Dacia Sandero: Το μυστικό της επιτυχίας του

Το Dacia Sandero είναι το πανευρωπαϊκό best seller μοντέλο σε πωλήσεις λιανικής από το 2017. Μετά από τρεις γενιές η απήχηση του συνεχίζει και μεγαλώνει. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Προφανώς και σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του Dacia Sandero παίζει η χαμηλή τιμή αγοράς. Ωστόσο, η μάρκα καταφέρνει και συνδυάζει σε ένα ανταγωνιστικό πακέτο αρκετές έξυπνες λύσεις και ένα ελκυστικό design. Το μοντέλο διατίθεται στην αγορά από το 2008,

ενώ από το 2009 στη γκάμα του προστέθηκε και το πιο περιπετειώδες Stepway. Οι ωφέλιμες διαστάσεις, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, η πρακτικότητα και πάντα η προσιτή τιμή του, είναι στοιχεία που έφεραν το Sandero στις καρδιές των αγοραστών και το κατέστησαν best-seller στην ευρωπαϊκή αγορά λιανικής από το 2017.

Το 2021, το success story συνεχίστηκε με το Sandero τρίτης γενιάς, καθώς ο value for money χαρακτήρας του ενισχύθηκε από μια πιο σύγχρονη σχεδίαση. Η έκδοση Stepway μάλιστα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ευέλικτο και πιο πρακτικό από ένα παραδοσιακό όχημα πόλης, κατάλληλο για εκδρομές εκτός δρόμου, λιγότερο ογκώδες όμως από ένα SUV, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των πελατών όλων των κατηγοριών. Σήμερα, η έκδοση Stepway αντιπροσωπεύει το 66% των συνολικών πωλήσεων του Sandero.

Οι τρεις διαδοχικές γενιές του Sandero, ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των οχημάτων που πουλήθηκαν, στα 2,6 εκατομμύρια από τη μέρα που πρωτοπαρουσιάστηκε το μοντέλο, ενώ σήμερα το 42% των αυτοκινήτων που πωλούνται κινούνται από κινητήρες διπλού καυσίμου (βενζίνης & LPG).

Με έξυπνες λύσεις

Η επιτυχία του Sandero μόνο τυχαία δεν είναι. Το μοντέλο υιοθετεί λύσεις που το καθιστούν πρακτικό, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος. Αυτή είναι και η λεγόμενη φιλοσοφία “design-to-cost” που συνέβαλε στη δημιουργία της εμπορικής επιτυχίας του μοντέλου.

Στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι οι αρθρωτές μπάρες οροφής, μία έξυπνη λύση που περιστρέφει τις μπάρες μετατρέποντας τες μπάρες από διαμήκεις σε εγκάρσιες. Επιπρόσθετα, το σύστημα Media Control δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ένα smartphone στο αυτοκίνητο σαν οθόνη πολυμέσων. Μία βάση στήριξης σχεδιάστηκε από την αρχή ώστε να ενσωματώνει το κινητό απευθείας στο ταμπλό.

#tdi_4 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2022/12/2022-Story-Dacia-Sandero_-the-secrets-of-its-success-17_LOW-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_4 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2022/12/2022-Story-Dacia-Sandero_-the-secrets-of-its-success-18_LOW-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_4 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2022/12/2022-Story-Dacia-Sandero_-the-secrets-of-its-success-19_LOW-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } 1 του 3

Την αίσθηση ποιότητας στην καμπίνα ενισχύει μία υφασμάτινη “φάσα” που καλύπτει από άκρη σε άκρη το ταμπλό και βελτιώνει τόσο την εμφάνιση, όσο και την αφή. Στη νέα γενιά του μοντέλου, μία αύξηση κατά 40χλστ. του χώρου για τα γόνατα, εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση στους πίσω επιβάτες, ενώ ένας μικρός γάτζος στην κεντρική κονσόλα διευκολύνει το κρέμασμα μίας τσάντας με ψώνια ή κάποιων προσωπικών αντικειμένων.

Το Dacia Sandero διατίθεται στην Ελλάδα στις εκδόσεις Streetway και Stepway, σε τιμές που ξεκινούν από 15.560 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση διαθέσιμοι είναι δύο κινητήρες, ένας 1.0 TCe βενζίνης με 90 ίππους, αλλά και ένας διπλού καυσίμου 1.0 TCe βενζίνης/LPG με 100 ίππους.

Δες τη video-δοκιμή του Dacia Sandero Stepway

The post Dacia Sandero: Το μυστικό της επιτυχίας του appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα