Αντι-ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με νέα έρευνα

Ενδιαφέρον συμπεράσματα προκύπτουν από την έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών (ΕΝΑ)- το οποίο ανήκει στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη- σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Prorata.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι «στη σύγχρονη εκλογική συμπεριφορά διεθνώς εμφανίζεται το φαινόμενο της “αρνητικής ταύτισης” με κάποιο κόμμα, όπου η αντιπάθεια εμφανίζεται να είναι ισχυρότερο κίνητρο ψήφου απ’ ό,τι η συμπάθεια».

Από

το 35% των ερωτηθέντων δήλωσε πως αντιπαθεί τον ΣΥΡΙΖΑ, το 33% τη Νέα Δημοκρατία, το 9% τους Έλληνες για την Πατρίδα (σ.σ. το κόμμα Κασιδιάρη), το 7% το ΚΚΕ, το 4% την Ελληνική Λύση και το ΜΕΡΑ25 και το 2% το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Επίσης, το 71% όσων προτίθενται να ψηφίσουν ΝΔ αντιπαθεί τον ΣΥΡΙΖΑ, το 81% όσων προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ αντιπαθεί τη ΝΔ, ενώ το 53% όσων προτίθενται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. αντιπαθούν τον ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 10% τη Νέα Δημοκρατία.

Η στάση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προκαλεί αίσθηση καθώς όπως αναφέρει η έρευνα: «Εκείνο που έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι η ανθεκτικότητα της αντι-ΣΥΡΙΖΑ στάσης στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι επιπλέον εμφανίζονται να αντιπαθούν το ΚΚΕ κατά 11%».

Keywords
Τυχαία Θέματα