Ανδρέας Βροντάκης: «Το ΠΑΣΟΚ θα είναι η έκπληξη των εκλογών»

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με τις θέσεις και το πρόγραμμα του δίνει λύσεις στα προβλήματα της νέας γενιάς» τονίζει, μιλώντας στο TheCaller.gr και στην Ευδοκία Λελεδάκη, ο υποψήφιος με το κόμμα, στην Α’ Πειραιά και Νήσων, Ανδρέας Βροντάκης.

Το έμπειρο στέλεχος της Παράταξης, βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους του Πειραιά, μιλώντας με πολίτες, για τα

προβλήματα που αντιμετωπίζουν, επισημαίνοντας πως «ζητούν λύσεις ώστε να γίνουν οι ζωές μας ανθρώπινες».

Προερχόμενος από την κοινωνία και γέννημα – θρέμμα άλλωστε της περιοχής, ο Ανδρέας Βροντάκης γνωρίζει καλά τα μειονεκτήματα όπως και προτερήματά της: «Τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου, η περιβαλλοντική επιβάρυνση (…) το λιμάνι που θα πρέπει να λειτουργεί ανταποδοτικά για τη πόλη» είναι κάποια από αυτά.

Η συζήτησή μας πάει στις μετεκλογικές συνεργασίες και ο ίδιος δε διστάζει να τοποθετηθεί. «Οι κυβερνήσεις συνεργασίας συναποφασίζουν για το πρόγραμμα, για τη πολιτική, και βεβαίως για τα πρόσωπα που θα εγγυηθούν την εφαρμογή της κοινής συμφωνίας» ξεκαθαρίζει.

Και συνεχίζει: «Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Τσίπρας αποτελούν τις δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Με τις πολιτικές επιλογές τους τα τελευταία οχτώ χρόνια, που κυβέρνησαν, κατόρθωσαν να φέρουν τη κοινωνία σε απόγνωση».

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξή του στο TheCaller.gr:

Είστε υποψήφιος με τον ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Α’ Πειραιά και Νήσων. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα των κατοίκων εκεί; Τι σας λέει ο κόσμος που συνομιλείτε καθημερινά μαζί του στο δρόμο;

Η Α’ Πειραιά είναι η περιφέρεια της χώρας που συνδυάζει τόσο διαφορετικές μορφές οικονομικής ανάπτυξης. Το μεγάλο αστικό κέντρο με το μεγάλο λιμάνι, σε συνδυασμό με τις λαϊκές γειτονιές της πόλης. Τα μεγάλα και μικρά ξενοδοχειακά συγκροτήματα των νησιών του Σαρωνικού σε αρμονική αντίθεση με τις αγροτικές καλλιέργειες και τις μικρές κτηνοτροφικές μονάδες. Είναι λοιπόν φανερό ότι μια περιφέρεια με τόσες μεγάλες αντιθέσεις έχει και μεγάλες ελλείψεις αλλά και μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, που θα βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των κατοίκων. Η ακρίβεια, η ανεργία των νέων, τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου, η περιβαλλοντική επιβάρυνση, η υγεία που θα προσφέρει υπηρεσίες σε όλους και όχι μόνο στους έχοντες, η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου των νησιών μας αξιοποιώντας και άλλες μορφές τουρισμού, το λιμάνι που θα πρέπει να λειτουργεί ανταποδοτικά για τη πόλη. Είναι προβλήματα που ζητούν λύσεις ώστε να γίνουν οι ζωές μας ανθρώπινες.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το τελευταίο διάστημα το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να έχει σταθεροποιηθεί σε ποσοστά της τάξεως του 9%-10%. Εκτιμάτε ότι μπορεί η Παράταξη να κάνει την ανατροπή στις κάλπες;

Τα δημοσκοπικά ευρήματα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την αποδοχή της κοινωνίας στις θέσεις και στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ. Η συμμετοχή του κόσμου στις συγκεντρώσεις, στις περιοδείες, στις εκδηλώσεις που κάνουν ο Πρόεδρος, τα στελέχη και οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ δείχνουν την ανάγκη της κοινωνίας για τη Νέα Αλλαγή. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι η έκπληξη των εκλογών. Από τη δική μας δράση, από το δικό μας πειστικό λόγο εξαρτάται το αποτέλεσμα και η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Η πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για ένα άλλο πολιτικό πρόσωπο -εκτός των κυρίων Μητσοτάκη και Τσίπρα- για την πρωθυπουργία της χώρας, σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις. Εσείς τι πιστεύετε;

Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Τσίπρας αποτελούν τις δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Με τις πολιτικές επιλογές τους τα τελευταία οχτώ χρόνια, που κυβέρνησαν, κατόρθωσαν να φέρουν τη κοινωνία σε απόγνωση. Δημιούργησαν ένα κράτος για τους λίγους και τους εκλεκτούς. Καταπάτησαν θεσμούς, αξίες, ιδανικά. Ο μόνος στόχος που υπηρετούν με συνέπεια είναι η προσπάθεια τους να παραμείνουν στη καρέκλα του πρωθυπουργού. Έρχονται λοιπόν σήμερα και ο μεν Μητσοτάκης απειλεί με πρώτες, δεύτερες, τρίτες εκλογές μέχρι να γίνει αυτοδύναμος πρωθυπουργός, ο δε άλλος μιλάει για κυβέρνηση συνεργασίας δημοκρατικών δυνάμεων αρκεί βέβαια να είναι πρωθυπουργός ο ίδιος. Είναι λοιπόν δυνατόν αυτούς που η κοινωνία θα τους έχει καταδικάσει, θα τους έχει αφήσει μετεξεταστέους να τους επιβραβεύσει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και να τους κάνει πρωθυπουργούς; Οι κυβερνήσεις συνεργασίας συναποφασίζουν για το πρόγραμμα, για τη πολιτική, και βεβαίως για τα πρόσωπα που θα εγγυηθούν την εφαρμογή της κοινής συμφωνίας. Ο μόνος εγγυητής, προς όφελος της κοινωνίας, είναι η εκλογική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ.

Στο δρόμο προς τις εκλογές, εκτιμάτε ότι οι αποστάσεις που πρέπει να κρατηθούν απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ίσες;

Από το 2015 είμαστε θεατές στο ίδιο έργο με ένα μόνο στόχο τη διάλυση και την εκλογική λεηλασία του ΠΑΣΟΚ. Με τις πλατείες, τα Ζάππεια, με την κατάργηση του κράτους δικαίου, με τη καταπάτηση των δημοκρατικών θεσμών, με τον διχασμό της κοινωνίας, με νόμους που ψήφιζε ο ΣΥΡΙΖΑ και τους εφαρμόζει η Ν.Δ. Σαφέστατα λοιπόν ο δικός μας πολιτικός λόγος πρέπει να δείχνει τα προβλήματα που και οι δύο δημιουργήσαν στη κοινωνία και κυρίως στη πολιτική τοξικότητα που μπόλιασαν τη κοινωνία. Η ευθύνη ανήκει και στους δύο και αντίστοιχος πρέπει να είναι και ο επιμερισμός.

Οι νέοι τις σας λένε; Και σας ρωτώ γιατί το αίσθημα της απογοήτευσης είναι ιδιαίτερα έντονο στη νέα γενιά.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα τελευταία χρόνια οι νέοι μας έχουν απογοητευτεί από τη πολιτική. Δυστυχώς οι πολιτικές λιτότητας, η αύξηση της ανεργίας, οι πολιτικές κυβιστήσεις, η φυγή στο εξωτερικό των νέων, η εγκατάλειψη κοινωνικής πολιτικής που θα ευνοεί τα νέα ζευγάρια να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια, ακόμα και οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας, οδήγησαν τη νέα γενιά να νιώθει απαξίωση για τη πολιτική. Η μεγάλη ευθύνη βέβαια ανήκει στις κυβερνήσεις από το 2015 έως σήμερα και οι πολιτικές που εφάρμοσαν, χωρίς τη παραμικρή μέριμνα για τους νέους και τα προβλήματα τους.

Γιατί, λοιπόν, να σας ψηφίσουν; Τι θα λέγατε στους νέους ανθρώπους; Ποιο είναι το όραμά σας;

Το πιο σημαντικό που θα πρέπει όλοι μας να επικεντρωθούμε είναι να πειστούν οι νέοι μας να συμμετέχουν στις εκλογές, αυτή θα είναι η πρώτη μεγάλη νίκη της δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με τις θέσεις και το πρόγραμμα του δίνει λύσεις στα προβλήματα της νέας γενιάς. Δίνει εφικτές και κοινωνικά αποδεκτές προτάσεις για τη νεολαία μας.

Οι νέοι μας πλήρωσαν το κόστος της οικονομικής κρίσης, είναι η ώρα τώρα να γίνουν η κινητήρια δύναμη για το μέλλον. Στόχος μας οι ίσες δυνατότητες και ευκαιρίες για όλους τους νέους ανθρώπους με σύγχρονη παιδεία, αποτελεσματικές δομές στήριξης, χρηματοδότησης για να αξιοποιήσουν επιχειρηματικά τις δυνατότητες της ψηφιακής εποχής, κίνητρα για να βρουν αξιοπρεπή εργασία στον ιδιωτικό τομέα, στήριξη των νέων επιστημόνων για τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα. Να δώσουμε ευκαιρία στους νέους που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα να επιστρέψουν. Κοινωνικές κατοικίες με φθηνά ενοίκια για να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια. Και όλα αυτά βέβαια γιατί για εμάς είναι προτεραιότητα να απενεργοποιήσουμε τη βόμβα του δημογραφικού που αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για το έθνος μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανδρέας Βροντάκης, Το ΠΑΣΟΚ,andreas vrontakis, to pasok