Πώς η Ευρώπη σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τους Κινέζους στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

16:14 14/12/2023 - Πηγή: Caroto
Η αυξημένη παρουσία των φθηνών ηλεκτρικών οχημάτων από κινεζικούς κατασκευαστές έχει θέσει πρόκληση στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, ώθησε δε τις παραδοσιακές εταιρείες να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για την παραγωγή οικονομικών ηλεκτρικών οχημάτων και να ανταγωνιστούν τους νεοεισερχόμενους ανταγωνιστές από την Κίνα.

Η πίεση για μείωση του κόστους σε διάφορα εξαρτήματα, από τις μπαταρίες έως τα ηλεκτρονικά, έχει καταστεί πιο επιτακτική για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες προσπαθούν να διατηρήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα.

Η Renault,

για παράδειγμα, έχει ως στόχο να μειώσει το κόστος των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων κατά 40%, προκειμένου να τα φέρει στην ίδια τιμή με τα παραδοσιακά οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ήδη έχει αναγγείλει το νέο Renault Twingo.

Η Stellantis συνεργάζεται με την κινεζική CATL και την SVOLT για την κατασκευή φθηνότερων μπαταριών LFP, οι οποίες ανακοινώθηκαν με το νέο Citroen e-C3.

Η Volkswagen και η Tesla επιδιώκουν την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων με κόστος περίπου 25.000 ευρώ για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση. Φήμες υπάρχουν για συνεργασία της VW με την Renault.

Η καινοτομία στην τεχνολογία των μπαταριών και στις διαδικασίες κατασκευής αποτελεί το βασικό κλειδί για τη μείωση του κόστους. Εταιρείες όπως η OneD Battery Sciences εισάγουν νανοκαλώδια πυριτίου στις ανόδους των μπαταριών, ενώ η Veekim χρησιμοποιεί φερρίτη αντί για υλικά σπάνιων γαιών για τους κινητήρες EV, μειώνοντας σημαντικά το κόστος.

Συγχρόνως, σημαντικοί παίκτες του κλάδου, όπως η NXP και η Siemens, επιδιώκουν συνεργασίες για τη μείωση του αριθμού των ηλεκτρονικών μονάδων ελέγχου στα ηλεκτρικά οχήματα, προκειμένου να περιορίσουν το κόστος.

Ο ανταγωνισμός με τις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η GM και η Ford, που επίσης προσπαθούν να προσφέρουν πιο οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθίσταται ολοένα και σημαντικότερος.

The post Πώς η Ευρώπη σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τους Κινέζους στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα