Άλλα τα προβλήματα…Όχι η Τζώρτζια!

Συνεχίζω να μην μπορώ να κατανοήσω για ποιο λόγο είναι «προβληματικό» το γεγονός εκλογικής νίκης ακροδεξιού πολιτικού σχηματισμού στην Ιταλία. Είναι προβληματική η παρατήρηση κι όχι το γεγονός το ίδιο.

Προβληματική και ιδιαιτέρως κενή σε περιεχόμενο. Κενή σε περιεχόμενο και βρίσκω το λόγο να εγείρει ερώτημα κανένα. Δεν ήταν αυτό το αποτέλεσμα που μάλλον δεν προσδοκούσε κάποια συγκεκριμένη ομάδα συμφερόντων…; Αυτό μήπως τελικά ήταν το πρόβλημα;!

Για ποιο λόγο δεν σέβονται την απόφαση του Ιταλικού λαού. Η νέα επικεφαλής

της Ιταλικής κυβέρνησης φάνηκε ιδιαιτέρως ειλικρινής (δε συνηθίζεται και τόσο) κατά την διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας! Προσωπικά, και για αυτή της ειλικρίνεια, θα τη συγχαρώ! Δε συνηθίζεται, εμπεριστατώμενα δε, να καταγγέλλει πολιτικός δρώμενα που χαρακτηρίζουν συμπεριφορές και στάσεις οργάνων της Ένωσης που – ως φυσικό επακόλουθο – επηρεάζουν την καθημερινότητα συμπατριωτών του.

Τα καταλόγισε λοιπόν ευθαρσώς, ενέπνευσε, συσπείρωσε και ο κόσμος της δίνει την ευκαιρία! Που ακριβώς είναι το πρόβλημα! Και για ποιον ακριβώς λόγο είναι πρόβλημα, ειλικρινά δύσκολο να καταλάβω! Ο λαός της Ιταλίας έδωσε και εκείνος με τη σειρά του το δικό του μήνυμα. Οφείλει να γίνει σεβαστό! Γιατί να είναι τόσο κραυγαλέο που η Τζώρτζια Μελόνι έθεσε προεκλογικά ως πυλώνες των ομιλιών της πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια. Δεν μπορούν να υπάρχουν κοινωνίες που να τους διέπει αυτό το τρίπτυχο στις μέρες μας; Γιατί να είναι τόσο κατακριτέο! Δεν έχει λοιπόν το δικαίωμα, μερίδα ανθρώπων του πλανήτη μας, παρακολουθώντας τα όσα γίνονται στην Ουκρανία, καθημερινά με την Τουρκία, όσα πρόσφατα έλαβαν σάρκα και οστά στο Ιράν να επιθυμεί να γυρίσει σε έντονο προστατευτισμό; Μα και αυτό αν είναι το διακύβευμα, οφείλει και πάλι να γίνει σεβαστό.

Προφανώς, δε θα ήταν προβληματική η εκλογική διαδικασία στην Ιταλία αν είχαν εκλεγεί «προοδευτικές»… πολιτικές δυνάμεις – κατά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης – εθνικών και διεθνών επικεφαλής οργανισμών και κομμάτων…πολιτικών δυνάμεων «ανάπτυξης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης… δυνάμεων που θα συμβάλλουν στην επερχόμενη (κι αέναη…) πολιτική ενοποίησή της…

Με λίγα λόγια τώρα ήρθε η στιγμή κι όχι τόσα χρόνια πριν…τώρα θα πρέπει να προβληματιστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για την πορεία και το μέλλον της! Τώρα! Και συγκλονιστικά… όπως και εντελώς τυχαία… πρέπει να συνδεθεί με το αποτέλεσμα των εκλογικών διαδικασιών στην Ιταλία όπου επικράτησε ακροδεξιός πολιτικός σχηματισμός, για πρώτη φορά μετά και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δε θα διαφωνήσει κανείς ότι ορισμένα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού βοηθούν στο να μπορεί να προσδιοριστεί ως ακροδεξιός. Στις μέρες μας, όμως (διότι η μνήμη χρυσόψαρου είναι και πάλι εδώ!) έχουμε παρατηρήσει ότι στο βωμό των συμφερόντων και του χρήματος όλα «αλλάζουν»… Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός.

Το αν θα αποτελέσει, όντως, ακροδεξιός σχηματισμός αυτό θα φανεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αξίζει δε να υπερτονισθεί ότι ακροδεξιοί σχηματισμοί εκτός Ελλάδας δεν έχουν πάντοτε ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά και βεβαρυμμένα παρελθόντα όπως σχηματισμοί που ενδεχομένως να έχουν εντός Ελληνικής επικράτειας. Ας παραμείνουν κατά μέρος οι όποιες πιθανώς ατυχείς συσχετίσεις που – λογικά – θα επιδιώξουν αρκετοί να προβούν να κάνουν. Μιας και τόσο καιρό τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενεργούσαν άμεσα…με νουθεσία…με ισότητα…και ισοτιμία ως προς τα μέλη της…υπερασπιζόμενα το διεθνή χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου… υπερασπιζόμενα το σύμφωνο σταθερότητας… κ.ο.κ..

Τρανό παράδειγμα της συσπείρωσης αλλά και της «αλληλοϋποστήριξης» που διέπει τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τα «παιδιά» της αποτελεί το κοινό νόμισμα, το ευρώ… 19 χώρες από το σύνολο των 27 της μεγάλης Ευρωπαϊκής «οικογένειας» έχουν κοινό νόμισμα αλλά διαφορετικές οικονομικές πολιτικές…Δηλαδή, ο Φ.Π.Α. υπηρεσιών πρώτης ανάγκης στην Ελλάδα δεν είναι ο ίδιος με αυτόν που διέπει τις ίδιες υπηρεσίες στην Βουλγαρία, παραδείγματος χάριν… Ο λόγος, όπως γίνεται αντιληπτό, περί σταθερού και μακρόπνοου οικονομικού στερεώματος, ξεκάθαρος… με ανύπαρκτη ενιαία Ευρωπαϊκή δημοσιονομική πολιτική…κι άρχισαν τώρα να συζητάνε για φωτοβολταϊκά και εναλλακτικές μορφές ενέργειας γιατί ο Βλαδίμηρος…Νιετ!

Αντί λοιπόν να προβληματίσει η όλη κατάσταση και τα όσα έχουν γίνει εις βάρος των λαών της Ευρώπης, θα πρέπει να προβληματίσει η εκλογή ακροδεξιού πολιτικού σχηματισμού στην Ιταλία…

Πολύ σοβαρότερα τα προβλήματα που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση από αυτό της εκλογής της Τζώρτζιας!

Keywords
Τυχαία Θέματα