Δολοφονία Καραϊβάζ: Σκληροί και αδίστακτοι κακοποιοί τα δύο αδέλφια – Στο στόχαστρο 3 ακόμα πρόσωπα

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τους αδίστακτους εγκληματίες που δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο και αστυνομικό συντάκτη Γιώργο Καραϊβάζ πριν από δύο χρόνια και οι οποίοι είναι στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ., όπως ανακοίνωσε, χθες, Παρασκευή (28/04).

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές ερευνούν τρία ακόμη πρόσωπα, τα οποία βρίσκονται στη δικογραφία και για τα οποία υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες πως συμμετείχαν στην εγκληματική πράξη που σόκαρε το πανελλήνιο.

Ένα από τα τρία άτομα είναι ένα από τα πιο γνωστά στη νύχτα, το οποίο σήμερα βρίσκεται στις φυλακές. Την περίοδο ωστόσο που έγινε η εκτέλεση

του Γιώργου Καραϊβάζ ήταν ελεύθερος και ερευνάται πολύ σοβαρά ο ρόλος του. Μήπως δεν ήταν μόνο στον εκτελεστικό βραχίονα αλλά ίσως είχε κάποια σχέση με τον ηθικό αυτουργό.

Οι Αρχές επίσης εντόπισαν πως τα κινητά τηλέφωνα των δύο συλληφθέντων τα δύο 24ωρα δεν τα είχαν χρησιμοποιήσει, τα είχαν ανοιχτά ωστόσο και αυτά δίνουν στίγμα σε ένα συγκεκριμένο σπίτι.

Ακόμη ένα κομβικό σημείο για τη δικογραφία είναι πως οι Αρχές εντόπισαν πως χρησιμοποιήθηκαν δύο επιχειρησιακά πακιστανικά τηλέφωνα τη στιγμή της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι Αρχές έχουν εντοπίσει το κατάστημα στην περιοχή των Αμπελοκήπων που οι δύο συλληφθέντες είχαν πάει και είχαν αγοράσει τα κινητά αυτά. Εκείνο το διάστημα φαίνεται πως είχε αγοράσει από το ίδιο κατάστημα πακιστανικό τηλέφωνο και ένα από τρία άτομα που φέρεται να εμπλέκονται.

Ωστόσο, αυτό δεν χρησιμοποιήθηκε και αυτός είναι ο ρόλος που δεν είναι ακόμα κατηγορούμενος.

Το παρελθόν των συλληφθέντων – Ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί

Όπως σε κάθε συμβόλαιο θανάτου έτσι και σε αυτό πέραν από τους φυσικούς αυτουργούς, υπάρχουν και ο ηθικός ή οι ηθικοί αυτουργοί.

Τα δύο αδέλφια, εκ των οποίων ο ένας φέρεται να είναι ο εκτελεστής και άρα ο φυσικός αυτουργός, έχουν -όπως αναφέρθηκε και ανωτέρω- ποινικό παρελθόν. Και οι δύο ήταν γνωστοί στις Αρχές για ληστείες και επαφές με τη «νύχτα», ενώ ο ένας φέρεται να ανήκε και σε ομάδα εκβιαστών.

Μάλιστα, ο τελευταίος στο πλαίσιο της έρευνας φέρεται να είχε συμμετοχή στη δολοφονία του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη στο Γαλάτσι, στις 6 Δεκεμβρίου 2021.

Η εκτέλεση του πυγμάχου, βάσει των ίδιων πληροφοριών, συμπεριλαμβάνεται στην ίδια δικογραφία που παραδόθηκε στην Εισαγγελία για τον Γιώργο Καραϊβάζ, χωρίς πάντως αυτές οι δύο υποθέσεις να συνδέονται.

Ποιος, όμως, έδωσε την εντολή εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ; Αυτή είναι η πιο κρίσιμη απάντηση, που αναμένεται να απαντηθεί τις επόμενες μέρες.

Σε κάθε συμβόλαιο θανάτου, άλλωστε, υπάρχει και το κίνητρο. Ρεπορτάζ του αδικοχαμένου δημοσιογράφου φέρονται να ήταν αυτά που οδήγησαν στην εκτέλεσή του, έπειτα από έντονη δυσαρέσκεια που προκάλεσαν σε συγκεκριμένο άτομο του χώρου της νύχτας.

Η εντολή, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να δόθηκε μέσα από έγκλειστο «νονό» στις φυλακές, ο οποίος δεν αποκλείεται να συντόνισε βήμα προς βήμα την επιχείρηση εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ πίσω από τις κλειστές πόρτες του κελιού του.



Keywords
Τυχαία Θέματα
Δολοφονία Καραϊβάζ, Σκληροί,dolofonia karaivaz, skliroi