλές δαπάνες και

τη μειωμένη ανταγωνιστικότητα. Οι υφιστάμενες δομές, διαδικασίες και διογκωμένα έξοδα έχουν επηρεάσει την ανταγωνιστικότητα της μάρκας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του μέλους του διοικητικού συμβουλίου Gunnar Kilian, η επίτευξη του στόχου εξοικονόμησης προσωπικού 10 δισεκατομμυρίων ευρώ θα επιτευχθεί κυρίως μέσω συμφωνιών για μερική ή πρόωρη συνταξιοδότηση. Ωστόσο, το σχέδιο περιλαμβάνει και άλλα μέτρα πέραν της μείωσης του προσωπικού.

Ο Kilian επισήμανε την ανάγκη για ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα στον χώρο των εργασιών, τονίζοντας ότι ορισμένα πράγματα πρέπει να αλλάξουν για να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα της εταιρείας.

The post H VW κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και προαναγγέλλει περικοπές και απολύσεις appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα