Αυγέρη: Ο Κασσελάκης έδειξε υπέρμετρη ανοχή σε όλο αυτό- Κάποιοι αρνούνται να δεχτούν τη διαδικασία εκλογής από τη βάση

Στην ΕΡΤ μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, με αφορμή τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιποίτευσης.

Σε ερώτηση για τα εσωκομματικά και τα περί διαγραφών των κυρίων Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα, η Δώρα Αυγέρη απάντησε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα βρεθούν ενώπιον των οργάνων του κόμματος και αυτά θα αποφανθούν με βάση τις καταστατικές

προβλέψεις.

«Έχουν κινηθεί οι διαδικασίες και βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο, οπότε ίσως δεν είναι δόκιμο να υπάρχει ένας τίτλος ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διαγράφει από τις ΗΠΑ», τόνισε.

Όπως είπε «έναν μήνα σχεδόν μετά την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να παραγάγουμε συντεταγμένο πολιτικό λόγο και πολιτικά αποτελέσματα -έναν τόνο που δίνει η νέα ηγεσία- υπάρχει μία πολυφωνία και μία πολυδιάσπαση, όχι για να γίνει αντιπολίτευση στον κ. Μητσοτάκη αλλά για να γίνει αντιπολίτευση στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «έδειξε υπέρμετρη ανοχή σε όλο αυτό που γίνεται».

Επεσήμανε ότι «δυστυχώς δεν διαπιστώνεται μόνο μία έλλειψη σεβασμού προς το εκλογικό αποτέλεσμα και την ίδια τη διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση», αλλά «έλλειψη σεβασμού και απέναντι στο πρόσωπο του προέδρου αλλά και απέναντι στα υπόλοιπα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με τον ίδια, ουσιαστικά συμβαίνει μία αμφισβήτηση της ίδιας της απόφασης του κόσμου που συμμετείχε μαζικά στη διαδικασία ανάδειξης προέδρου αλλά και της ίδιας της καταστατικής πρόβλεψης για εκλογή από τη βάση.

«Το κείμενο της “Ομπρέλας” αυτό επισημαίνει, χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη τη διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση. Υπάρχει πιο τρανή απόδειξη για το πόσο ελιτίστικη είναι αυτή η προσέγγιση, αλλά και για το πόσο παραβαίνει αυτήν την καταστατική πρόβλεψη;», σχολίασε.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ασκήσει πολιτική; Μέχρι στιγμής, όσοι καμώνονται ότι τους ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα η πολιτική, δεν επέτρεψαν ούτε να διατυπωθεί η πολιτική πρόταση και το σχέδιο, αλλά ούτε και να υπάρξει εφαρμογή της πολιτικής στην πράξη και στο πεδίο», δήλωσε. Η κ. Αυγέρη πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχουν πολλά στελέχη που στις εσωκομματικές εκλογές δεν στήριξαν τον Στέφανο Κασσελάκη, όμως σέβονται τη δημοκρατική απόφαση των μελών του κόμματος».

«Δεν μπορείς να λες ότι το κόμμα στο οποίο ανήκεις είναι διεφθαρμένο και εγκάθετο, δεν μπορείς να το αποκαλείς “τσόντα” σε άλλες πολιτικές δυνάμεις. Και την ίδια στιγμή να προγράφεις τη δημιουργία νέου κομματικού φορέα και μάλιστα να το ονοματοδοτείς από την τηλεόραση», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του κ. Φίλη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε: «Έχοντας ήδη θέσει εαυτόν εκτός κόμματος, ο Νίκος Φίλης έρχεται για ακόμη μια φορά να επιβεβαιώσει τους λόγους για τους οποίους βρισκόμαστε σε αυτήν την κατάσταση».

«Δεν θα απαντήσω ούτε σε γελοιότητες, ούτε σε αθλιότητες», σημείωσε, σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Σκουρλέτη ότι η ίδια και η Θεοδώρα Τζάκρη είχαν σχέδιο ρήξης μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Αν θέλει ο κ. Σκουρλέτης να απευθύνεται σε συντρόφισσές του με αυτόν τον τρόπο, αυτόν θα καταγράψει η ιστορία, όχι εμένα που αρνούμαι να δώσω απάντηση σε κάτι τέτοιο», είπε. Η κ. Αυγέρη τόνισε ότι ως βουλευτής πριν τέσσερα χρόνια μπήκε καινούργια σ’ αυτήν τη διαδικασία, στο πλαίσιο της διεύρυνσης «και σε μία συγκυρία που ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόταν από μία ήττα, το 2019». «Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια και αντιπολίτευση να κάνω στη ΝΔ και να συμμετέχω στη διαδικασία για την αλλαγή. Αλλαγή που δεν ήρθε, με ευθύνη κάποιων», επεσήμανε. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η ίδια εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «που επιδιώκει σε αυτήν τη συγκυρία να μείνει όρθιος, να μείνει ενωμένος, να είναι δυνατός, να αποτελεί πρόταση και καταφύγιο για τον κόσμο που θέλει αλλαγή».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυγέρη, Κάποιοι,avgeri, kapoioi