Διαφωνεί κανείς ότι ο Παναθηναϊκός είναι πλέον grande φαβορί;

Αν μέχρι το βράδυ της Κυριακής όλοι στον Παναθηναϊκό ξόρκιζαν όπως ο... διάβολος το λιβάνι την φράση «φαβορί για πρωτάθλημα», μετά και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου γνωρίζουν καλά το εξής: Πλέον δεν είναι απλά φαβορί, αλλά είναι γκράντε φαβορί.

Προφανώς κανείς δεν θα βγει να το πει φόρα παρτίδα σε κάμερες και μικρόφωνα, αλλά εντός αποδυτηρίων παίκτες και προπονητής το ξέρουν αυτό καλά. Το καταλαβαίνουν, το βλέπουν, το διαβάζουν. Η βαθμολογία άλλωστε μετά από 13 ματς δεν λέει ψέματα.

Ο Παναθηναϊκός

είναι στο +8 από την 2η ΑΕΚ και στο +12 από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που συγκατοικούν στην 3η θέση. Βαθμολογικά μαξιλαράκια που σαφώς τα λες ασφαλείας, ειδικά αν κρίνει κανείς και τα όσα βλέπει εντός αγωνιστικών χώρων.

Οι «πράσινοι» μέσα σε μια εβδομάδα έδωσαν τρία δύσκολα και κομβικά ματς. Ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, ταξίδι στο Αγρίνιο για το ματς με τον Παναιτωλικό και υποδέχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδό τους τον σκληροτράχηλο Ατρόμητο. Με δεδομένες τις σοβαρές απουσίες των Παλάσιος και Αϊτόρ, οι αναμετρήσεις είχαν και… μυρωδιά γκέλας.

Το ταμείο όμως έγραψε 7 βαθμούς. Δύο νίκες και μια ισοπαλία στο ντέρμπι, που αφού ήρθε με γκολ στο 96΄μοιάζει με νίκη. Ψυχολογική ήταν σίγουρα. Όμως ήρθε και το δωράκι από το Φάληρο. Αφού μερικές ώρες πριν ο Ιωαννίδης για 3ο σερί ματς ήταν ο παίκτης – λύτρωση για τον Παναθηναϊκό και τον οδήγησε στο τρίποντο επί του Ατρομήτου, το 0-0 στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό ήταν… μελωδία στα πράσινα αυτιά! Με όλα τα παραπάνω διαφωνεί κανείς πως ο Παναθηναϊκός δικαιολογεί πλέον τον τίτλο φαβορί για πρωτάθλημα;

Πλέον υπάρχει η διακοπή του Μουντιάλ για περίπου ένα μήνα και όλοι έχουν το ερωτηματικό, επειδή είναι και πρωτόγνωρες οι συνθήκες πως θα γυρίσουν ξανά στη δράση οι ομάδες τα Χριστούγεννα. Ο Ολυμπιακός των πολλών νέων παικτών θα δέσει με την ευκαιρία της διακοπής; Η ΑΕΚ των Μουντιαλικών θα έχει… θέματα; Ο ΠΑΟΚ των νεαρών μπορεί να αντέξει; Και κυρίως ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει μετά από ένα μήνα να ξαναβρεί το ρυθμό του ή θα επηρρεαστεί από την διακοπή;

Keywords
Τυχαία Θέματα