«Αυτό είναι αντιπολίτευση»: Tα εύσημα του Στάθη Δρογώση στον Παύλο Γερουλάνο για την ιστορία της κυρίας Ειρήνης

Με ανάρτησή του στο X ο γνωστός τραγουδιστής Στάθης Δρογώσης απέδωσε τα εύσημα στον Παύλο Γερουλάνο για την τοποθέτησή του στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο Στάθης Δρογώσης έκανε retweet τη δημοσίευση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας με έμφαση πως: «αυτό είναι αντιπολίτευση. Με στοιχεία, χωρίς βρισιές και με εκλαΐκευση αλλά όχι λαϊκισμό».

Ο Παύλος Γερουλάνος

είναι ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή που εξετάζει το νομοσχέδιο για το ιδιωτικό χρέος, ένα ζήτημα που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά.

αυτό είναι αντιπολίτευση.Με στοιχεια χωρίς βρισιές και με εκλαΐκευση αλλά όχι λαϊκισμό.Και δεν είμαι Πασοκ εννοείται.. https://t.co/eud8i7zYpZ

— Στάθης Δρογώσης (@stathisdrogosis) November 28, 2023

Ο Παύλος Γερουλάνος διηγήθηκε στην Επιτροπή την ιστορία της κυρίας Ειρήνης και μέσω αυτής της διήγησης περιέγραψε με εύγλωττο τρόπο τον κυκεώνα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι δανειολήπτες. Τα αδιέξοδα πληθαίνουν ενώ οι αδικίες που δημιουργούνται δεν αντιμετωπίζονται.

«Θα ήθελα να σας διηγηθώ την ιστορία της κυρίας Ειρήνης. Πιστεύω ότι ενδιαφέρει, διότι συνδέει τις ανάγκες τής κοινωνίας μας, με τις αστοχίες και ελλείψεις του Νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια που μόνοι σας τιτλοφορήσατε: «Διαφάνεια, ανταγωνισμός, προστασία των ευάλωτων».

Η κα Ειρήνη: Μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, σκλήρυνση κατά πλάκας, 70% αναπηρία. Εισόδημα: 550 ευρώ από επίδομα. Δεν ανήκει στους ευάλωτους. Διότι μέχρι πρόσφατα συμπλήρωνε το εισόδημά της.

Το 2006, είχε μπει εγγυήτρια σε ένα δάνειο φίλου, γείτονά της, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Το 2013, τής ήρθε ειδοποίηση να αποπληρώσει 40.000 ευρώ στην Eurobank. Γιατί στη Eurobank; Διότι, το δάνειο είχε πέσει και οι δύο τράπεζες είχαν συγχωνευτεί. Aκόμα δεν ξέρει πώς έφτασε να χρωστάει 40.000 ευρώ. Tι ήταν το κεφάλαιο, τι ήταν οι τόκοι, τι οι υπερημερίες.

Ούτε σε ποιον μπορούσε να μιλήσει, για να μάθει. Ούτε καν τι δικαιώματα είχε. Τής είπαν, όμως, τις υποχρεώσεις της. Από εδώ και πέρα, θα ήταν στον Τειρεσία. Κάτι σαν οικονομικό βραχιολάκι φυλακής. Μια στραβή και ξαναμπαίνεις μέσα.

Έκανε διακανονισμό 216 ευρώ κεφάλαιο και 40 ευρώ τόκους τον μήνα στην Eurobank. Σχεδόν το μισό της επίδομα. Για 9 συναπτά χρόνια πλήρωνε επιμελέστατα, με τεράστιες θυσίες δικές της και τής μάνας της. Πλήρωσε κοντά στα 20.000 ευρώ.

Όμως, ακούστε. Το 2022, ενημερώθηκε ότι από αυτό το ποσό που κατέβαλε τόσο καιρό στην Eurobank, 13.000 ευρώ, αντί να πάνε στην PQH, πήγαν στην DoValue. Ούτε την PQH γνώριζε, ούτε την DoValue, ούτε γιατί έπρεπε να πληρώνει αυτές, αντί για την Eurobank. Το δάνειό της είχε αλλάξει χέρια, χωρίς να το μάθει. Και τώρα, έπρεπε να διεκδικήσει 13.000 ευρώ, δικά της χρήματα, από την DoValue, για να τα δώσει στην PQH.

Ξεκίνησε με δικηγόρο. Άλλα 1.000 Ευρώ. Πέντε δόσεις δανείου! Τελικά, πήρε ένα ποσό από την DoValue. Όχι όμως, το σύνολο. Μόνο 5.000 ευρώ και αυτά δεσμευμένα στον λογαριασμό της. Γιατί μόνο 5.000; Διότι, τής είπαν, τις πρώτες 8.000 τις είχε δώσει στην Eurobank. Η Eurobank, με τη σειρά της, λέει ότι τα έδωσε στην DoValue. Ενώ, η τελευταία λέει ότι δεν τα έχει.

Ζήτησε δοσολόγιο. Η Eurobank δεν το έδωσε ποτέ. H DoValue μόνο από το 2022 και πέρα. Ενώ, οι τόκοι τρέχουν κανονικά στο σύνολο τού ποσού. Όχι τού δικού της υπολοίπου, αλλά του υπολοίπου που βλέπει η PQH. Συγγνώμη, αντιλαμβάνεστε την παραφροσύνη; Ούτε Netflix!

Τής είπαν ότι πρέπει να πάει πάλι δικαστικά. Διότι αλλιώς, η PQH θα τής πάρει το σπίτι. Με απλούς υπολογισμούς, αυτό θα πάρει πάνω από έναν χρόνο. Και νέα αμοιβή για την δικηγορική εταιρεία. Με αυτά και με αυτά, μια προσαύξηση τουλάχιστον 10% του δανείου της. Χωρίς να φταίει σε τίποτα. 20 ακόμα δόσεις δανείου. Ενάμιση ακόμα χρόνο αποπληρωμής. Αν όλα πάνε καλά για εκείνη.

Η αλήθεια είναι μία. Οι τράπεζες ούτε ξέρουν ποια είναι η κα Ειρήνη. Ούτε τους ενδιαφέρει, ούτε οφείλουν να την ενημερώνουν πώς έφτασε να χρωστάει και σε ποιον, ούτε καν να τής δίνουν αληθινές επιλογές, ώστε να επιβιώσει. Για τις τράπεζες, η κα Ειρήνη είναι ανώνυμη. Ένας αριθμός χαμένος μεταξύ μηχανημάτων.

Με δικούς σας νόμους. Και νόμους τής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Σας παρακαλώ, κυρίες και κύριοι τής Κυβέρνησης, όσο θα συζητούμε γι’ αυτό το Νομοσχέδιο, το Νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια που εσείς ονομάζετε «Διαφάνεια, ανταγωνισμός και προστασία ευάλωτων», προσπαθείστε να μην κάνετε το ίδιο λάθος με τις τράπεζες. Δε μιλούμε για αριθμούς. Μιλούμε για ανθρώπους».

«Θα ήθελα να σας διηγηθώ την ιστορία της κυρίας Ειρήνης.

Πιστεύω ότι ενδιαφέρει, διότι συνδέει τις ανάγκες τής κοινωνίας μας, με τις αστοχίες και ελλείψεις του Νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια που μόνοι σας τιτλοφορήσατε:

«Διαφάνεια, ανταγωνισμός, προστασία των ευάλωτων»

Η κα… pic.twitter.com/6QPTmx8PQx

— Pavlos Yeroulanos (@P_Yeroulanos) November 28, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτό, Στάθη Δρογώση, Παύλο Γερουλάνο, Ειρήνης,afto, stathi drogosi, pavlo geroulano, eirinis