Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Έκλεισαν οι κάλπες – Πάνω από 140.000 ψήφισαν – Μετά τις 23:00 τα πρώτα αποτελέσματα

Ολοκληρώθηκε στις 21:00 το βράδυ η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου/νέας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή των πολιτών να ξεπερνά κάθε προσδοκία, ακόμα και όσων μέσα στο κόμμα έκαναν τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Πάνω από 140.000 πολίτες πήραν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές

του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσέλευση που διέψευσε τις προβλέψεις για χαμηλή προσέλευση μετά την παραίτηση Τσίπρα και το σοκ της διπλής εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ενδεικτικό ότι οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και επρόκειτο να κλείσουν στις 20:00 το βράδυ όμως δόθηκε παράταση μίας ώρας λόγω της μεγάλης συμμετοχής.

Τα πρώτα αποτελέσματα με δείγμα δεν αναμένονται πριν από τις 23:00 το βράδυ.

«Ψηφίζουμε για τη μεγάλη κυβερνώσα αριστερά», δηλώνει η Ράνια Σβίγκου

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννη Δρόσο, πάνω από 140.000 άτομα ψήφισαν, ενώ άλλοι 1.100 είναι οι ψηφοφόροι από το εξωτερικό. Τα νέα μέλη ανέρχονται στο 30% του συνόλου των ψηφοφόρων.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022, που έγιναν εσωκομματικές εκλογές για πρώτη φορά από τη βάση και στις οποίες επανεξελέγη πρόεδρος ο Αλέξης Τσίπρας, ψήφισαν συνολικά περίπου 150.000 άτομα.

Η ανάρτηση της γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλη συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα για την εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Ψηφίζουμε για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Ψηφίζουμε για να δυναμώσουμε τη φωνή του προοδευτικού κόσμου
Ψηφίζουμε για τη μεγάλη κυβερνωσα αριστερά pic.twitter.com/qkayc7mPV6

— Ράνια Σβίγκου/Rania Svigkou (@rania_sv) September 17, 2023

Ψήφισαν όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι, ενώ το απόγευμα της Κυριακής ψήφισε και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, ότι: «Το μαζικό ‘παρών’ αποδεικνύει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα».

Keywords
Τυχαία Θέματα