H ΔΕΔΑ υλοποίησε τη δράση «Radar» για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες – Τσάκας: «Στόχος να είμαστε μια κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία»

«Στη ΔΕΔΑ στόχος μας είναι να είμαστε μια κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας, αναφορικά με μια πρωτοβουλία-δράση που υλοποίησε η Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Δικτύων Αερίου.

«Αυτή

την φορά στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας μας  υλοποιήσαμε την δράση ‘’Radar’’, ένα πρόγραμμα που εντοπίζει μαθησιακές δυσκολίες έγκαιρα και έγκυρα», επισημαίνει σχετικά ο κ. Τσάκας και συμπληρώνει:

«181 μαθητές από τον Δήμο Κομοτηνής συμμετείχαν δωρεάν στην αναγνωστική εξέταση με την καινοτόμα μέθοδο οφθαλμικής ιχνηλάτησης eyeradar που αποτελεί αποτέλεσμα έρευνας και προσπάθειας 10 χρόνων από μια ομάδα με κορυφαίους επιστήμονες από τα πιο διακεκριμένα πανεπιστήμια στον κόσμο, όπως το Harvard το Columbia και το Cornell».

«Τα αποτελέσματα ωστόσο προκαλούν προβληματισμό σε όλους μας και, κυρίως,  στην εκπαιδευτική κοινότητα για τυχόν επιπτώσεις του κορονοϊού και της αποχής από την αίθουσα διδασκαλίας στην μαθησιακή διαδικασία, καθώς το 59% των μαθητών διαγνώστηκε με μη τυπικές αναγνωστικές δεξιότητες», τονίζει ο κ. Τσάκας και καταλήγει:

«Στη ΔΕΔΑ, θα συνεχίσουμε να Δίνουμε Ενέργεια στην Κοινωνία δημιουργώντας και υποστηρίζοντας δράσεις που αφορούν το κοινωνικό σύνολο και τις ανάγκες του».

Keywords
Τυχαία Θέματα