Εκλογές 2023: Μπαράζ περιοδειών από Μητσοτάκη – Ετοιμάζει… rotation για το υπουργικό

Με την πολιτική αντιπαράθεση να έχει φουντώσει για τα καλά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβάζει ταχύτητα και από σήμερα ξεκινά μπαράζ περιοδειών.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα την Πάτρα, την Αμφιλοχία και τη Φιλιππιάδα,ενώ το απόγευμα, θα μεταβεί στα Ιωάννινα, όπου θα έχει συνάντηση με πολίτες.

Το πυκνό πρόγραμμα των επισκέψεων και των περιοδειών στη δυτική και βόρεια Ελλάδα

θα καταλήξει με την κεντρική ομιλία του στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο προφίλ των προσώπων που θα στελεχώσουν τα κρίσιμα υπουργεία.

«Στις 27 Ιουνίου θα ορκιστεί μία κυβέρνηση σκληρής δουλειάς και μετρήσιμων αποτελεσμάτων. Οι πολίτες επιβράβευσαν το ήθος και το ύφος της προηγούμενης διακυβέρνησης.

Οι πολίτες όμως μας ζήτησαν επίσης να τρέξουμε ακόμη πιο γρήγορα στις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η πατρίδας μας, έχω την πλήρη αίσθηση της βαριάς ευθύνης, δεν θα εμπλακώ σε μία λογική εσωτερικών ισορροπιών, θα αναζητήσω τον καλύτερο ή την καλύτερη για την δουλειά.

Δεν έχουμε κρυφή ατζέντα, δεν επιφυλάσσω εκπλήξεις στους πολίτες, οι πολίτες γνωρίζουν ότι θα κάνουμε μία μεγάλη παρέμβαση στο κράτος, θα ενισχύσουμε την περαιτέρω ψηφιοποίηση.

Για εμένα δεν είναι τόσο σημαντικό η πολιτική προέλευση των κυβερνητικών στελεχών. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να ενσωματώνουμε στελέχη από άλλους χώρους» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Τεχνολογικό Κέντρο Λαυρίου, προανήγγειλε ριζικές αλλαγές σε επίπεδο προσώπων στην επόμενη κυβέρνηση του, αλλά και νέες μεταγραφές από άλλους χώρους.

«Έχουμε πάρα πολλά άξια στελέχη, αλλά δουλειά μου αυτή τη στιγμή είναι να επιλέξω τους καλύτερους ανάλογα με την αποστολή την οποία επιθυμώ να τους αναθέσω» τόνισε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πρωτοκλασάτοι υπουργοί αναμένεται να παραμείνουν μεν εντός κυβέρνησης, προκειμένου να υπάρξει ανανέωση. Θα αξιοποιηθούν ωστόσο σε άλλο πόστο,

«Ο αριθμός των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου είναι περίπου πεπερασμένος, δεν είναι ατελείωτος. Άρα, είναι δεδομένο ότι μπορεί να υπάρχουν στελέχη τα οποία να είχαν υπουργικό ρόλο και στην επόμενη τετραετία σε πρώτη φάση να μην αξιοποιηθούν» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Έκαψε» το σενάριο των τρίτων εκλογών  

Σε ερώτηση για την πιθανότητα τρίτων εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε μεταξύ άλλων την βεβαιότητα του ότι «δεν θα χρειαστεί να ξαναβρεθούμε εδώ αυγουστιάτικα και δεν θα χρειαστεί να κάνουμε τρίτες εκλογές».

Ο πρόεδρος της ΝΔ προσέθεσε, πάντως, ότι «η αυτοδυναμία της ΝΔ προκύπτει ως μονόδρομος μιας και ο κ. Ανδρουλάκης έχει ξεκαθαρίσει πως ακόμη και 149 βουλευτές να έχει η ΝΔ δεν θα μπει σε καμία συζήτηση για το σχηματισμό κυβέρνησης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τη στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πολύ ανεύθυνη, επιμένοντας ότι κατ ουσίαν ο κ. Ανδρουλάκης λέει ότι η ΝΔ θα έπρεπε να συγκυβερνήσει με κόμματα ή κομματίδια στα δεξιά της, «κάτι που έχω πει πως δεν πρόκειται να γίνει».

Επεσήμανε, δε ότι ο κ. Ανδρουλάκης ενδόμυχα επιθυμεί μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να μείνει στην αντιπολίτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές 2023, Μπαράζ, Μητσοτάκη – Ετοιμάζει…,ekloges 2023, baraz, mitsotaki – etoimazei…