55ο Ράλλυ ΔΕΘ με 49 συμμετοχές

Μετά το επετειακό Ράλλυ Ακρόπολις, η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα χτυπά στη βόρειο Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη, με τη διοργάνωση του 55ου Ράλλυ ΔΕΘ.

Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης (ΑΟΘ) διοργανώνει

ένα αγωνιστικό διήμερο στις 16 & 17 Σεπτεμβρίου, με το Ράλλυ ΔΕΘ να αποτελεί τον τρίτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου, καθώς και τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος. Η φετινή έκδοση του αγώνα περιλαμβάνει 4 ασφάλτινες ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 89,1 αγωνιστικών χιλιομέτρων, στις οποίες 49 πληρώματα θα ριχτούν στη μάχη με το χρονόμετρο.

Στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου, ο ΑΟΘ ανακοίνωσε πως το 10% των εσόδων του αγώνα θα διατεθεί στους πληγέντες της θεομηνίας που έπληξε την περιοχή της Θεσσαλίας. Μια κίνηση ανταπόδοσης της στήριξης που λαμβάνει ο όμιλος από θεσσαλικά πληρώματα.

Το πρόγραμμα του αγώνα

Στα φετινά νέα θα ήταν παράλειψη να αναφερθούμε στην επιστροφή του προαιρετικού shakedown στη Γαλάτιστα, στην γνώριμη παλιά ειδική διαδρομή. Ανάμεσα στις ειδικές διαδρομές περιλαμβάνεται βεβαίως ο θρυλικός Χολομώντας, μια από τις καλύτερες ασφάλτινες ειδικές διαδρομές στην Ελλάδα. Η πανηγυρική εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνουν εντός της έκθεσης Δ.Ε.Θ., στη Νότια Πύλη στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου (ως τις 12:00) θα πραγματοποιηθεί ο διοικητικός & τεχνικός έλεγχος των συμμετεχόντων και αγωνιστικών του 55ου Ράλλυ ΔΕΘ, στο χώρο του παλαιού εργοστασίου «ΦΛΩΡΙΝΑ» στην είσοδο του χωριού Γαλαρινός Χαλκιδικής. Ο ίδιος χώρος θα αποτελέσει και το Service Park του αγώνα, το οποίο θα είναι φυλασσόμενο για την διανυκτέρευση των αγωνιστικών. Το shakedown θα γίνει αμέσως μετά, με φόντο τη Γαλάτιστα, από τις 12:30 έως τις 15:30, στην παλιά Εθνική οδό Γαλάτιστας-Πολυγύρου, μήκους 4,49 χιλιομέτρων. Η ίδια διαδρομή έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και ως shakedown, αλλά και ως χρονομετρημένη ειδική διαδρομή του αγώνα.

Στις 19:30 το απόγευμα του Σαββάτου 16/9 θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα, στην Νότια Πύλη της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης Πλατεία Αριστοτέλους.

Το καθαρά αγωνιστικό μέρος θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου, με τα πληρώματα να διαγωνίζονται σε 2 επαναλαμβανόμενες διαδρομές συνολικού μήκους 89,6 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Το πρώτο αγωνιστικό θα εκκινήσει στις 09:23 στην ειδική “Λιβάδι – Πετροκέρασα”, η οποία επιστρέφει στο οργανόγραμμα του αγώνα έπειτα από πολλά χρόνια απουσίας. Αυτή μαζί με την ειδική “Χολομώντας”, μήκους 25.1 χλμ, θα αποτελέσουν τα δύο loop ειδικών διαδρομών που θα ολοκληρωθούν δύο φορές με ένα ενδιάμεσο 30-λεπτο Service. To δεύτερο πέρασμα του “Χολομώντα” θα αποτελέσει και την Powerstage του αγώνα και πριμοδοτείται με επιπλέον βαθμούς.

Ο τερματισμός θα γίνει και πάλι στην Νότια πύλη της Δ.Ε.Θ. Πλατεία Αριστοτέλους, όπου το πρώτο πλήρωμα αναμένεται να δει την σημαία του τερματισμού στις 16:12.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΟΘ: Μετά την φοβερή καταστροφή στο Βόλο και στον Θεσσαλικό κάμπο, οι εξελίξεις δεν θα μπορούσαν και να μην επηρεάσουν το 55ο Rally ΔΕΘ. Έτσι η αναβολή της επίσκεψης του Κου Πρωθυπουργού για το Σαββάτο και τα μέτρα τάξης που αυτό συνεπάγεται, απέκλεισαν την νότια πύλη της HELEXPO ΔΕΘ για κάθε εκδήλωση. Το ΔΣ του ΑΟΘ με την συμβολή της HELEXPO ΔΕΘ, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Αστυνομίας ενήργησε άμεσα και επαναπροσδιόρισε την αρχή και το τέλος του αγώνα επιλέγοντας την Πλατεία Αριστοτέλους. Σας περιμένουμε όλους εκεί το Σαββάτο 16/09/2023 στις 19:00 για την εκκίνηση και την Κυριακή το απόγευμα για τον τερματισμό και τις απονομές, για να δώσουμε στον ιστορικότερο αγώνα (μετά το Ράλλυ Ακρόπολις) την αίγλη που του αξίζει και στους αθλητές το χειροκρότημα που τους πρέπει.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα ωράρια των ειδικών διαδρομών ΕΔΩ.

Οι λίστα των συμμετοχών ΕΔΩ.

[Φωτό: rallydeth.gr]

The post 55ο Ράλλυ ΔΕΘ με 49 συμμετοχές appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα