Δέσποινα-Νέλλη Τζιβαρίδου: «Είμαι αποφασισμένη να αγωνιστώ μ’ όλες μου τις δυνάμεις για την βιώσιμη ανάπτυξη του Πειραιά»

«Σ’ έναν κόσμο, που διαρκώς εξελίσσεται, είναι μεγάλη χαρά να γνωρίζεις ότι αποτελείς «μέρος» αυτής της αλλαγής, ότι έβαλες κι εσύ το «λιθαράκι» σου για να βελτιωθεί προς το καλύτερο» υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στο TheCaller η υποψήφια Δημοτικής Σύμβουλος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» Δέσποινα-Νέλλη Τζιβαρίδου.

«Είμαι αποφασισμένη να αγωνιστώ μ’ όλες μου τις δυνάμεις για την βιώσιμη ανάπτυξή του, για ένα καλύτερο «αύριο» για όλες τις Πειραιώτισσες και

τους Πειραιώτες» επισημαίνει ακόμη.

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει στην συνέντευξή της η Δέσποινα-Νέλλη Τζιβαρίδου:

Κυρία Τζιβαρίδου, πρώτη φορά υποψήφια στο συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη «Πειραιάς Νικητής». Ποια ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν στην απόφασή σας αυτή, πώς φαντάζεστε τη συμμετοχή σας σε ενδεχόμενη εκλογή και πώς πιστεύετε ότι μπορείτε να βοηθήσετε τον Πειραιά;

Όταν υπάρχει ανάγκη να πάρεις μια απόφαση, το καλύτερο πράγμα είναι να κάνεις το σωστό. Το δεύτερο καλύτερο πράγμα είναι να κάνεις λάθος. Το χειρότερο απ’ όλα είναι να μην κάνεις τίποτα, όπως έλεγε και ο Ρούσβελτ. Στη ζωή μου, έχω μάθει να είμαι «μέρος της λύσης» και όχι «του προβλήματος», παρούσα και ενεργή σ’ όλες τις ευθύνες που αναλαμβάνω. Η πρόταση του αγαπημένου φίλου Δημάρχου Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη, αποτέλεσε μια «πρόκληση» για εμένα.

Πάντα είχα έντονο προβληματισμό γύρω από τις έννοιες της «ευθύνης», της «συνέπειας», της «συμμετοχής», και του κατά πόσο είναι ηθικά σωστό να ξεγλιστράμε από την ευθύνη που μας αναλογεί, να απέχουμε από τα κοινά, από τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα του τόπου που μεγαλώσαμε και να αδιαφορούμε για την πόλη που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας και στις μελλοντικές γενιές.

Ως γνήσιο και αυθεντικό, λοιπόν, παιδί του Πειραιά, παρακολουθούσα διαρκώς το έργο του Δημάρχου, κ. Γιάννη Μώραλη και δεν σας κρύβω την χαρά μου για την ανάπλαση του κέντρου του Πειραιά, της πλατείας Κοραή και του Δημοτικού Θεάτρου, για την μεταμόρφωση στο Τουρκολίμανο και στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι μικρές και μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα είναι αυτές που βελτιώνουν την ζωή μας και τα σχέδια του Δημάρχου μας Γιάννη Μώραλης για την επόμενη πενταετία είναι στοχευμένα σε αυτόν τον σκοπό! Η εμπορική ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά θα ξαναζωντανέψει τις γειτονιές μας και θα αναβαθμίσει οικονομικά, τουριστικά, επιχειρηματικά το σύνολο των κατοίκων.

Σ’ έναν κόσμο, λοιπόν, που διαρκώς εξελίσσεται, είναι μεγάλη χαρά να γνωρίζεις ότι αποτελείς «μέρος» αυτής της αλλαγής, ότι έβαλες κι εσύ το «λιθαράκι» σου για να βελτιωθεί προς το καλύτερο.

Ο Πειραιάς είναι το «σπίτι» μου, είναι ο «τόπος» μου και είναι το ωραιότερο μέρος του κόσμου!

Είμαι αποφασισμένη να αγωνιστώ μ’ όλες μου τις δυνάμεις για την βιώσιμη ανάπτυξή του, για ένα καλύτερο «αύριο» για όλες τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες.

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα βασικά προβλήματα της πόλης του Πειραιά;

Προβλήματα πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Δεν υπάρχει ένα «μαγικό» κουμπί που μ’ ένα κλικ θα δίνει τέλος στα προβλήματα .

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στον Πειραιά εξακολουθεί να αποτελεί ένα αγκάθι της καθημερινής μας ζωής. Το μετρό κατάφερε να «ρυθμίσει» μερικώς το καυτό πρόβλημα της κίνησης στους δρόμους. Το κυκλοφοριακό, όμως, από την φύση του είναι ένα πρόβλημα που απαιτεί τη συνεργασία όλων: και των Δημοτών, και της Πολιτείας και του Δημάρχου.

Το σημαντικότερο όμως όλων και πρέπει να το τονίσω, είναι ότι παρά τα όποια καθημερινά προβλήματα, στον Πειραιά, έχει γεννηθεί ένας αέρας «αισιοδοξίας», «φρεσκάδας», «ανανέωσης» και «πίστης» ότι για όλα τα θέματα υπάρχει το αμέριστο ενδιαφέρον και η πρόθεση να βελτιωθούν ή να διορθωθούν αποτελεσματικά. Και αυτό, το συναντάμε στους δρόμους, στις συνοικίες, στις καθημερινές συναλλαγές μας και πιστεύω πως είναι ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα του Δημάρχου μας που πρέπει να κρατήσουμε «ζωντανό», και την επόμενη 5ετία της θητείας του Γιάννη Μώραλη.

Πώς αξιολογείτε την 5ετία του Γιάννη Μώραλη; Είναι τελικά ο «Πειραιάς Νικητής»;

Προτού αξιολογήσουμε συνολικά τα πεπραγμένα ενός Δημάρχου ή μιας συνολικής Αρχής καλό θα ήταν να συνυπολογίσουμε και τις εκάστοτε ειδικές συνθήκες. Για να γίνω πιο σαφής και συγκεκριμένη, η θητεία του Γιάννη Μώραλη κατά την 5ετία 2019-2023- (θα σταθώ στην τελευταία μόνο 5ετία και δεν θα αναφερθώ σ’ όλη την πορεία του Γιάννη Μώραλη από το 2014)- συνέπεσε με την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού και όλες τις αρνητικές επιπτώσεις, ήτοι υγειονομικοί περιορισμοί, αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, «στασιμότητα», περιορισμοί σ’ όλη την χώρα, και συνακόλουθα συρρικνωμένα ταμειακά διαθέσιμα. Παρ ‘όλα αυτά, παρά τους συνεχείς, απρόβλεπτους, εξωγενείς, αστάθμητους παράγοντες, ο Δήμαρχος Πειραιά παρουσίασε σημαντικό και αξιέπαινο έργο, το οποίο είναι και εμφανές και ευδιάκριτο στην καθημερινότητα των Πειραιωτών.

Επίσης ένας Δήμαρχος ή μία Δημοτική Αρχή πρέπει να αξιολογούνται ως «πετυχημένοι» ή «αποτυχημένοι» για το συνολικό έργο που παρουσιάζουν, επί παραδείγματι η ανάπλαση της Πειραϊκής, ένα διαχρονικό έργο που θα το «γευτούν» πολλές γενιές, αναμφίβολα και είναι ένα ισχυρό αποτύπωμα επιτυχίας. Πρέπει, δηλαδή, να ξεγλιστρήσουμε από τις παλιές λογικές του «προσωπικού» και να εισέλθουμε στη σφαίρα της συνολικής προόδου. Όταν ευημερούν οι πόλεις ευημερούν και οι άνθρωποι των πόλεων.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το πολιτικό πρόταγμα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου; Και ποιοι οι στόχοι σας και με ποιος τομέας θα σας ενδιέφερε να ασχοληθείτε;

Οι καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες απέδειξαν εμπράκτως ότι η Αυτοδιοίκηση όχι απλώς «μετράει» αλλά είναι κυρίαρχος και καθοριστικός παράγοντας του «αύριο». Ένα μικρό έργο, αντιπλημμυρικό ή οι αντιπυρικές ζώνες, αποδείχθηκαν εν τέλει κομβικής και καθοριστικής σημασίας για τη διάσωση και την διασφάλιση της βιωσιμότητας των πόλεων. Το σχέδιο, η μεθοδικότητα και το όραμα των εκλεγμένων αρχόντων είναι αυτά που κάνουν εν τέλει την διαφορά.

Άρα το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών είναι να δώσουμε στην Αυτοδιοίκηση τη θέση και τον ρόλο που πραγματικά της αξίζουν και της αναλογούν, με την επιλογή Δημοτικών Συμβούλων με όραμα, με σχέδιο, με διάθεση για προσφορά, με ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν το «εγώ» για το «εμείς».

Εάν οι συνδημότες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους και μ’ επιλέξουν ως Δημοτική Σύμβουλο, δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για τον Πειραιά και θα σταθώ δίπλα σε κάθε «ευάλωτο» και «αδύναμο» συμπολίτη μου. Ως άνθρωπος της προσφοράς με χρόνια εθελοντική προσφορά στους απόρους του Πειραιά υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να προσφέρω με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο απ’ όποια θέση ευθύνης και αν μου ανατεθεί.

Ποια είναι η αγαπημένη σας περιοχή στον Πειραιά;

«Όσο και αν ψάξω δεν βρίσκω άλλο λιμάνι τρελή να μ’ έχει κάνει όπως τον Πειραιά»… Είναι νομίζω ένας στίχος που περιγράφει καλύτερα από τα συναισθήματα όλων μας όχι μόνο για το λιμάνι αλλά για τον Πειραιά συνολικά.

Ο Πειραιάς αποτελεί μία «έμπνευση», μία «πρόκληση», μία «μελωδία». Δεν είναι τυχαίο ότι ενέπνευσε πολλούς ανθρώπους της τέχνης και εξακολουθεί να αποτελεί μέχρι και σήμερα σημείο αναφοράς και σύμβολο της τέχνης.

Η Καστέλα, με τα αρχοντικά της σπίτια, που αγκαλιάζει τον λόφο σαν μπαλκονάκι, διατηρώντας ένα οικιστικό δίκτυο κομψότητας και πολυτέλειας, με τα σκαλάκια της να ανηφορίζουν ανάμεσα σε χρωματιστά νεοκλασικά, προσφέροντας όλο και καλύτερη θέα στη θάλασσα, με τις τοιχογραφίες των ηρώων του παλιού ελληνικού κινηματογράφου να στολίζουν τους εξωτερικούς τοίχους και τα ήσυχα στενάκια της να διατηρούν ολοζώντανη την αίσθηση των παλιών γειτονιών, μας ταξιδεύει και μας υπενθυμίζει τη μαγεία άλλων εποχών που τόσο πολύ έχουμε σήμερα όλοι ανάγκη.

Από την Πειραϊκή μέχρι τον λόφο της Καστέλας, μία διαδρομή κατά μήκος της θάλασσας με φόντο τα βράχια της Πειραϊκής ακτής και τα πολυτελή γιοτ στην Μαρίνα Ζέας, το Πασαλιμάνι- μία ξεκούραστη και ανάλαφρη απόδραση από την καθημερινότητα, διατηρώντας σκηνές από καλοκαιρινά δειλινά, νησιωτικές εξορμήσεις και «ρομαντικές» κινηματογραφικές ταινίες άλλων εποχών.

Η θέα του Μικρολίμανου, με το γήπεδο «Καραϊσκάκη» και το στάδιο « Ειρήνης και Φιλίας», η Πειραϊκή μας Ριβιέρα. Η ενέργεια της θάλασσας, η μυρωδιά του λιμανιού, η ζωντάνια των κατοίκων, οι φωτισμένοι δρόμοι, τα ήσυχα δρομάκια, η αρχιτεκτονική και οι αντιθέσεις των περιοχών του Πειραιά, είναι μερικά από τα διακριτά, ξεχωριστά, συμβολικά του χαρακτηριστικά. Θα μπορούσα να γράφω ώρες ατελείωτες για την Πειραιά, επέλεξα όμως να αρκεστώ στα σημαντικότερα.

Γυναίκα, σύζυγος, μητέρα τριών κοριτσιών, εργαζόμενη-ελεύθερη επαγγελματίας μ’ ένα ιατρείο που σας απασχολεί πολλές ώρες την ημέρα, τώρα και στον στίβο της πολιτικής. Συνδυάζονται όλα αυτά μαζί;

Η αλήθεια είναι ότι όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, ξεχνάς και την κούραση και τα προβλήματα στην δουλειά και προσπαθείς να είσαι μέσα στα πράγματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι προκλήσεις των καιρών, η άνιση μεταχείριση και αντιμετώπιση των γυναικών, η βία έναντι των γυναικών αποτέλεσαν ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να εμπλακώ στην πολιτική και να ασχοληθώ με τα κοινά. Η καθημερινή επαφή με τον κόσμο, και δη με γυναίκες, μ’ έκανε να συνειδητοποιήσω ότι στην εποχή που ζούμε έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε η μία την άλλη. Καθημερινά, γινόμαστε μάρτυρες «γυναικοκτονιών», «βίας» και είναι χρέος όλων μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να διεκδικήσουμε την θέση μας με έναν ισότιμο και ισάξιο ρόλο με αυτό των ανδρών.

Επιβάλλεται, επίσης, να επαναφέρουμε τους όρους της «αλληλεγγύης» και της «ανθρωπιάς» στην καθημερινή μας ζωή, και δη στις μέρες μας που οι αξίες έχουν χαθεί εντελώς και τα περιστατικά βίας αυξάνονται με ανεξέλεγκτο ρυθμό. Αποτελεί, επίσης, πρόκληση της εποχής να πατάξουμε προκαταλήψεις και στερεότυπα ότι οι γυναίκες είναι προορισμένες μόνο για να μεγαλώνουν παιδιά ή ότι η πολιτική είναι ένα χόμπι καθαρά «ανδρικό».

Όταν λοιπόν, υπάρχουν τόσο ισχυρά κίνητρα, πιστεύω ότι όλα συνδυάζονται. Είναι πολιτικό μας καθήκον να παραδώσουμε στα παιδιά μας, μία κοινωνία με «ανθρώπινο» πρόσωπο, μία κοινωνία με αξίες, ήθη και ιδανικά. Στις 8 Οκτωβρίου υποστηρίζουμε τη συμμετοχή των γυναικών στην Αυτοδιοίκηση. Ξεγλιστράμε από τις προκαταλήψεις και τις αντιλήψεις περασμένων αιώνων και εποχών. Δημιουργούμε μία κοινωνία Ισότητας, Ισονομίας και Ισοπολιτείας.

Keywords
πειραιας, βιωσιμη αναπτυξη, δεσποινα, νελλη, η καθημερινή, εκλογες, συμμετοχή, μετρο, ήτοι, προσφορες, γιοτ, χρεος, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, δημοτικες εκλογες 2010, εκλογες 2010, αποτελεσματα δημοτικων συμβουλων , παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, πυρκαγιες, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, εκλογες 2014, τελη κυκλοφοριας 2016, εκλογες 2010 δημοτικες, κοινωνια, αυτοδιοικηση, ήτοι, δουλεια, εμπορικη, θαλασσα, θητεια, καθημερινη, μητερα, σφαιρα, ταινιες, ανθρωπος, αρχιτεκτονικη, γηπεδο, γνησιο, δευτερο, δικτυο, ηθη, υπαρχει, ενεργεια, εποχη, ευθυνη, ζεας, ζωη, ζωης, ζωη μου, ζωνες, η καθημερινή, υπηρχαν, ησυχα, θεα, λαθος, μαγεια, μηκος, μικρο, μπορειτε, παντα, οραμα, παιδι, παιδια, προβληματα, ριβιερα, ρολο, σαφης, συμμετοχή, σκηνες, σπιτια, σχεδια, σχεδιο, τοιχογραφιες, φυση, φοντο, φορα, χαρα, ωρες, χωρα, σωστο, θεματα, ξεχνας, γιοτ
Τυχαία Θέματα