Το Ford Tourneo Connect και σε plug-in υβριδική έκδοση

08:57 20/3/2024 - Πηγή: Caroto
Το Tourneo Connect Plug-In Hybrid (PHEV) προσφέρει τη δυνατότητα στους οδηγούς να εξηλεκτρίσουν την εμπειρία τους, καλύπτοντας αποστάσεις μέχρι 110 χιλιόμετρα με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια και μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Το Tourneo Connect PHEV ενσωματώνει ένα προηγμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης που συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1.5L EcoBoost με έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία υψηλής τάσης. Το σύστημα αυτό προσφέρει συνολική ισχύ

150 ίππων και 350 Nm ροπής. Η μπαταρία ιόντων λιθίου μπορεί να φορτιστεί γρήγορα σε δημόσιους φορτιστές ή στο σπίτι με ισχύ έως και 11 kW.

Το όχημα προσφέρει διάφορα προγράμματα οδήγησης για τη βέλτιστη χρήση της μπαταρίας, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών EV Now για οδήγηση μόνο με ηλεκτρική ενέργεια και EV Auto για ισορροπημένη χρήση του ηλεκτροκινητήρα και του βενζινοκινητήρα.

Για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης σε δημόσιους φορτιστές συνεχούς ρεύματος (DC) με ισχύ έως και 50 kW, ενώ η επαναφόρτισή της με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) στο σπίτι είναι εφικτή με ισχύ έως και 11 kW.

Τα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης του Tourneo Connect PHEV βοηθούν τους οδηγούς να βελτιστοποιούν τον τρόπο χρήσης της ισχύος της μπαταρίας:

EV Now: για οδήγηση με χρήση μόνο του ηλεκτροκινητήραEV Auto: για ισορροπημένη χρήση του ηλεκτροκινητήρα και του βενζινοκινητήρα ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησηςEV Later: για οδήγηση μόνο με τον βενζινοκινητήρα, ώστε να εξοικονομείται όλη η ενέργεια της μπαταρίας για μετέπειτα χρήσηEV Reserve: για εξοικονόμηση ενός επιπέδου ενέργειας της μπαταρίας που καθορίζεται από τον οδηγό για μετέπειτα χρήση

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο 5θέσιο Tourneo Connect PHEV και το 7θέσιο Grand Tourneo Connect PHEV, το οποίο διαθέτει μεγαλύτερο μήκος αμαξώματος και στάνταρ μια τρίτη σειρά καθισμάτων με δύο θέσεις.

Η καμπίνα του Tourneo Connect PHEV παραμένει ευρύχωρη και ευέλικτη, προσφέροντας χώρο φόρτωσης έως 3,1 κυβικά μέτρα. Η τεχνολογία περιλαμβάνει ένα ψηφιακό cockpit, συνδεσιμότητα μέσω του συστήματος SYNC και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Η Ford προσφέρει το νέο Tourneo Connect PHEV στις τρεις ήδη γνωστές εκδόσεις:

Trend: ο υψηλών προδιαγραφών στάνταρ εξοπλισμός της περιλαμβάνει ψηφιακό κόκπιτ και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσώνTitanium: προστίθενται λεπτομέρειες χρωμίου, ράγες οροφής, φιμέ τζάμια και περισσότερα συστήματα υποβοήθησης οδηγούActive: με σκληροτράχηλο στυλ SUV, πανοραμική οροφή και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών με κατεργασμένη όψη

Οι παραγγελίες για το Tourneo Connect PHEV ανοίγουν το καλοκαίρι του 2024, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

The post Το Ford Tourneo Connect και σε plug-in υβριδική έκδοση appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα