Αλ.Χαρίτσης: Ισχυρή Νέα Αριστερά για την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης

«Όλες οι εκτιμήσεις και η δική μας εικόνα συγκλίνουν στο ότι η Νέα Αριστερά θα εκλέξει τουλάχιστον έναν/μια ευρωβουλευτή/τρια με ποσοστό που θα μας επιτρέψει να λειτουργήσουμε ως καταλύτης για την ανασύνθεση του ευρύτερου χώρου της αριστεράς στη χώρα μας», αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξη του στο «dnews».

Υποστηρίζει ότι «ο κόσμος της Αριστεράς και της κεντροαριστεράς νιώθει αδιέξοδο. Αδιέξοδο από το ΚΚΕ

που δεν μπαίνει καν στη συζήτηση για το πώς θα φύγει η Δεξιά, από το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη που είναι καθηλωμένο σε μια ανεπαρκή αντιπολίτευση και από τον ΣΥΡΙΖΑ του κ.Κασσελάκη που έχει πάρει διαζύγιο και από την αριστερά και από τη σοβαρότητα».

Αναφέρει ότι η ΝΔ ποντάρει στη μεταφορά στη χώρα μας του γαλλικού μοντέλου, «να εμφανίσει δηλαδή τον κύριο Μητσοτάκη ως έναν άλλο Μακρόν, ο οποίος απειλείται από μια ασόβαρη αντιπολίτευση και άρα διαιωνίζει έτσι την κυριαρχία του».

Στο ερώτημα αν η Νέα Αριστερά θα συμβάλλει στην ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης, απαντά πως για να γίνει αυτό «χρειαζόμαστε ισχυρή Νέα Αριστερά».

Σημειώνει ότι «θέλουμε προφανώς να ηττηθεί ο κ. Μητσοτάκης και μαζί του οι καταστροφικές πολιτικές που με συνέπεια προωθεί, αυτός είναι ο στρατηγικός μας στόχος» και πως το πρόβλημα δεν είναι ποιος θα πάρει την πρωτοβουλία αλλά το προγραμματικό περιεχόμενο αυτής της πρωτοβουλίας.

Σχολίασε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεφύγει από τον χώρο της Αριστεράς» και πως «είναι φανερό το διαζύγιο με τις αρχές, τις αξίες και το ήθος της Αριστεράς».

Υποστηρίζει ότι «στο ΠΑΣΟΚ, όπως και στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν κοινωνικές δυναμικές που ασφυκτιούν από την αναποτελεσματική, συναινετική και αλλοπρόσαλλη πολιτική τους». «Δείτε το παράδειγμα της Ισπανίας. Είναι στον αντίποδα του τι συμβαίνει εδώ. Η προγραμματική συμφωνία επιτρέπει τη συνεργασία ευρύτερων δυνάμεων», αναφέρει.

Ερωτηθείς αν πιστεύει πως ο Αλέξης Τσίπρας θα παίξει σημαντικό ρόλο και στην επόμενη μέρα της κεντροαριστεράς και της ανανεωτικής αριστεράς, ο κ. Χαρίτσης σχολίασε ότι «ο καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται με βάση αυτές».

Ανέφερε ειδικότερα ότι «ακούσατε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, με καθυστέρηση είναι αλήθεια, κατέληξε στα ίδια δυσοίωνα με εμάς συμπεράσματα για τις εξελίξεις στον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη. Πρόσφατα δέχτηκε να εμφανιστεί δίπλα του σε μια προεκλογική φιέστα».

«Η ιστορία δεν δίνει άπειρες ευκαιρίες ακόμα και σε πρόσωπα που τη σφράγισαν», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα