Μητσοτάκης στα εγκαίνια του οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία: Θα προσελκύσει επενδύσεις και θα φέρει θέσεις εργασίας

Χαιρετισμό στην τελετή παράδοσης του οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία απευθύνει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τις αναπτυξιακές και επενδυτικές προοπτικές που με τη σειρά τους θα φέρουν και νέες θέσεις εργασίας τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του για την τελετή παράδοσης του οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία, το μεσημέρι της Τετάρτης

Για ηλιόλουστες προοπτικές του τόπου τον οποίο διασχίσει ο νέος οδικός άξονας Άκτιου-Αμβρακίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του με τον ίδιο να τονίζει τη συστηματικότητα με την οποία

η κυβέρνηση λειτούργησε για να ξεμπλοκάρει το έργο με νέες διαγωνιστικές διαδικασίες.

Παραδίδουμε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο μήκους 50 χιλιομέτρων, ένα πάγιο αίτημα τριών περιφερειών, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης , ο οποίος τόνισε ότι με το έργο αυτό ανοίγουν νέες αναπτυξιακές προοπτικές σε μια περιοχή που παρέμενε αναξιοποίητη.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκη «η ύπαρξη του δρόμου αυτού θα συνεισφέρει καθοριστικά ώστε η περιοχή να κερδίσει περισσότερο επενδυτικό ενδιαφέρον και να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας» με τον πρωθυπουργό να τονίζει τη σημασία του έργου και στο επίπεδο της οδικής ασφάλειας.

«Η κυβέρνηση δίνει μεγάλη σημασία στην υλοποίηση των εργων υποδομής και στη συνεργασία με κατασκευαστικές εταιρείες με όρους ειλικρίνειας και συνεργασίας» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος εξήγγειλε ότι τον Νοέμβριο του 2024 θα παραδοθεί το Μετρό της Θεσσαλονίκης και μέσα στο 2025 η εθνική Πατρών-Πύργου

Όπως υποργάμμισε «η κυβέρνηση αυτή θα εξακολουθεί να δρομολογεί το σημαντικό έργο της ενίσχυσης των υποδομών αντιμετωπίζοντας και απρόβλεπτες καταστάσεις όπως ο Daniel αλλά θα το κάνουμε με συνέπεια έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδοτική ωριμότητα»

«Ο δρόμος αυτός θα αλλάξει την όψη της δυτικής Ελλάδας, θα ξεκλειδώσει νέες αναπτυξιακές προοπτικές και θα εξυπηρετεί τους πολίτες που θα μπαίνουν στο αυτοκίνητό τους χωρίς να τρέμει το φυλλοκάρδι τους. Καλοτάξιδος ο δρόμος και να συνεχίσουμε να παραδίδουμε με τον ίδιο ρυθμό έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των Ελλήνων» κατέληξε ο πρωθυπουργός

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, εξέφρασε την τιμή του για την παράδοση του ολοκληρωμένου άξονα Άκτιο-Αμβρακία και ευχαρίστησε την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου για την προσήλωση στο έργο και την ανάδοχο εταιρεία για την άρτια και έγκαιρη παράδοση εντός τριών ετών από την υπογραφή της σύμβασης.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει πολυεπίπεδα το οδικό δίκτυο της χώρας, συντομεύει τις αποστάσεις, αυξάνει την ασφάλεια των πολιτών, βελτιώνει την καθημερινότητα, λειτορυγεί τονωτικά στην τουριστική δραστηριότητα, συμβάλει στην καλύτερη διακίνηση αγαθών. Ο πολίτης θα χρειάζεται 3 ώρες και 20 λεπτά για να ταξιδέψει από Αθήνα στη Λευκάδα κερδίζοντας 45 λεπτά» πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας.

Η χώρα με καλούς ρυθμούς συγκροτεί δίκτυο σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων παρά τις πολλαπλές κρίσεις της προηγούμενης δεκαετίας, συμπλήρωσε ο υπουργός Μεταφορών.

Η κυβέρνηση δια του υπουργείο Μεταφορών μεριμνά για την έγκαιρη παράδοση εκατοντάδων μικρών και μεγάλων έργων στην κοινωνία με ύψιστο στόχο την προώθηση των συμφερόντων της πατρίδας και των πολιτών. Με την πολιτική της κυβέρνηση Μητσοτάκη προωθούμε πολιτικές που αυξάνουν την απασχόληση και στηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, κατέληξε ο κ. Σταικούρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άκτιο-Αμβρακία, Δείτε, Μητσοτάκη,aktio-amvrakia, deite, mitsotaki