Jogo bonito να τρίβεις τα μάτια σου από την Βραζιλία!

Oυδείς άνθρωπος πάνω σε αυτόν τον πλανήτη που ασχολείται έστω και ελάχιστα με το ποδόσφαιρο δεν είχε την παραμικρή αγωνία για το ποια θα ήταν η ομάδα που θα έπαιρνε το εισιτήριο για τα προημιτελικά από το ζευγάρι της Βραζιλίας με την Νότια Κορέα.

Το τελικό 4-1 (και με μια… καραβιά χαμένες ευκαιρίες) δικαιώνει απόλυτα τα παραπάνω. Άλλωστε από τα παιχνίδια της φάσης των 16 αυτό ήταν που είχε το ακλόνητο φαβορί, όχι μόνο για την εικόνα που έδειξαν οι Βραζιλιάνοι στα ματς του ομίλου, αλλά γιατί πήγαν στο Κατάρ με ένα και μοναδικό

στόχο. Να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το μόνο που παρουσίαζε ενδιαφέρον ήταν ο τρόπος που η «σελεσάο» θα έφτανε στη νίκη – πρόκριση. Ο τρόπος που θα εντυπωσίαζε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με την αγωνιστική της εικόνα. Το κατάφερε και με το παραπάνω. Το βράδυ της Δευτέρας ήταν αυτό που οι πάντες υποκλίθηκαν.

Ήταν η απόλυτη ποδοσφαιρική παράσταση από την πρώτη μέρα του Μουντιάλ μέχρι και σήμερα. Ειδικά το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα 45λεπτο (συν τα… χασομέρια) που θα μνημονεύεται πολλά – πολλά χρόνια για τον τρόπο που οι Βραζιλιάνοι αποθέωσαν το ίδιο το ποδόσφαιρο. Οι συνδυασμοί που είχαν ως αποτέλεσμα τα γκολ του Ριτσάρλισον και του Πακετά ήταν ένα φεστιβάλ ποδοσφαιρικής μαγείας που μόνο μια εθνική ομάδα όπως η Βραζιλία θα μπορούσε να προσφέρει στους πιστούς της μπάλας.

Είτε στηρίζει κανείς διαχρονικά την ομάδα που μας… σύστησε μάγους και μάγους της μπάλας όπως ο Πελέ, ο Γκαρίντσα, ο Σόκρατες, ο Ζίκο, ο Ρομάριο, ο Ρονάλντο, ο Ριβάλντο, ο Ροναλντίνιο, ο Κακά, ο Νεϊμάρ, είτε όχι δεν μπορεί παρά να βγάλει το καπέλο σε όλο αυτό το υπέροχο οικοδόμημα του Τίτε. Jogo bonito να τρίβεις τα μάτια σου! Και τα τρίψαμε. Όχι μια, όχι δύο, αλλά πολλές φορές σε ένα 90λεπτο που παρακαλούσες να μην τελειώσει ποτέ.

Προφανώς και ο πήχης της Νότιας Κορέας ήταν χαμηλός. Το ξέραμε όλοι αυτό. Όμως η Βραζιλία δεν επέλεξε το δρόμο μιας επαγγελματικής νίκης χωρίς θέαμα, χωρίς πολλά γκολ και με συντήρηση δυνάμεων. Φρόντισε να παρουσίασε τον τρόπο που τόσα και τόσα χρόνια έχει γοητεύσει τα εκατομμύρια πιστών που την ακολουθούν και την υποστηρίζουν.

Επόμενος αντίπαλος στην προημιτελική φάση η Κροατία. Ομάδα προφανώς πιο έμπειρη και με περισσότερα… κιλά ποιότητας από την Νότια Κορέα.

Ομάδα που ξέρει να στέκεται στα μεγάλα ραντεβού. Όμως αν η Βραζιλία μπει για άλλο ένα βράδυ με το πόδι στο γκάζι μάλλον και η παρέα του Μόντριτς θα… υποβάλλει τα σέβη της στους μάγους από τη Λατινική Αμερική!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Jogo, Βραζιλία,Jogo, vrazilia