Twitter για το λουκέτο στο «Χαμόγελο του Παιδιού»: «Ένα πράγμα λειτουργεί σωστά και το κλείνετε»

«Ένα πράγμα λειτουργούσε σωστά και ακέραια σε αυτό τον τόπο και το μόνο που μπορέσατε να κάνετε είναι να το πάτε για κλείσιμο».

Σε αυτό συνοψίζεται η άποψη των χρηστών του Twitter για την απειλή με λουκέτο στις δομές του Χαμόγελου του Παιδιού.

Οι χρήστες του διαδικτύου μάλιστα είναι έξαλλοι με το διαφαινόμενο κλείσιμο στο Χαμόγελο του Παιδιού και δεν διστάζουν να το δείξουν στο Twitter.

dir="ltr" lang="el">Ζητάμε την υποστήριξη σας στο παρακάτω ψήφισμα για την κατάργηση των νόμων που δρομολογούν το κλείσιμο των Σπιτιών μας#cancel40494 #cancel4921 #χαμόγελο_του_παιδιούhttps://t.co/ESPh4egwj8

Χαμόγελο του Παιδιού (@hamogelo) May 16, 2022

Στηρίζουμε το #χαμογελο_του_παιδιου με κάθε τρόπο! Γιατί στηρίζει τα παιδιά!

— Nora (@Nora98869740) May 16, 2022

Δεν πρέπει να κλείσει το #χαμογελο_του_παιδιου!
Τίποτε δεν θα αφήσουν όρθιο! pic.twitter.com/iirF3uEIHd

olga (@olga48778863) May 16, 2022

Και γιατί να μπορούν να χαμογελούν τα παιδιά? #χαμογελο_του_παιδιου

— lazaros gkoumas (@akisgkoumas) May 16, 2022

και τι θα μεινει για το μελλον αν δεν κανουμε οτι μπορουμε για να βλεπουμε κ να ακουμε το χαμόγελο ενος παιδιου#χαμογελο_του_παιδιου

— ε.κουμουνδουροπουλου (@roulla72) May 16, 2022

Εσείς το ξέρετε ότι μόνο το #χαμογελο_του_παιδιου διαθέτει ασθενοφόρο με θερμοκοιτίδα για νεογνά;

elvis ☆ perla (@elvis_perla) May 16, 2022

Το #χαμογελο_του_παιδιου στην περιοχή στέλνει τα παιδιά του στο κοντινό σχολείο. Παιδιά που έχουν περάσει όσα δεν θα έπρεπε να περνάει κανείς. Κι όμως οι δασκάλες μας λένε για τη διαφορά που βλέπουν από τη μία χρονιά στην άλλη που επανέρχεται το χαμόγελό τους.
Κανονίστε

— ναи∂α #ѕумραи_gαмιєѕαι (@amy4sanity) May 16, 2022

Έχω μαθητές από το χαμόγελο ξέρω τι υπεύθυνη δουλειά γίνεται, το χαμόγελο των παιδιών σας εντός κ εκτός δομών…. είμαστε στο πλευρό σας…#χαμογελο_του_παιδιου

— Ioanna Sterg. (@agnister11) May 16, 2022

Μην αφήσετε μα κλείσουν το #χαμογελο_του_παιδιου!

— Καλωδιωμενη (@druginaplug) May 17, 2022

Που είναι οι ορδές των ακαου που έκαναν καθημερινό τρεντ την Πισπιρίγκου και την Πατρα και το φως στο τούνελ παγκόσμιο τρεντ με χιλιάδες τουι; Ξέρετε πόσα παιδάκια κινδυνεύουν τώρα; Ή επειδή δεν το δείχνουν τα κανάλια μάλλον δεν είναι αρκετά σοβαρό το θέμα; #χαμογελο_του_παιδιου

— ναи∂α #ѕумραи_gαмιєѕαι (@amy4sanity) May 16, 2022

Επειδή έλειπα δεν κατάλαβα. Θα κλείσουν το #χαμογελο_του_παιδιου ; Θα κλείσουν τα ΣΠΙΤΙΑ του #χαμόγελο_του_παιδιου;
Και τα παιδιά τι; πού; Στα γνωστά ορφανοτροφεία του 80; στοιβαγμένα σε θαλάμους; σούζα και φοβισμένα; Κάθε άλλο παρά σπίτι;

— Σαδεντρέπεσαι (@kyrosgranazis_) May 16, 2022

“Απειλούμαστε με λουκέτο”

Σημειώνεται πως χτες ο πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού», Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος καταγγέλλει ότι τα σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας του οργανισμού απειλούνται με λουκέτο, εξαιτίας όσων προβλέπουν οι όροι λειτουργίας φορέων Κοινωνικής Προστασίας, ενώ κατηγόρησε την υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου για προσπάθεια «διάλυσης μιας οικογένειας».

Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι είναι ιδιαιτέρως δύσκολο για τον ίδιο να «διαχειριστεί ότι μπορεί να υπάρξει άνθρωπος που να θέλει να κάνει κακό σε αυτόν τον φορέα και μάλιστα κάποιος που είναι ειδικός σε αυτές τις καταστάσεις», ενώ υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση κοίταξε να βάλει λουκέτα σε ιδιωτικά κτήρια και να αφήσει στο απυρόβλητο τα δημόσια και τα εκκλησιαστικά.

«Προσπαθήσαμε να πείσουμε με προτάσεις την κυβέρνηση για τα κτηριακά και τη λειτουργία και μάλιστα είχε ανακοινωθεί από την ίδια την υφυπουργό ότι τα σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας -που θα πρέπει να αδειοδοτηθούν- είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει για παιδιά που η οικογένειά τους είναι σε κρίση».

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, ο κ. Γιαννόπουλος έκανε λόγο ότι αύριο μπορεί κάποιος υφιστάμενος της κ. υφυπουργού μαζί με αστυνομικούς να περάσει και να προχωρήσει στη σύλληψη του ίδιου, γιατί, απλά, όπως τόνισε: «Τα σπίτια ημερήσιας φροντίδας δεν έχουν άδεια!».

“Για μια οικοδομική παρατυπία μπορεί να κλείσει μία οικογένεια”

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού με καυστικό επεσήμανε ότι η Δόμνα Μιχαηλίδου εμφανίζεται «σαν θεά της παιδικής προστασίας» και την ίδια ώρα «για μια οικοδομική παρατυπία κλείνει μια τεράστια οικογένεια με 500 εργαζόμενους και 4.000 εθελοντές».

«Μιλήσαμε με την κ. Μιχαηλίδου και η ίδια ανακοίνωσε ότι θα θεσμοθετήσουμε τα σπίτια ημερήσιας φροντίδας. Τώρα ο καινούριος νόμος λέει -σε άλλη διάταξη άλλου υπουργείου- ότι συλλαμβάνεσαι, πληρώνεις 100.000 ευρώ πρόστιμο, ξανά άλλα τόσα λεφτά και στη συνέχεια έχει δικαίωμα η υφυπουργός και όχι η δικαιοσύνη να καθαιρέσει το διοικητικό συμβούλιο. Και όλα αυτά για μια οικοδομική παρατυπία ή οτιδήποτε άλλο κρίνει ένα άτομο που εμφανίζεται σαν θεά της παιδικής προστασίας και μπορεί να κλείσει όλο το χαμόγελο του παιδιού», ανέφερε.

Ο κ. Γιαννόπουλος διερωτήθηκε σε έντονο ύφος «αν τη δική σας οικογένεια πάει κάποιος να τη διαλύσει, τι θα κάνετε; θα σηκώσετε τα χέρια;» και συνέχισε ότι άλλες δύο φορές στο παρελθόν επιχείρησαν να βλάψουν το Χαμόγελο του Παιδιού.

«Δεχόμαστε 250.000 κλήσεις τον χρόνο και το 54% συμβουλευτικής είναι πλέον από παιδιά», επεσήμανε ο κ. Γιαννόπουλος, ενώ αναφέρθηκε και στην αυτοκτονία του 12χρονου στα Κάτω Πατήσια, υπογραμμίζοντας τη σημασία του έργου που παράγει ο Φορέας.

«Πρόσφατα αυτοκτόνησε ένα 12χρονο παιδί. Δεχόμασταν κάθε μέρα μια κλήση για αυτοκτονικό ιδεασμό εφήβου. Με αυτά πρέπει να ασχολούνται οι πάντες και αντί για αυτό ασχολούμαστε με το πώς θα κλείσουμε το Χαμόγελο, γιατί ενοχλούμε. Τι κάναμε; Ούτε πάμε αντίθετα στο κράτος. Η περιουσία μας είναι τα παιδιά», δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > TheCaller
Twitter, Χαμόγελο, Παιδιού, Ένα,Twitter, chamogelo, paidiou, ena