Εισαγγελική παρέμβαση για τα ράφια που έπεσαν στο Εφετείο

Εισαγγελική παρέμβαση υπήρξε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας εκδηλώθηκε για το σοκαριστικό ατύχημα που έγινε σε γραφείο στο Εφετείο Αθηνών, όπου στεγάζεται το Ποινικό Μητρώο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας υπάλληλος και ένας πολίτης.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Νικόλαο Μαργαρίτη.

Χθες ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας

(ΣΔΥΑ) προχώρησε σε καταγγελία για τις συνθήκες εργασίας.

Σύμφωνα με τον ΣΔΥΑ, κατέρρευσαν μεταλλικά ράφια με δικογραφίες, στο Ποινικό Μητρώο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας με αποτέλεσμα να καταπλακώσουν δύο ανθρώπους, ένα δικαστικό υπάλληλο και έναν εργαζόμενο μεταφορικής εταιρείας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αντώνης Ελευθεριάνος μετά το περιστατικό και τις καταγγελίες των δικαστικών υπαλλήλων, διέταξε ποινική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί, αν υπήρξαν πλημμέλειες που οδήγησαν στο ατύχημα και αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα.

Όπως αναφέρει η Ιωάννα Μάνδρου στην Καθημερινή «στο πλαίσιο της έρευνας θα ληφθούν καταθέσεις από τους παθόντες, θα ζητηθούν έγγραφα από την Επιθεώρηση εργασίας, θα ελεγχθούν σχετικά έγγραφα εγκατάστασης και συντήρησης του εξοπλισμού, ενώ θα αναζητηθεί, εάν είχε γίνει οποιαδήποτε σχετική αναφορά καταγγελία που να προειδοποιούσε για την επικινδυνότητα στο συγκεκριμένο χώρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα