Μπουρίνι με χαλάζι τα ξημερώματα στην Αττική – Δρόμοι ποτάμια και διακοπές ρεύματος

Σε ποτάμια μετατράπηκαν δρόμοι στην Αττική από το ισχυρό μπουρίνι που συνοδεύτηκε και από χαλάζι.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ 100,3 ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός, στην Αττική η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 115 κλήσεις για βοήθεια, εκ των οποίων οι 95 για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων, ενώ έγιναν και απεγκλωβισμοί από ανελκυστήρες.

Στην Δυτική Ελλάδα η πυροσβεστική δέχθηκε 95 κλήσεις, οι μισές εκ

των οποίων αφορούσαν κοπές δεντρων.

Ο κ. Αρτοποιός επισήμανε ότι μέσα σε έξι ώρες πανελλαδικά σημειώθηκαν 337 συμβάντα.

Οι χρήστες στο Χ (πρώην Twitter) άνεβασαν βίντεο από το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Αθήνα.

Κηφισός #κακοκαιρια pic.twitter.com/JufshwHDNB

— veni vidi Vicky (@Vikoni_1) January 6, 2024

Κορυδαλλός #κακοκαιρια pic.twitter.com/2d2p55xU3U

— Spyros Katsianos (@spyroskatsianos) January 6, 2024

 Πάτρα: Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας  

Σε ισχύ έχει τεθεί, σύμφωνα με τη αστυνομία, ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας δικύκλων και φορτηγών στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Στο μεταξύ, με ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις εκδηλώθηκε το κύμα κακοκαιρίας στην Αχαΐα και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, ενώ λόγω των ανέμων, έχουν σημειωθεί πτώσεις δέντρων σε σημεία της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου.

Η πυροσβεστική, η αστυνομία και η πολιτική προστασία βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα εκδηλώνονται.

H πρόγνωση του καιρού

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, η πρόσκαιρη επιδείνωση που παρουσιάζει ο καιρός θα συνεχιστεί έως το βράδυ της Κυριακής (07-01-2024) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτίων διευθύνσεων ανέμους.

Την Κυριακή τα πιο ισχυρά και τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας αλλά και σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο. Το δεύτερο χαρακτηριστικό της ημέρας είναι οι πολύ θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι, οι οποίοι στο νότιο Ιόνιο θα είναι εντάσεως 9 μποφόρ και μέχρι το πρωί στο βόρειο Ιόνιο επίσης 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση.

Τη Δευτέρα αναμένονται κάποιες βροχές στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ από την Τρίτη το απόγευμα αναμένονται βοριάδες στο Αιγαίο που θα ρίξουν τη θερμοκρασία και θα προκαλέσουν χιόνια σε ημιορεινές περιοχές. Έτσι, η Τετάρτη θα είναι μια κρύα ημέρα.

Πιο αναλυτικά για την Κυριακή (07-01-2024)

α) Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα (στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο) και τη νότια Πελοπόννησο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β) Από νωρίς το πρωί, ισχυρές κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν κατά τόπους την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

γ) Θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη και έως τις μεσημβρινές ώρες 8 με 9 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο και κατά τόπους στο Αιγαίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπουρίνι, Αττική – Δρόμοι,bourini, attiki – dromoi