Αγρότες: Έφτασαν τα πρώτα τρακτέρ στο Σύνταγμα – Εφαρμόστηκαν πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Δείτε εικόνες

Στην Αττική βρίσκονται από σήμερα (20/02) νωρίς το μεσημέρι οι αγρότες από τα μπλόκα της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας που κατευθύνθηκαν με τρακτέρ στην πρωτεύουσα, προκειμένου να συμμετέχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στην πλατεία Συντάγματος.

Τα περίπου 150 τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα σύμφωνα με εκτιμήσεις αγροτών, περνούν από τα διόδια,

με συνοδεία Αστυνομίας ώστε η είσοδό τους στην πόλη να γίνει συντεταγμένα.

Στις 17:30 θα συγκεντρωθούν στη πλατεία Ομονοίας και στις 18:30 θα ξεκινήσουν τη πορεία τους προς το Σύνταγμα.

Παράλληλα, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας με λεωφορεία και άλλα μέσα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένονται να φτάσουν στην Αθήνα περισσότερα από εξήντα λεωφορεία.

Όπως είχε ανακοινώσει η ελληνική αστυνομία προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Επιπλέον, κατέφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά αγρότες από την Κρήτη για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

«Αν στην κυβέρνηση νομίζουν ότι φτάνει η ώρα να ξεμπερδέψουν από τα τρακτέρ κάνουν μεγάλο λάθος.

Θα ήταν προτιμότερο να σκύψουν πάνω στα προβλήματα και να δουν τι μπορούν να κάνουν για να συνεχιστεί η παραγωγή στην ύπαιθρο», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος των αγροτών του Κάστρου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Γιάννης Βάγγος και συμπλήρωσε:

«Καλούμε όλο τον κόσμο στο συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα», τονίζοντας πως «αυτό το συλλαλητήριο έχει κομβική σημασία».

«Μετά την Αθήνα θα επιστρέψουμε στα μπλόκα και εκεί θα πάρουμε αποφάσεις», ανέφερε ο Γιάννης Βάγγος.

Πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Παράλληλα η ΕΛΑΣ προχωράει σε πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας καθώς σιγά σιγά αρχίζουν να καταφθάνουν και άλλα τράκτερ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, αστυνόμο Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου θα υπάρξουν πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Δημογλίδου:

«Λόγω της κίνησης των αγροτών προς το κέντρο της Αθήνας, σας ενημερώνουμε ότι μέσα στην επόμενη ώρα η Τροχαία συμπληρωματικά θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια τόσο η μετακίνηση των αγροτών όσο και η κίνηση των υπόλοιπων πολιτών στην περιοχή.

Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά τη Λεωφόρο Αθηνών και στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων». 

Keywords
Τυχαία Θέματα