Τα 10 λάθη που γίνονται στην αγορά καινούριου αυτοκινήτου

10:24 9/1/2024 - Πηγή: Caroto
Η αγορά ενός νέου αυτοκινήτου είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που δεν πρέπει να λογίζεται ως κάτι πολύ απλό.

Άλλωστε με τις τιμές να έχουν αναρριχηθεί σε πρωτόγνωρα ύψη, δεδομένης και της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων, καλό είναι να γνωρίζουμε τα λάθη που γίνονται πριν την αγορά του νέου αυτοκινήτου.

Πρόκειται για λάθη, που όλοι πάνω κάτω γνωρίζουμε, αλλά εμείς στο Caroto τα συγκεντρώσαμε και σας τα παρουσιάζουμε. Προφανώς, και εσείς μπορείτε να προσθέσετε και άλλα και να μεγαλώσει η λίστα. Ας τα δούμε λοιπόν:

1. Αγορά χωρίς έρευνα

Μην πηγαίνετε

σε μια αντιπροσωπεία χωρίς πληροφορίες. Πολλαπλασιάζετε τις πιθανότητές σας να σκοντάψετε σε ένα αυτοκίνητο και μια συναλλαγή που δεν σας ταιριάζει και αφήνετε τον εαυτό σας ανοιχτό σε έναν πωλητή που ξέρει τι πρέπει να πουλήσει για να κερδίσει η εταιρία.

2. Δεν δίνουμε σημασία στο κόστος της χρηματοδότησης

Εάν συμβιβαστείτε με τη χρηματοδότηση από αντιπρόσωπο χωρίς πρώτα να ελέγξετε τη δική σας τράπεζα, διατρέχετε τον κίνδυνο να χρειαστεί να πληρώσετε υψηλότερα επιτόκια.

3. Έχουμε στο μυαλό μας μόνο τη μηνιαία πληρωμή, αν αγοράσουμε με χρηματοδότηση

Εάν σκέφτεστε μόνο αυτή τη μηνιαία πληρωμή, θα μπορούσατε να δώσετε στον πωλητή την ευκαιρία να σας δεσμεύσει με μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής δανείου, η οποία θα σας κοστίσει περισσότερο σε τόκους.

4. Αγορά μόνο από ένα συγκεκριμένο ντίλερ.

Ψάξτε γύρω σας για το αυτοκίνητο και την προσφορά που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο για να βρείτε τυπικές προσφορές αλλού και, στη συνέχεια, μπορείτε να διαπραγματευτείτε με τον αντιπρόσωπο από μια πιο ενημερωμένη οπτική γωνία.

5. Μην αποφύγετε να κάνετε test drive

Περίπου το 20% των αγοραστών παρακάμπτουν αυτό το κρίσιμο βήμα. Παρά τα όσα έχετε δει στις διαφημίσεις, το αυτοκίνητο που έχετε στο μυαλό σας μπορεί να έχει χαρακτηριστικά που δεν σας αρέσουν ή δεν θέλετε. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αφιερώσετε τουλάχιστον μισή ώρα στο test drive. Μάθετε τι έχει και τι δεν έχει και, αντικειμενικά, αν ταιριάζει στις ανάγκες σας.

6. Ενδίδετε πολύ εύκολα στο ενδιαφέρον με ένα συγκεκριμένο μοντέλο.

Το συναίσθημα δεν πρέπει να κυριαρχεί στη συναλλαγή. Κάντε την έρευνά σας και δώστε μεγαλύτερη έμφαση στην κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών σας παρά στην εκπλήρωση των φαντασιώσεων σας.

7. Επηρεαζόμαστε από διαφημιστικές καμπάνιες

Μην πέσετε θύμα μιας εντυπωσιακής διαφημιστικής καμπάνιας ή ενός ελκυστικού πωλητή. Σκεφτείτε τι πραγματικά χρειάζεστε από ένα αυτοκίνητο και μην αποσπάτε την προσοχή από αυτά τα εξαρτήματα. Κάντε μια λίστα με τις προτεραιότητες που υπαγορεύει ο τρόπος ζωής σας και μην απομακρυνθείτε πως θα τις ικανοποιήσετε.

8. Εστιάζοντας περισσότερο στη συμφωνία παρά στο όχημα.

Συνεχώς,  οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοινώνουν ειδικές «προσφορές» κάθε σεζόν, κάθε αργία και, μερικές φορές, κάθε εβδομάδα. Προσφέρουν ειδική χρηματοδότηση και εκπτώσεις. Κάνοντας αγορές, μπορείτε να βρείτε μια προσφορά που ακούγεται ελκυστική. Προσέξτε όμως να μην παρασυρθείτε αποκλειστικά από το είδος της συμφωνίας που μπορεί να έχετε μπροστά σας.

Είναι το αυτοκίνητο, τελικά, στο οποίο θα βασιστείτε τα επόμενα αρκετά χρόνια; Εστιάστε τόσο στις αξιολογήσεις, τις κριτικές και τα αξεσουάρ όσο και στα στοιχεία της συμφωνίας  Γενικότερα,  μην εγκαταλείπετε την έννοια της διαπραγμάτευσης. Οι εκπτώσεις και η ειδική χρηματοδότηση προσφέρονται από τον κατασκευαστή και όχι από τον αντιπρόσωπο.

9. Αγορά περιττών έξτρα

Διαβάστε προσεκτικά τη σύμβαση πριν την υπογράψετε και, εάν περιέχει ανεπιθύμητα πρόσθετα, αφήστε τα να αφαιρεθούν.

10. Δεν ερευνάτε την αξία του τρέχοντος αυτοκινήτου σας.

Μην ανταλλάσσεται έτσι απλά το μεταχειρισμένο όχημα σας, χωρίς να έχετε προσπαθήσει να το πουλήσετε μόνοι σας. (Τυπικά κερδίζετε περισσότερα πουλώντας το μόνοι σας).

The post Τα 10 λάθη που γίνονται στην αγορά καινούριου αυτοκινήτου appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα