Άφησαν τις παραλίες για να πληρώσουν το «Γκαλόσημο»!

To... πακέτο όλο δεν ήταν ιδιαίτερα βολικό. Παρασκευή. Σε ώρα που είναι ανοιχτά τα μαγαζιά. 4 Αυγούστου. Η θερμοκρασία να φλερτάρει με... 40άρι.

Ε και; Από την άλλη ήταν ο Νίκος Γκάλης, οπότε κανένας καύσωνας και κανένα καλοκαιρινό τριήμερο δεν θα μπορούσε να πτοήσει τον κόσμο να του πει ένα ακόμη μεγάλο και θερμό «ευχαριστώ».

Περίπου 15.000 κόσμος άφησε στην άκρη παραλίες, θάλασσες και aircondition και ανηφόρισε στο κλειστό του Ολυμπιακού Σταδίου για να είναι εκεί σε μια βραδιά που γράφτηκε ιστορία.

Για

να βγάλει μια φωτογραφία, για να έχει ένα video – κειμήλιο στο κινητό του.

Η φανέλα με το μυθικό γαλανόλευκο «4»… απογειώθηκε στον ουρανό του κλειστού και θα μείνει εκεί μια για πάντα. Κανείς πια… γήινος δεν θα φορέσει στην εθνική ομάδα την φανέλα ενός «εξωγήινου».

Γιατί τέτοιος ήταν ο Νικ όσο έπαιζε στα παρκέ. Ένας τύπος από άλλο πλανήτη που ήρθε στα δικά μας μέρη για να μαγέψει και μαζί να απογειώσει το μπάσκετ, αλλά και γενικότερα τον ελληνικό αθλητισμό! Ενας τύπος που άλλαξε την μοίρα του αθλήματος, αλλά και εκατοντάδων ανθρώπων που το υπηρέτησαν και το υπηρετούν από διάφορα πόστα (παίκτες, προπονητές, αξιωματούχοι, δημοσιογράφοι).

Το βράδυ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ, ο «γκάνγκστερ» απέδειξε πως μέσα στα γήπεδα ήταν εξωγήινος, αλλά έξω από αυτά άνθρωπος. Τα δάκρυα, οι λυγμοί του την ώρα που όλο το κλειστό φώναζε «Νίκος Γκάλης οε, οε, οε» είναι του λόγου το αληθές.

Έσπασε, όπως κάποτε έσπασε την μέση του στους… μπασκετικούς αιθέρες. Μοναδικές στιγμές με πρωταγωνιστή ξανά τον ίδιο, έστω κι αν αυτή τη φορά φορούσε παντελόνι και όχι φανέλα και σορτσάκι.

Τι κι αν στο γήπεδο υπήρχε ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ, Λούκας Ντόντσιτς; Τι κι αν ήταν παρατεταγμένη η σημερινή αφρόκρεμα του ελληνικού μπάσκετ;

Ο Γκάλης έκλεψε και πάλι την παράσταση όπως έκανε πάντα όπου κι αν βρισκόταν. Το «Γκαλόσημο» αποδόθηκε για άλλη μια φορά από χιλιάδες κόσμο με δόξα και τιμή.

Ο μεγαλύτερος των μεγάλων. Ο πρώτος των πρώτων. Ο μοναδικός. Ο Γκάλης!

Keywords
Τυχαία Θέματα