Δημοσκόπηση Pulse: Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ με οριακή άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη- Στο 10,5% το ΠΑΣΟΚ

Μεγάλη καταγράφεται η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία

συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17%, το ΠΑΣΟΚ με 10,5%, το ΚΚΕ με 7,5%, η Ελληνική Λύση με 5%, οι Σπαρτιάτες με 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5%, το ΜέΡα25 με 1,5%. Άλλο κόμμα, απαντά το 3,5%. Στο 14% η γκρίζα ζώνη.

Στο σενάριο της αναλογική κατανομής των αναποφάσιστων τα ποσοστά των κομμάτων ανέρχονται ως εξής:

ΝΔ: 38%
ΣΥΡΙΖΑ: 19%
ΠΑΣΟΚ: 12%
ΚΚΕ:9%
Ελληνική Λύση: 6%
Σπαρτιάτες: 4%
Πλεύση Ελευθερίας: 3%
Νίκη: 3%
ΜέΡΑ25: 2%
Άλλο κόμμα: 4%

Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ως δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 43% και ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 39%, ο Στέφανος Κασσελάκης με 28%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 28%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 27%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 22%, ο Δημήτρης Νατσιός με 9% και ο Βασίλης Στίγκας με 7%.

«Καμπανάκια» για την κυβέρνηση

-Το 51% κρίνει πως οι 100 πρώτες ημέρες της κυβέρνησης ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 40% πως ήταν προς τη λάθος κατεύθυνση.
-Το 54% κρίνει αρνητικά την αντίδραση της κυβέρνησης στις φυσικές καταστροφές, ενώ το 39% θεωρεί πως η κυβερνητική αντίδραση ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση.
-Τι λένε για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη
-Το 58% θεωρεί πως υπάρχει θέμα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία, ενώ το 29% θεωρεί πως δεν υπάρχει θέμα.



Αν και η ανάδειξη του κ.Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αλλάζει την εικόνα ως προς τα ποσοστά των κομμάτων, οι 6 στους 10 ψηφοφόρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνουν ότι το κόμμα τους θα πάει «καλύτερα ή πολύ καλύτερα» με τη νέα ηγεσία, ενώ στο ίδιο ποσοστό δέχονται ότι υπάρχει θέμα με την ενότητα της Κουμουνδούρου», πράγμα που σημαίνει ότι αποδέχονται, αλλά δεν φοβούνται το ενδεχόμενο μίας διάσπασης.

Θετική εικόνα για τον Στέφανο Κασσελάκη έχουν δύο στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, όμως ο νέος πρόεδρος του κόμματος έχει χαμηλή αποδοχή στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το γεγονός πως είναι ένας «νέος παίκτης» στην πολιτική σκηνή θεωρείται ως πλεονέκτημα μόνον από το 17% των ψηφοφόρων, ενώ η πλειονότητα εκτιμά ότι «άλλα είναι τα πιο σημαντικά». Μάλιστα, είναι ενδιαφέρον ότι αυτή η εκτίμηση διατρέχει όλες τις ηλικιακές ομάδες από τους νέους των 17 ετών ως τους ηλικιωμένους.

Την ίδια ώρα, μόλις το 17% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αποτελεί πλεονέκτημα το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίσθηκε προ ολίγων μηνών στην πολιτική ζωή, το 27% θεωρεί ότι αυτό αποτελεί μειονέκτημα, ενώ το 46% απαντά ότι ουσιαστικά δεν τους κάνει ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Και η ίδια η δημοτικότητα του κ.Κασσελάκη όμως, φτάνει στο 28% -όπως και του Νίκου Ανδρουλάκη- με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διατηρεί το προβάδισμα με ποσοστό 43%. Δεύτερος πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός αναδεικνύεται με 39% ο κ.Κουτσούμπας, ενώ μια ανάσα πίσω από τους κ.Κασσελάκη και Ανδρουλάκη βρίσκεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση Pulse, Ισχυρό, ΣΥΡΙΖΑ, Κασσελάκη-, 105, ΠΑΣΟΚ,dimoskopisi Pulse, ischyro, syriza, kasselaki-, 105, pasok