Χρήστος Δήμας: Δώσαμε κίνητρο και καταφέραμε να προσελκύσουμε σημαντικές εταιρείες όπως η Microsoft, η Pfizer και πολλές άλλες

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για το κύμα ακρίβειας: Αυτή η κυβέρνηση με ξεκάθαρη ατζέντα να αυξήσουμε το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και γιαυτό τον λόγο έχουμε προχωρήσει και σε πολύ σημαντικές μειώσεις της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών, και του ΦΠΑ σε πολλά προϊόντα.

Η κατάσταση του πολέμου και η ενεργειακή κρίση έχει αλλάξει τα δεδομένα. Οι επιπτώσεις ξεφεύγουν από την ελληνική πραγματικότητα, το θέμα απασχολεί το σύνολο της ευρωπαϊκής ηπείρου και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κόσμου.

Ήδη

επιδοτούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό τόσο οι λογαριασμοί ρεύματος όσο και τα καύσιμα, είναι κάτι το οποίο θα συνεχίσουμε να κάνουμε ώστε να δώσουμε σημαντικές ανάσες στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Για την μείωση του ΦΠΑ: Ήδη έχουμε προχωρήσει σε σημαντικές μειώσεις στο θέμα του ΦΠΑ, από εκεί και πέρα ότι γίνεται θα πρέπει να μην δημιουργεί πρόβλημα στην δημοσιονομική υπηρεσία. Αλλά ναι επιτρέψτε μου να σας πω ότι μελετώνται επιπλέον μειώσεις της φορολογίας, προσπαθούμε να δούμε με τις δυνατότητες που έχει δημοσιονομικά η χώρα μας να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τόσο για τους πολίτες όσο και τις επιχειρήσεις.

Για τις εκλογές: Η ειλικρινής πρόθεση είναι όντως να εξαντληθεί η τετραετία κάτι που είναι και θεσμικά σωστό. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να θέλει εκλογές θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα έχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα. 

Για τα προγράμματα τεχνολογίας και έρευνας: Τον τελευταίο χρόνο είχαμε την μεγαλύτερη αύξηση σε δαπάνες για την έρευνα και ανάπτυξη κατά 17, 2%. Αυτό σημαίνει ότι στην χώρα μας δώσαμε πολύ σημαντικά φορολογικά κίνητρα για τις περιπτώσεις δαπανών, έρευνας και ανάπτυξης, από το 130% στο 200 %, φτιάχνοντας με τον τρόπο αυτό ανταγωνιστικά πλαίσια για φορολογικές δαπάνες. 

Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε ώθηση σε ελληνικές επιχειρήσεις να επενδύσουν ακόμη περισσότερο στην έρευνα και στην ανάπτυξη αλλά παράλληλα να προσελκύσουμε σημαντικές εταιρείες όπως είναι η Microsoft, η Pfizer, η Sisco και άλλες πολλές εταιρείες.

Την ίδια στιγμή έχουμε και τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. 

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη: 

Keywords
Τυχαία Θέματα