Ford Kuga: Αναβάθμιση εφ’ όλης της ύλη

Η Ford επανασχεδίασε  το Kuga και πέρα από τις αλλαγές στην εμφάνιση εισάγει και μία νέα, πιο ικανή έκδοση με την ονομασία Active, προηγμένη τεχνολογία και έξυπνα χαρακτηριστικά που κάνουν τα ταξίδια ευκολότερα.

Το νέο Kuga αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στο ταξίδι της Ford

προς ένα αμιγώς ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη έως το 2035. Το μοντέλο διατίθεται σε μια γκάμα κινητήριων μονάδων που περιλαμβάνει βελτιωμένες επιλογές plug-in υβριδικών (PHEV) και πλήρως υβριδικών συστημάτων (FHEV), ενώ παραμένει ο γνώριμος βενζινοκινητήρα 1.5L EcoBoost  με 150 ίππους. Ωστόσο, το νέο Kuga εισάγει μια νέα σχεδίαση τόσο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, με κάθε έκδοση να προσφέρει ξεχωριστή εμφάνιση και μοναδικά χαρακτηριστικά. Πρεμιέρα κάνει και η νέα έκδοση Active, με πιο στιβαρό στυλ και τεχνικές αναβαθμίσεις που παρέχουν πρόσθετη ευελιξία.

Στο εσωτερικό, το νέο Ford Kuga διαθέτει βελτιωμένη λειτουργικότητα και πιο απέριττη διάταξη, προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες ένα πιο άνετο και ξεκούραστο περιβάλλον, σε συνδυασμό με προηγμένες λειτουργίες ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και άνεσης. Η τεχνολογία SYNC 4 τελευταίας γενιάς της Ford είναι στάνταρ και περιλαμβάνει προηγμένα χαρακτηριστικά και μια κεντρική οθόνη 13,2 ιντσών με οριζόντιο προσανατολισμό. Η ασύρματη ενσωμάτωση Apple CarPlay και Android Auto παρέχει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα smartphone, ενώ η συνδεσιμότητα 5G FordPass υποστηρίζει τη γρήγορη μεταφορά δεδομένων και τις ενημερώσεις λογισμικού που αναβαθμίζουν το όχημα με την πάροδο του χρόνου.

Φρέσκια σχεδίαση

Το νέο SUV ξεχωρίζει για τη νέα εμπρός όψη του, με την μεγάλη μάσκα να πλαισιώνεται από μια μπάρα φώτων LED, η οποία εκτείνεται σε όλο το πλάτος και καταλήγει στους νέους full LED προβολείς. Το σήμα της Ford δεσπόζει τώρα στο κέντρο της μάσκας, ενώ χαρακτηριστικό είναι επίσης το φουσκωμένο καπό και οι έντονες ακμές του. Η νέα σχεδίαση των πίσω φωτιστικών θυμίζει ανεστραμμένο μπαστούνι του χόκεϊ, ενώ η χαρακτηριστική πινελιά στο πίσω μέρος του νέου Kuga είναι ένα προστατευτικό στοιχείο χαμηλά στον προφυλακτήρα στο χρώμα του πάγου. Ο νέος διαχύτης αέρα και η απουσία λαβής για την πίσω πόρτα ολοκληρώνουν την απέριττη και εκλεπτυσμένη εμφάνιση του πίσω μέρους.

Νέα έκδοση Active

Η νέα έκδοση Active έχει μοναδικά εξωτερικά και εσωτερικά σχεδιαστικά στοιχεία καθώς και συγκεκριμένες βελτιώσεις για αυξημένες ικανότητες σε δύσκολες συνθήκες. Η μάσκα έχει φαρδιά κάθετα στοιχεία σε γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα και συμπληρώνεται από μια κάτω γρίλια και ποδιά, που σηματοδοτούν τον πιο «ενεργό» χαρακτήρα της. Τα σήματα Active στα εμπρός φτερά και τα αντίστοιχα λογότυπα στα ασημί κάτω διακοσμητικά των θυρών υπογραμμίζουν επίσης τον πιο στιβαρό χαρακτήρα του νέου Ford Kuga Active. Το Kuga Active διαθέτει και διαφορετικά σχέδια ζαντών αλουμινίου 18 ή 19 ιντσών.

Στο εσωτερικό, το Kuga Active διακρίνεται από το σχετικό λογότυπο στις επενδύσεις των καθισμάτων και τα πατάκια, ενώ ο πίνακας οργάνων και οι επενδύσεις των θυρών φέρουν φινίρισμα από βουρτσισμένο σκούρο ξύλο με ματ φινίρισμα. Η έκδοση Active X διαθέτει επίσης επενδύσεις Sensico και neo-suede στα καθίσματα άνεσης που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό και μπορούν να ρυθμίζονται σε 18 κατευθύνσεις.

#tdi_3 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2024/01/2023_FORD_KUGA_ACTIVE_09-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_3 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2024/01/2023_FORD_KUGA_ACTIVE_11-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } 1 του 2

Οι βελτιώσεις του Kuga Active δεν περιορίζονται στην εμφάνιση και τον εξοπλισμό. Οι νέες εκδόσεις έχουν αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 10 mm εμπρός και 5 mm πίσω, για κίνηση σε εκτός δρόμου διαδρομές, ενώ το πρόσθετο drive mode με την ονομασία Trail μεταβάλλει την απόκριση του γκαζιού και του συστήματος ελέγχου πρόσφυσης ώστε ο οδηγός να μπορεί να ελέγχει πιο αποτελεσματικά το αυτοκίνητο σε μαλακές επιφάνειες όπως η άμμος ή η λάσπη.

Ξεχωριστές εκδόσεις, ξεχωριστός χαρακτήρας

Αντίστοιχα, η Ford δίνει και στις υπόλοιπες εκδόσεις του νέου Kuga το δικό τους μοναδικό στυλ. Έτσι, το Kuga Titanium διακρίνεται για τα κάθετα στοιχεία της εμπρόσθιας μάσκας, τις οριζόντιες μπάρες στην κάτω μάσκα και τα λεπτά κάθετα φώτα ομίχλης. Η επένδυση χρωμίου στα πλαϊνά παράθυρα προσδίδει μια ιδιαίτερα κομψή αλλά και διακριτική συγχρόνως ποιότητα.

Το Kuga ST-Line Χ διαθέτει επίσης μοναδική σχεδίαση στο εμπρός μέρος, με μεγαλύτερη μάσκα σε στιλ «καρχαρία» και μια διακριτική κάτω αεροτομή στον προφυλακτήρα. Επιπλέον, διαθέτει πρόσθετα στοιχεία σε χρώμα ίδιο με εκείνο του αμαξώματος, όπως οι κάτω προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, οι πλαϊνές ποδιές και το κάτω στοιχείο του διαχύτη αέρα. Το κάτω σημείο του προφυλακτήρα στο εμπρός μέρος είναι διακοσμημένο με χρωμιωμένες λεπίδες, ενώ χαρακτηριστικές επίσης είναι τόσο οι κόκκινες δαγκάνες φρένων όσο και τα μαρσπιέ που φέρουν το λογότυπο ST-Line X.

#tdi_4 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2024/01/2023_FORD_KUGA_ST-LINE_01-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_4 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2024/01/2023_FORD_KUGA_ST-LINE_05-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_4 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2024/01/2023_FORD_KUGA_ST-LINE_07-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } 1 του 3 Αναβαθμισμένη υβριδική τεχνολογία

Το Kuga Plug-In Hybrid, το PHEV με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη, έχει αναβαθμισμένα ηλεκτροκίνητα συστήματα μετάδοσης για βελτιωμένες επιδόσεις και δυνατότητες. Τόσο το Kuga Plug-In Hybrid όσο και το Hybrid AWD (FHEV) επωφελούνται τώρα από έναν μεγαλύτερο ηλεκτροκινητήρα και ένα αναβαθμισμένο power-split αυτόματο κιβώτιο. Σε επίπεδο επιδόσεων, το Plug-In Hybrid έχει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 7,3 δευτερόλεπτα – σχεδόν δύο δευτερόλεπτα ταχύτερα από πριν – ενώ τόσο το Kuga Plug-In Hybrid όσο και το Kuga Hybrid AWD προσφέρουν την καλύτερη στην κατηγορία τους ικανότητα ρυμούλκησης που είναι αυξημένη πάνω από 30%, φτάνοντας τα 2.100 kg.

Το Kuga Plug-In Hybrid συνδυάζει ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με έναν κινητήρας βενζίνης 2,5 λίτρων της Ford. Συνδυαστικά ο ηλεκτροκινητήρας, η γεννήτρια και η μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 14,4 kWh, αποδίδουν 243 ίππους. Το μοντέλο έχει εκπομπές CO2 στα 20-28 g/km (WLTP) και μέση κατανάλωση καυσίμου 0,9-1,2 l/100 km. Η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία ανέρχεται σε 60-69 km.

Το Kuga Hybrid διαθέτει ένα αυτοφορτιζόμενο σύστημα κίνησης FHEV με δυνατότητα αμιγούς ηλεκτροκίνησης. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε κίνηση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος Ford Intelligent All-Wheel Drive. Και εδώ έχουμε έναν βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα, γεννήτρια και μπαταρία ιόντων λιθίου εξασφαλίζοντας μέση κατανάλωση καυσίμου 5,3-6,4 l/100 km. Η αυτονομία του Kuga Hybrid φτάνει έως και τα 900 km με ένα μόνο ρεζερβουάρ καυσίμου, ενώ το υβριδικό σύστημα είναι σε θέση να εξασφαλίσει έως 64% αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση στην πόλη. Βασικός κινητήρας του Kuga παραμένει ο 1.5L EcoBoost με 150 ίππους και σύμφωνα με τη Ford προσφέρει κατανάλωση 6,3-7,2 l/100 km και εκπομπές CO2 144-163 g/km (WLTP).

Οι τιμές

Το μοντέλο είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στην Ελλάδα και οι παραδόσεις των πρώτων αυτοκινήτων αναμένεται να ξεκινούν τον προσεχή Απρίλιο, αρχικά με τα μοντέλα PHEV και FHEV. Τα επίπεδα εξοπλισμού είναι Titanium, ST-Line X, Active και Active X, με τις τιμές να ξεκινούν από 33.799 ευρώ για την έκδοση 1.5 EcoBoost με μηχανικό 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων. Οι πλήρως υβριδικές εκδόσεις 2,5λτ με 180 ίππους κοστίζουν 37.837 ευρώ στην αρχική έκδοση Titanium, ενώ οι νέες εκδόσεις Active ξεκινούν από 39.870, πλήρως υβριδικό με 180 ίππους.

The post Ford Kuga: Αναβάθμιση εφ’ όλης της ύλη appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα