Αλέξης Τσίπρας: Η «βόμβα» της παραίτησης και η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ – Πώς κάλυψαν το θέμα τα διεθνή ΜΜΕ

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (29/06) την αποχώρηση του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον οι εξελίξεις στο στρατόπεδο του κόμματος είναι ραγδαίες.

Σαν… κεραυνός εν αιθρία έπεσε η ανακοίνωση της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη του κόμματος, τα οποία δεν είχαν την παραμικρή ιδεά για το τι

επρόκειτο να συμβεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, την ιστορική αυτή απόφαση ο κ.Τσίπρας την είχε γνωστοποιήσει στα αδέρφια του και στην σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα οι οποίοι και τον στήριξαν… μέχρι τέλους.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας με την άφιξή του στην Κουμουνδούρου, στο χώρο που είχαν συγκεντρωθεί ήδη τα στελέχη του Εκτελεστικού Γραφείου, τους απευθύνθηκε λέγοντας πως η απόφαση του «είναι οριστική και αδιαπραγμάτευτη», καθώς τους γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, με την αμηχανία να είναι έντονη.

Πώς θα εκλεγεί νέος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα και σύμφωνα με τις καταστατικές διαδικασίες, προέδρο εκλεγούν τα μέλη του κόμματος. Αυτό αναμένεται να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα, μετά την εκλογή προέδρου της Βουλής.

Παράλληλα, η Πολιτική Γραμματεία μετατρέπεται σε Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου που θα «τρέξει» τις διαδικασίες για εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ από τα μέλη του κόμματος, όπως προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις ανακοινώσεις του στο Ζάππειο, με τον ίδιο να μην είναι υποψήφιος.

Μάλιστα, η πρώτη κοινοβουλευτική μάχη που θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, θα είναι η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων που αρχίζει την επόμενη Πέμπτη.



Διεθνή ΜΜΕ: «Αποχωρεί μετά την κατρακύλα στις εκλογές»

Η είδηση παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα έκανε τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, το πρακτορείο Bloomberg σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματός του, μετά την κατρακύλα του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής, κάτω από το ήδη χαμηλό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, στις 21 Μαϊου.

«Σχεδόν το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού δεν μπορούσε να βρει δουλειά στο αποκορύφωμα της δεκαετούς κρίσης χρέους», σχολιάζει το δημοσίευμα του Bloomberg, ενώ την ίδια ώρα το Reuters μεταδίδει πως:

«ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε την Πέμπτη από την ηγεσία του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τη βαριά ήττα στις εκλογές της Κυριακής».

Τέλος, το «Associated Press» γράφει:

«O ηγέτης του αριστερής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα , Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής».

Keywords
Τυχαία Θέματα