Δραματική η κατάσταση στη Ρόδο: Εκκενώσεις δια θαλάσσης, έφτασε σε ξενοδοχεία η πυρκαγιά – Δείτε βίντεο

Ανεξέλεγκτη για πέμπτη ημέρα παραμένει η πυρκαγιά στο νησί της Ρόδου.

Όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, η πυρκαγιά στη Ρόδο αποτελεί τη δυσκολότερη που αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο επιχειρούν 173 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 ελικόπτερα, 3 αεροσκάφη και 31 Σλοβάκοι με 5 οχήματα.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και το Λιμενικό Σώμα ώστε να συνδράμει στην περιοχή και αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων

από παραλία των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδος.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από την Πυροσβεστική πως ζητήθηκε με μηνύματα μέσω του 112 η εκκένωση του κοινότητας Ασκληπιειού και της περιοχής Κιοταρίου και νωρίτερα η εκκένωση στον Λάρδο και Πυλώνα.

Παράλληλα, το λιμενικό της Ρόδου προχωρά σε εκκενώσεις διά θαλάσσης από τις παραλίες στην Λάρδο και το Κιοτάρι.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 3 πλωτά του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή Λίνδου – Λάρδου, 1 πλωτό του Λιμενικού, 1 ασθενοφόρο της ακτοφυλακής και ιδιωτικά αεροσκάφη στο λιμάνι της Ρόδου για να συνδράμουν,εφόσον απαιτηθεί, λόγω της πυρκαγιάς.

Η ανατολική πλευρά του νησιού έχει κοπεί στη μέση και έχε διακοπεί η κυκλοφορία σε δρόμους.

Σύμφωνα με την «Ροδιακή» τα ξενοδοχεία εκκενώθηκαν νωρίτερα από τους τουρίστες που διέμεναν σε αυτά. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο οι τουρίστες εγκατέλειψαν με τα πόδια τα ξενοδοχεία και έχοντας μαζί τις αποσκευές τους.

Βίντεο από την εκκένωση των ξενοδοχείων:

#Ροδος #Φωτιες Εκκένωση ξενοδοχείων στο Κιοτάρι. pic.twitter.com/ybvEY8Och3

— Βρετανικες Καντηλες (@Fridays_milk) July 22, 2023

Νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ρόδου, Νεκτάριος Φλοσκάκης, ανέφερε ότι ο διοικητής της πυροσβεστικής μαζί με άλλους πυροσβέστες νωρίτερα εγκλωβίστηκαν  στο μοναστήρι της Παναγίας της Υψενής, στην περιοχή της Λάρδου, στην προσπάθειά τους να πείσουν όσους βρίσκονται στο μοναστήρι να αποχωρήσουν. Ωστόσο, λίγο αργότερα κατάφεραν και απεγκλωβίστηκαν.

Πάει καήκαμε ολοσχερώς #Ροδο #ροδος #φωτια pic.twitter.com/odJUXZnoIx

— bazzzinga (@bazinga_to_you) July 22, 2023

Εγκλωβισμένοι παραμένουν οι Πυροσβέστες στη Μονή

Ενώ νωρίτερα οι πληροφορίες ήθελαν να έχει επιτευχθεί η εκκένωση της Μονής Υψενής, νεότερες πληροφορίες σύμφωνα με την ΕΡΤ Ν. Αιγαίο, αναφέρουν ότι οι πυροσβέστες εξακολουθούν να είναι ακόμα στη Μονή Υψενής, στη στοά που έχει το μοναστήρι, είναι ασφαλείς αλλά είναι δύσκολο να το εγκαταλείψουν. Οι πυροσβέστες μαζί με τον διοικητή της Πυροσβεστικής, εγκλωβίστηκαν στην προσπάθεια τους να πείσουν τις καλόγριες να εγκαταλείψουν το Μοναστήρι.

Εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ – Η επίσημη ανακοίνωση

Ο ΔΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης και συνεχούς ενημέρωσης του κοινού, γνωστοποιεί ότι, εξαιτίας της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί κοντά στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης, τέθηκε εκτός ο ΘΗΣ (Θερμοηλεκτρικός Σταθμός) Ν. Ρόδου και κρίθηκε αναγκαίο να προγραμματισθούν για σήμερα, Σάββατο 22 Ιουλίου 2023, έως το βράδυ, εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης περιορισμένης έκτασης και χρονικής διάρκειας έως 1 ώρα, με σκοπό την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του ηλεκτρικού συστήματος.

Στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας για την εύρυθμη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της Ρόδου, ο ΔΕΔΔΗΕ παρακαλεί θερμά τους καταναλωτές να περιορίσουν την άσκοπη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ειδικά για τις ώρες αιχμής 12:00 – 15:00 και 17:00 – 22:00.

Τις συγκεκριμένες ώρες, συστήνεται:

Να αποφεύγεται η χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να μετατίθεται κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής)Να ρυθμίζεται η θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.Η λελογισμένη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών κατά τη διάρκεια των ακραίων αυτών καιρικών συνθηκών, θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας, διασφαλίζοντας την υγεία, την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και τους ευχαριστεί εκ των προτέρων για την ενεργό συμμετοχή τους στις προσπάθειες περιορισμού της κατανάλωσης ρεύματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα