Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Έφεση του Εισαγγελέα και για τους 12 κατηγορούμενους – Τι ζητά

O προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Νικόλαος Καλλίδης, άσκησε έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022 στην περιοχή της Χαριλάου.

Ο Εισαγγελέας ζητά να δικαστούν οι 12 με βασικό αδίκημα την ανθρωποκτονία με δόλο και όχι ενδεχόμενο δόλο, όπως καταδικάστηκαν.

Για τους πέντε που καταδικάστηκαν για συνέργεια ζητά να μετατραπεί σε: ο ένας για ηθική αυτουργία – οι άλλοι 2 για συναυτουργία

με άμεσο δόλο και ο έκτος και ο όγδοος καλώς καταδικάστηκαν για συνέργεια, όπως ακριβώς πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας.

Ο εισαγγελέας άσκησε έφεση για το ύψος των ποινών και των 12 καταδικασθέντων.

Αίτηση έφεσης κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης υπέβαλε – ενώπιον εισαγγελέα εφετών -και η οικογένεια του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Με την αίτηση οι γονείς και η αδελφή του αδικοχαμένου Άλκη ζητούν να ακυρωθεί η πρωτόδικη απόφαση, θεωρώντας ότι το δικαστήριο αξιολόγησε εσφαλμένα κάποιες πτυχές της υπόθεσης και κυρίως δεν εκτίμησε σωστά το δόλο των 12 κατηγορούμενων, αλλά και τη συμμετοχή κάποιων εξ αυτών που κρίθηκαν ένοχοι ως συνεργοί στη δολοφονία του 19χρονου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δολοφονία Άλκη Καμπανού, Έφεση, Εισαγγελέα,dolofonia alki kabanou, efesi, eisangelea