Αθλητική βία: Τα μέτρα της κυβέρνησης για τους χούλιγκανς και οι προτάσεις των ομάδων

Με 4 μέτρα άμεσης εφαρμογής και προειδοποίηση για ακόμα αυστηρότερα αν δεν υπάρξει συμμόρφωση θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να βάλει τέλος στο φαινόμενο της αθλητικής βίας και τη δράση των χούλιγκαν εντός και εκτός γηπέδων.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε το κλείσιμο των λεσχών των οργανωμένων οπαδών, αλλά και τη συνολική επανεξέταση του πλέγματος των πολιτικών για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας στις κοινές δηλώσεις που παραχώρησε με τον πρόεδρο της UEFA,

Αλεξάντερ Τσεφέριν και οι οποίες ακολούθησαν την διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή ιδιοκτητών και εκπροσώπων των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ της χώρας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ).

Η συζήτηση και με τους προέδρους των ΠΑΕ ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική ενώ υπήρξε ομόφωνη καταδίκη της βίας και ανταλλάχθηκαν απόψεις.

Στα μέτρα που αποφασίστηκαν περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

Το κλείσιμο λεσχών – Θα υπάρχει ένας σύνδεσμος ανά ομάδαΑπροειδοποίητος έλεγχος της Αστυνομίας σε θύρες οργανωμένων, όταν κρίνεται απαραίτητο.Ολοκληρωμένο σύστημα με κάμερες στα γήπεδα

Περαιτέρω πρωτοβουλίες αναμένεται να ανακοινωθούν από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση το επόμενο διάστημα.



Οι δεσμεύσεις έγιναν ενώπιον του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε πως σε περίπτωση υποτροπής θα υπάρξει κλείσιμο θυρών οργανωμένων οπαδών, αλλά και το ύστατο μέτρο τον αποκλεισμό ομάδων από ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Την κύβερνηση εκπροσώπησαν στη σύσκεψη και οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

***Οι προτάσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την αντιμετώπιση της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο

***Oι προτάσεις του Ολυμπιακού για την αντιμετώπιση της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Keywords
Τυχαία Θέματα