Χάρης Δούκας στο TheCaller: «Αναλαμβάνω την ευθύνη να αλλάξω την πόλη, βελτιώνοντας τις ζωές μας τώρα!»

«Πιστεύω σε μια Αθήνα που μπορεί να ανακαλύψει ξανά τον εαυτό της, να αναδειχθεί και να φτάσει εκεί που πραγματικά αξίζει: στην κορυφή των παγκόσμιων πρωτευουσών, όχι μόνο για την ιστορική της κληρονομιά, αλλά και για το παρόν και το μέλλον της» τονίζει σε συνέντευξή του στο Thecaller.gr ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

«Είναι προφανές ότι οι πολίτες της Αθήνας έχουν ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, ένα Δήμο

που θα φροντίζει για τις ανάγκες τους και θα επιλύει πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά», υπογραμμίζει ακόμη.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του στο TheCaller.gr και την Ευδοκία Λελεδάκη:

-Τους τελευταίους μήνες περιοδεύατε καθημερινά σε ολόκληρη την Αθήνα, μιλώντας με πολίτες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Ποια είναι τα πιο συχνά παράπονα που ακούσατε;

«Η αλήθεια είναι πως ένα τεράστιο «Δεν πάει άλλο», πλανιέται πάνω από την Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια των περιοδειών μου στην Αθήνα, είχα την ευκαιρία να ακούσω από πρώτο χέρι τα παράπονα, τις ανησυχίες και τις προτάσεις των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, τη ραχοκοκαλιά δηλαδή της οικονομίας μας.

Τα προβλήματα της καθημερινότητας, η ασφάλεια, η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, η στεγαστική κρίση, τα σχολικά κτήρια, η ακρίβεια είναι μόνο μερικά από αυτά που ακούω πιο συχνά».

Είναι προφανές ότι οι πολίτες της Αθήνας έχουν ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, ένα Δήμο που θα φροντίζει για τις ανάγκες τους και θα επιλύει πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά».






Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.












Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Χάρης Δούκας – Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων (@harisdoukas)

-Ποια εκτιμάτε εσείς ότι είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της πρωτεύουσας;

«Αν και τα θέματα στα οποία εξειδικεύομαι είναι οι εφαρμογές πολιτικών για την ενέργεια και το περιβάλλον, οι εκατοντάδες ώρες που έχω περάσει το τελευταίο διάστημα σε κάθε γωνιά της πόλης και συνομιλώντας με τους κατοίκους, αναθεώρησα πολλές φορές τις προτεραιότητες που θα πρέπει να έχω ως δήμαρχος.

Η Αθήνα δεν έχει ανάγκη από άλλον ένα δήμαρχο που θα αγνοεί τα καθημερινά προβλήματα των γειτονιών και θα περιορίζεται σε έργα βιτρίνας και απλής διαπλάτυνσης του μεγαλύτερου πεζοδρομίου της πόλης.

Δεν είναι δυνατόν, εν έτει 2023, να τραυματίζονται μαθητές από σοβάδες που πέφτουν σε ετοιμόρροπα σχολικά κτήρια και παιδιά να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ.

Δεν είναι δυνατόν, η πόλη να βουλιάζει σε κάθε νεροποντή, επειδή η δημοτική αρχή και η Περιφέρεια δεν κάνουν στοιχειωδώς τη δουλειά τους.

Δεν είναι δυνατόν, ολόκληρες γειτονιές, στην καρδιά της πόλης, να είναι εγκαταλελειμμένες και να ζουν στο σκοτάδι με ελλιπή φωτισμό και εκτεταμένη παραβατικότητα.

Δεν είναι δυνατόν, να μην έχει προβλεφθεί μέχρι σήμερα παροχή φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Δεν είναι δυνατόν, οι κάτοικοι των Σεπολίων, του Κεραμεικού και της Κυψέλης να πληρώνουν ακριβότερα δημοτικά τέλη από τη Γλυφάδα και το Μαρούσι.

Δεν είναι δυνατόν, νέα ζευγάρια να μην μπορούν να βρουν στέγη στον τόπο που μεγάλωσαν και η πόλη να αγγίζει τα όριά της από την ανισομερή υπερ-τουριστικοποίηση».

-Έχετε ασκήσει σκληρή κριτική στον κ. Μπακογιάννη. Ποια πιστεύετε ότι ήταν τα μεγαλύτερα λάθη του τα προηγούμενα χρόνια; Και τι θα μπορούσε να έχει γίνει διαφορετικά;

«Θα σας το πω απλά, αν η πόλη που ζω και αγαπάω ήταν προς μία θετική κατεύθυνση δε θα άφηνα το Πολυτεχνείο, τους φοιτητές μου και τη δουλειά μου για να θέσω υποψηφιότητα ως δήμαρχος. Και θέλω να προλάβω μια μέχρι τώρα αναπότρεπτη πορεία, πριν ο κ. Μπακογιάννης αδελφοποιήσει την Αθήνα με το Βατερλώ και πάει περίπατο άλλη μία χαμένη ευκαιρία για την πόλη μας.

Η ανεπάρκεια του απερχόμενου δημάρχου είναι αυταπόδεικτη και δεδομένη. Το θέμα όμως δεν είναι να κοιτάμε το παρελθόν. Είναι να το αφήσουμε πίσω μας.

Το πρόγραμμά μας είναι σαφές, ρεαλιστικό και κοστολογημένο.

Έχω προσωπικά αναλάβει 12 δεσμεύσεις για τις οποίες δεν πρόκειται να κάνω ούτε βήμα πίσω. Καταγράφουμε τα προβλήματα και με fast track διαδικασίες αναβαθμίζουμε τα σχολικά κτήρια, «σπάμε» το αίσθημα της εγκατάλειψης, παρεμβαίνουμε με δραστικά μέτρα μείωσης του κυκλοφοριακού, πρασινίζουμε την πόλη, μειώνουμε τη θερμοκρασία και την ηχορύπανση.

Ταυτόχρονα εφαρμόζουμε το πρόγραμμα «Στέγη για όλους», δίνουμε φθηνή ηλεκτρική ενέργεια σε 50.000 ευάλωτα νοικοκυριά και μειώνουμε δραστικά τα δημοτικά τέλη.

Επίσης, δίνουμε σημασία στη ψυχική υγεία των πολιτών, ενεργοποιούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης, θωρακίζουμε την πόλη για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δημιουργούμε προσβάσιμα πεζοδρόμια, ενισχύουμε σημαντικά τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και αναδεικνύουμε την Αθήνα του πολιτισμού και του αθλητισμού».

-Θεωρείτε την Αθήνα μία όμορφη πόλη;

«Θεωρώ την Αθήνα μια όμορφη, αλλά αδικημένη πόλη.

Μια πόλη που έγινε πεδίο μικροπολιτικής και πειραμάτων, χωρίς να της δοθεί η ευκαιρία να αναδείξει τον πλούτο και την ομορφιά της μέσα από ένα συνολικό και ολοκληρωμένο σχέδιο. Ωστόσο, δεν θέλω να επικεντρωθώ μόνο στις αδυναμίες και τα λάθη του παρελθόντος. Οι πολίτες περιμένουν από εμάς να ακούσουν λύσεις, όχι τοξικές αντιπαραθέσεις.

Πιστεύω σε μια Αθήνα που μπορεί να ανακαλύψει ξανά τον εαυτό της, να αναδειχθεί και να φτάσει εκεί που πραγματικά αξίζει: στην κορυφή των παγκόσμιων πρωτευουσών, όχι μόνο για την ιστορική της κληρονομιά, αλλά και για το παρόν και το μέλλον της.

Η Αθήνα δεν είναι μόνο το παρελθόν της. Είναι μια σύγχρονη, ζωντανή πόλη με έντονο πολιτιστικό χρώμα και ένα ανθρώπινο δυναμικό με ατελείωτες δυνατότητες.

Η Αθήνα δεν πρέπει να είναι μόνο όμορφη, αλλά και λειτουργική, φιλική προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, περιβαλλοντικά και ενεργειακά βιώσιμη. Πιστεύω σε μια Αθήνα που συνδυάζει το παρελθόν με το παρόν και διαμορφώνει ένα λαμπρό μέλλον».






Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.












Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Χάρης Δούκας – Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων (@harisdoukas)

-Στις παρεμβάσεις σας υπογραμμίζετε την ανάγκη για περισσότερο πράσινο στην Αθήνα. Πόσο εύκολος όμως θα είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση για κάτι τέτοιο;

«Θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να θεωρούμε το αυτονόητο ως επίτευγμα.

Έχω δεσμευθεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, για τη φύτευση 25.000 νέων δέντρων στην επόμενη πενταετία, δηλαδή για 5.000 κάθε χρόνο, από περίπου 1.700 το χρόνο, που είναι ο αριθμός μέχρι σήμερα.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως το 2019 ο κ. Μπακογιάννης υποσχέθηκε 75.000 νέα δέντρα στην Αθήνα και τελικά έβαλε λιγότερα από 4.000. Ο ίδιος απερχόμενος δήμαρχος που, αντί να αυξήσει το ποσοστό ανακύκλωσης στο 20% και να πλησιάσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όπως είχε υποσχεθεί, το μείωσε και μας το παραδίδει στο 3,4%».

-Πολλοί ήταν οι πολίτες που σας έμαθαν με αφορμή την υποψηφιότητά σας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ακόμη περισσότεροι εκείνοι που παραμένουν επιφυλακτικοί ή αναποφάσιστοι σχετικά με το ποιον υποψήφιο θα στηρίξουν στην κάλπη. Τι έχετε να πείτε σε όλους αυτούς;

«Μπορεί να μην είχαμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας ώστε να αναδείξουμε το πρόγραμμα μας, για το οποίο στο συνδυασμό «Αθήνα ΤΩΡΑ» είμαστε πολύ περήφανοι, αλλά πραγματικά είμαι ενθουσιασμένος από την ανταπόκριση των πολιτών, κάτι που με γεμίζει πολύ περισσότερες ευθύνες ώστε να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των συνδημοτών μου.

Οι πολίτες της Αθήνας έχουν πληρώσει -στην κυριολεξία- ακριβά, επαγγελματίες πολιτικούς που είδαν την πόλη μας ως μια ευκαιρία πολιτικής καριέρας».

Η Αθήνα δεν είναι εργαστήριο πειραμάτων για μαθητευόμενους δημάρχους.

Η Αθήνα είναι τα όνειρα, οι προσδοκίες και οι κόποι των κατοίκων της. Για αυτούς και για τα παιδιά μας, αξίζει να δουλέψουμε ώστε να καλυτερεύσουν οι ζωές όλων. Aναλαμβάνω την ευθύνη να αλλάξω την πόλη, βελτιώνοντας τις ζωές μας, ΤΩΡΑ».






Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.












Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Χάρης Δούκας – Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων (@harisdoukas)

Keywords
Τυχαία Θέματα