Το Nissan X-Trail βραβεύτηκε για τον κινητήρα του

Ο κινητήρας VC-Turbo του νέου Nissan X-Trail προσφέρει εντυπωσιακή οικονομία καυσίμου και βέλτιστη απόδοση ισχύος, ενώ πρόσφατα απέσπασε το βραβείο «Wards 10 Best Engines & Propulsion Systems 2022».

Η Nissan έλαβε το 19ο τρόπαιό της από τον θεσμό των βραβείων Wards, που αναγνωρίζει, κάθε χρόνο, τους κορυφαίους κινητήρες αυτοκινήτων ετησίως, από το 1995. Φέτος, ο κινητήρας

Variable Compression Turbo 1,5 λίτρων του Nissan X-Trail, προστέθηκε στη λίστα Wards με τους 10 καλύτερους κινητήρες & συστήματα πρόωσης. Για το 2022, η κριτική επιτροπή του Wards δοκίμασε μια ομάδα 29 ολοκαίνουργιων ή εξαιρετικά βελτιωμένων κινητήρων, βάζοντάς τους στους ρυθμούς της καθημερινής ζωής, συμπεριλαμβανομένων των μετακινήσεων και των απαιτητικών ταξιδιών. Τα κριτήρια αξιολόγησης περιελάμβαναν ιπποδύναμη, ροπή, θόρυβο, οικονομία καυσίμου, συγκριτικές προδιαγραφές και εφαρμογές νέας τεχνολογίας.

Οι κριτές επαίνεσαν τον κινητήρα VC-Turbo του X-Trail (λανσάρεται ως Nissan Rogue στις ΗΠΑ). Ο κινητήρας VC-Turbo εξοπλίζει επίσης το X-Trail στην Κίνα, όπου κέρδισε το βραβείο “China Heart Top 10 Best Engines”, το 2021. Εκτός από την έκδοση e-POWER, το X-Trail είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά και με τον προαναφερόμενο βραβευμένο υπερτροφοδοτούμενο, μεταβλητού λόγου συμπίεσης κινητήρα των 1,5 λίτρων. Με ισχύ 163ps και 300 Nm ροπής, η έκδοση αυτή προσφέρεται μόνο σε κίνηση στους δύο τροχούς, με την ισχύ να μεταδίδεται μέσω του κιβωτίου ταχυτήτων Xtronic. Σε σενάρια οδήγησης με χαλαρή οδήγηση και ελαφριά επιτάχυνση, ο κινητήρας μεταβαίνει σε υψηλή αναλογία συμπίεσης για βελτιστοποιημένη απόδοση καυσίμου, ενώ σε περιπτώσεις όπου χρειάζονται περισσότερες επιδόσεις, ο λόγος συμπίεσης προσαρμόζεται σε χαμηλό επίπεδο.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι επίσης εξοπλισμένο με υβριδική τεχνολογία 12v. Το σύστημα παρέχει υποβοήθηση ροπής, εκτεταμένο σταμάτημα στο ρελαντί, γρήγορη επανεκκίνηση και διακοπή κίνησης, με οφέλη τόσο για την οικονομία καυσίμου όσο και για την παραγωγή CO2.

Διαβάστε περισσότερα για το νέο Nissan X-Trail

Ήρθε το νέο Nissan X-Trail

The post Το Nissan X-Trail βραβεύτηκε για τον κινητήρα του appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα