«Αγόρια στο ντους»: Αυτή είναι η ταινία με ερωτικές σκηνές που έδειξε η δασκάλα στους μαθητές σε δημοτικό σχολείο

Έντονες αντιδράσεις από τους γονείς, έχει προκαλέσει η κίνηση μιας δασκάλας σε Δημοτικό σχολείο της Αθήνας, η οποία φέρεται να πρόβαλε σε 10χρονους μαθητές, ταινία με ερωτικές σκηνές μεταξύ έφηβων αγοριών.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά, ο οποίος μίλησε στο star.gr, το συμβάν έλαβε χώρα πριν από δύο εβδομάδες σε δημοτικό σχολείο, στην περιοχή του Ζωγράφου, ενώ οι γονείς απευθύνθηκαν στον ίδιο, “σοκαρισμένοι”.

«Το παιδί επέστρεψε στο σπίτι και βρισκόταν σε μία δύσκολη κατάσταση ψυχοσυναισθηματική. Έκανε εμετό και δεν ήθελε να μιλήσει στους γονείς του. 

Αυτή ήταν η αιτία που κίνησε την περιέργεια των γονιών του, οι οποίοι εκμαίευσαν ότι την τελευταία ώρα η δασκάλα πρόβαλε μία ταινία με τίτλο “Αγόρια στο ντους”.

Νεότατα παιδιά προέβαιναν σε κάποιες σεξουαλικές περιπτύξεις, θωπείες και φιλιά μεταξύ τους. Όλα αυτά συνέβαιναν στο ντους, καθώς πρόκειται για ένα camp, όπου ο εκπαιδευτής τους έλεγε ότι “πρέπει να γίνετε άντρες”.

Όταν ρωτήθηκε από τα παιδιά η δασκάλα, ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα και γιατί προβάλλεται αυτή η ταινία, η δασκάλα απάντησε ότι “ο εκπαιδευτής είναι φασίστας”», σημείωσε ο κ. Κατσιβαρδάς.

«Το ζήτημα δεν είναι η ομοφυλοφιλία αυτή καθαυτή, αλλά το επιλήψιμο περιεχόμενο»

Όπως πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας, οι εντολείς του προχώρησαν στην κοινοποίηση ενός εξωδίκου στις 19 Μαΐου, στον διευθυντή του σχολείου, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και στο υπουργείο Παιδείας.

«Στόχος είναι αφενός να απαντηθεί αν το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, αν τηρεί τις προϋποθέσεις και αφετέρου να ερευνηθεί πειθαρχικά η συγκεκριμένη δασκάλα, αν πληροί τις προϋποθέσεις, δηλαδή η συμπεριφορά της αν και κατά πόσο αρμόζει και προσιδιάζει στην εκπαιδευτική της ιδιότητα, να προβάλει δηλαδή αυθαίρετα μία τέτοια ταινία, με αυτό το περιεχόμενο, το επιλήψιμο, ανεξαρτήτως αν είναι ομοφυλοφιλικό ή μη… 

Και ετεροφυλικό να ήταν, η ίδια αντίδραση θα ήταν από τους γονείς, όταν αυτό το περιεχόμενο της ταινίας απευθύνεται σε παιδιά δέκα ετών.

Επομένως, το ζήτημα δεν είναι η ομοφυλοφιλία αυτή καθαυτή, αλλά το επιλήψιμο περιεχόμενο.

Σε κάθε περίπτωση δεν προβάλλεται τέτοιο περιεχόμενο σε παιδιά 10 ετών χωρίς διαβούλευση και επικοινωνία με τους γονείς και χωρίς την έγκριση από το υπουργείο Παιδείας.

Πρέπει να υπάρχει μία διεπιστημονική προσέγγιση στα προγράμματα αυτά και ένα εμπεριστατωμένο πόρισμα, το οποίο να έχει γνωμοδοτήσει ότι είναι παιδαγωγικά ορθό το περιεχόμενο των ταινιών αυτών, να προβάλλεται και να απευθύνεται κατά αυτόν τον τρόπο, σε παιδιά 10 ετών».

Σύμφωνα με τον κ.Κατσιβαρδά, οι γονείς επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους, για την ηθική βλάβη που υπέστη το ανήλικο τέκνο τους, ενώ μέχρι στιγμής δεν είχαν κάποια επικοινωνία ή απάντηση από τους αποδέκτες του εξώδικου.

«Προς στιγμήν δεν υπάρχει κάποια επικοινωνία, ούτε κάποια απάντηση, καθώς έχουν μεσολαβήσει εκλογές και είναι σύντομο χρονικό διάστημα.

Κάποιοι γονείς ήρθαν σε εμένα κάποιοι άλλοι γονείς νομίζω ότι έκαναν κάποια παράσταση διαμαρτυρίας προς τον διευθυντή, ο οποίος έκανε κάποιες συστάσεις αν δεν απατώμαι, στη δασκάλα», είπε.

ΔΟΕ: Βραβευμένη η ταινία βρίσκεται στην ψηφιακή πλατφόρμα CiNEDU

Πρόκειται για μια ταινία “που αντλήθηκε μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα CiNEDU, όπου το υλικό της βρίσκεται υπό την έγκριση του υπ. Παιδείας”, ανέφερε στο star.gr για το συμβαν, ο πρ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάσης Κικινής.

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η συνάδελφος, θεατρολόγος, δεν έκανε κάτι αυθαίρετο, όπως παρουσιάζεται σε δημοσιεύματα, με την έννοια να προβάλει κάποια ταινία της απόλυτα δικής της επιλογής, από έναν δικό της κατάλογο ταινιών.

Είναι μία ταινία η οποία έχει αντληθεί από το υλικό που παρέχεται στα σχολεία, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, από την ψηφιακή πλατφόρμα CiNEDU. 

Οι ταινίες που βρίσκονται εκεί, είναι υπό την έγκριση του υπουργείου Παιδείας.

Αυτή η ταινία, “Αγόρια στο ντους”  ανήκει σε έναν κατάλογο ταινιών που έχει να κάνει με διάφορα ζητήματα, με τα στερεότυπα, τις έμφυλες ταυτότητες και τη φιλία, όπως διαβάζουμε στις πληροφορίες για την ταινία.

Είναι βραβευμένη ταινία του 2021. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ και το 2021 πήρε το βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου για την Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία για Παιδιά.

Έχει πάρει επίσης, βραβείο Μικρού Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας στο Άμστερνταμ και βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Μικρού Μήκους Ταινίας στο Σίδνεϊ. Έχει δηλαδή μία σειρά περγαμηνών ως ταινία και θεωρήθηκε ότι αξίζει να είναι ανεβασμένη στην πλατφόρμα που χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Αντλώντας πληροφορίες από αριστερά και δεξιά, αυτό που γνωρίζω είναι ότι πρόθεσή της (της εκπαιδευτικού) ήταν να δείξει την πιεστική συμπεριφορά του προπονητή, που εμφανίζεται στην ταινία και όχι να ενθαρρύνει τάσεις ομοφυλοφιλίας, για το οποίο όπως διαβάζω, κατηγορείται» είπε ο κ. Κικινής, συμπληρώνοντας ότι θα επιδιώξει να επικοινωνήσει με την ίδια την εκπαιδευτικό μέσα στην ημέρα.



Keywords
Τυχαία Θέματα