Χάος στα αμερικανικά πανεπιστήμια: Πάνω από 1.600 συλλήψεις – Συγκρούσεις σε διαδηλώσεις για τη Γάζα

Χάος επικρατεί στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπου πραγματοποιούνται καταλήψεις και συγκρούσεις με αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε εκατοντάδες συλλήψεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία, η αστυνομία συνέλαβε περίπου 300 διαδηλωτές στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και το City College της Νέας

Υόρκης, ανακοίνωσαν οι Αρχές το πρωί της Τετάρτης.

Aστυνομικοί εισήλθαν στην πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια το βράδυ της Τρίτης (30/04), έπειτα από αίτημα του πανεπιστημίου, και συγκεκριμένα στο κτίριο Hamilton Hall, όπου είχαν κάνει κατάληψη φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές.

Βία και στο UCLA

Την ίδια ώρα, στο Λος Άντζελες, η αστυνομία έφθασε στην πανεπιστημιούπολη του UCLA κατόπιν αιτήματος της σχολής, ανακοίνωσαν οι Αρχές σήμερα (01/05) νωρίς το πρωί, εν μέσω συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αντιδιαδηλωτών.

Το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες περιέγραψε «πολλαπλές πράξεις βίας» στην πανεπιστημιούπολη.

After weeks of listening to the perils of college students who were being harassed and threatened by agitators, last night, we were finally given permission by those universities to arrest the agitators and hold them responsible for the crimes they committed. We always speak… https://t.co/SQTgN3tYal pic.twitter.com/mTd9OVMjum

— NYPD Deputy Commissioner, Operations Kaz Daughtry (@NYPDDaughtry) May 1, 2024

Πάνω από 1.600 άτομα έχουν συλληφθεί

Με τις 282 συλλήψεις στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και το City College της Νέας Υόρκης, έχουν πλέον συλληφθεί -συνολικά- πάνω από 1.600 άτομα σε διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιουπόλεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με έναν απολογισμό της «Washington Post» από ειδησεογραφικά δημοσιεύματα και ανακοινώσεις της αστυνομίας και των πανεπιστημίων.

Σημειώνεται ότι η επέμβαση της αστυνομίας μέσα στην ιστορική πανεπιστημιούπολη του Μανχάταν για την εκκένωση κτιρίου που είχε καταληφθεί από διαδηλωτές, έγινε μετά από αίτημα της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Κολούμπια προς τον υπαρχηγό της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, αφού είχε προηγηθεί σύσκεψη της πρυτανικής αρχής και του συμβουλίου διοίκησης του ιδρύματος.

Groups on both Sides have Reconstituted with Full-Scale Clashes beginning once against between Pro-Israeli and Pro-Hamas Supporters at UCLA; LAPD and CHP Riot Officers are standing roughly 40ft behind the Clashes, but have reportedly stated that can not Intervene until the… pic.twitter.com/UhdsfX5JhI

— OSINTdefender (@sentdefender) May 1, 2024

Total chaos at another @NCAA flagship UCLA. All classes canceled.

Still not one word, @CharlieBakerMA??

“Sport is a powerful tool for social change” (NCAA website) pic.twitter.com/LRt1sLHhEJ

— NIL vs NLI (@NILvsNLI) May 1, 2024

Keywords
Τυχαία Θέματα