Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Ξεκίνησε η μεταγωγή των «105» στις φυλακές – Πότε ολοκληρώνεται η ΕΔΕ για το φιάσκο

Προφυλακιστέοι έχουν κριθεί από χθες (14/08) και οι 105 χούλιγκαν για τα αιματηρά επεισόδια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στους κατηγορούμενους προστέθηκε και Κροάτης, που συνελήφθη αργότερα, ενώ για ακόμη έναν Έλληνα δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, καθώς δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία του, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Οι

κατηγορούμενοι κατά τη διαδικασία αρνήθηκαν κάθε σχέση με την αιματηρή συμπλοκή, ενώ ένας 40χρονος κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να είναι επικεφαλής της κροατικής ομάδας φανατικών φιλάθλων, «Bad Blue Boys» ισχυρίστηκε στην απολογία του πως ήρθε αεροπορικώς από τη Βιέννη, όπου διαμένει, για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους μετά το τέλος της προπόνησης της, και εκεί, όπως ισχυρίστηκε, δέχθηκαν επίθεση από τη αντίπαλη ομάδας, ενώ αρνήθηκε τον αρχηγικό του ρόλο.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι πολυπληθείς ομάδες των προφυλακισμένων κατηγορούμενων θα κρατηθούν σε συνολικά 16 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες των 3 ατόμων.

Επίσης ομάδα από οκτώ κατηγορούμενους θα μεταφερθεί στις φυλακές Αυλώνα και ομάδα από άλλους έξι θα κρατηθεί στον Κορυδαλλό.



Οι φυλακές που μεταφέρονται

Οι προφυλακισθέντες μεταφέρονται σε διάφορες φυλακές της χώρας, καθώς εκδόθηκαν τα πρώτα 40 φυλακιστήρια για τους κατηγορούμενους για τα άγρια επεισόδια.

Στις φυλακές του Αυλώνα θα οδηγηθούν 8 και στον Κορυδαλλό άλλοι 6 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στις υπόλοιπες φυλακές θα μεταφερθούν τα υπόλοιπα άτομα.

Οι κατηγορούμενοι θα μοιραστούν συνολικά στις εξής φυλακές:

ΚομοτηνήΜαλανδρινοΓρεβενάΧίοΘεσσαλονικηΚορυδαλλοΝιγρίταΛαρισαΧανιάΚωΒόλοΝαύπλιοΤρίκαλαΓιαννεναΑυλώνα

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα βίαια επεισόδια αφορά τα κακουργήματα της:

εγκληματικής οργάνωσης,ανθρωποκτονίας από πρόθεση,έκρηξης,κατοχής εκρηκτικών υλών.

Καθώς και τα πλημμελήματα:

διατάραξη κοινής ειρήνης,επικίνδυνη σωματική βλάβη,τετελεσμένη και σε απόπειρα,από κοινού κατά συρροή,φθορά ξένης ιδιοκτησίας,βιαιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου),παράνομη οπλοφορία,οπλοχρησία,κατοχή φωτοβολίδωνΔολοφονία Μιχάλη Κατσουρή – Η ολοκλήρωση της ΕΔΕ

Εκτιμάται ότι σε περίπου μία εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η ΕΔΕ, αφού έχουν κληθεί 15 με 20 αστυνομικοί να καταθέσουν και όλα δείχνουν πως εκτός των 7 καρατομήσεων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, έρχονται κι άλλες.

«Υπάρχει μια ΕΔΕ σε εξέλιξη και ενδεχομένως η κατάληξή της να φωτίσει λίγο τα πράγματα σε σχέση με τις πλημμέλειες του θεσμού της ελληνικής αστυνομίας. Φανταστείτε αυτή η δικογραφία να περαιωθεί από την ανάκριση και να μην έχουμε καταλήξει ως κράτος, ως πολιτεία, ως έννομη τάξη, να μην έχουμε καταλήξει ποιος σκότωσε ή ποιοι συνέργησαν σε αυτό», ανέφερε ο Χρήστος Μαυρομάτης, δικηγόρος της οικογένειας του 29χρονου.

«Στα επεισόδια συμμετείχαν περισσότεροι από 150 Κροάτες και 3 Έλληνες. Και 3 Έλληνες συνέλαβαν και έναν αλβανικής καταγωγής. Όμως υπάρχουν και άλλοι 50-60 μπορεί να είναι και άλλοι και Έλληνες, που μπορεί να συμμετείχαν και να μην έχουν συλληφθεί», είπε από τη μεριά του ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος ενός εκ των Ελλήνων συλληφθέντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή, Ξεκίνησε, 105, – Πότε, ΕΔΕ,dolofonia michali katsouri, xekinise, 105, – pote, ede