Ένας αιμοσταγής… χριστιανός!

Ακριβώς στην κορύφωση του Θείου δράματος, εκεί που η παγκόσμια ορθοδοξία σκύβει ταπεινά το κεφάλι και συναισθάνεται, βασιλεύει η υποκρισία ενός χαρισματικού ψεύτη, που θα έκανε και τη ντροπή να… ντραπεί!

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν λοιπόν, που εξακολουθεί να δηλώνει… πιστός χριστιανός, αδιαφορεί απολύτως για το Πάσχα και σπέρνει νεκρούς στην Ουκρανία, ισοπεδώνοντας τα πάντα.

Υποκριτής, ψεύτης, πολεμοχαρής δικτάτορας και απάνθρωπος, δεν είχε καν το σθένος να επιβάλει κατάπαυση του πυρός ΕΣΤΩ για τη Μεγάλη Εβδομάδα!

Το

έκαναν ακόμα και οι κτηνώδεις στρατιές του Χίτλερ, που σε κάποιες περιπτώσεις σεβάστηκαν την ιερότητα των ημερών και «σίγησαν».

Αλλά ο ΜΕΓΑΣ υποκριτής συνέχισε να βάφει με αίμα τα χέρια του βάζοντας πάνω απ’ όλα το μεγάλο του «όραμα».

Τα κεριά και οι προσευχές του έλειπαν! Προσκυνούσε το σταυρό και την ίδια στιγμή οι βόμβες του ισοπέδωναν τεράστιες περιοχές στην πολύπαθη Ουκρανία.

Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί…

Γιατί αυτό είναι. Ένας υποκριτής που τρομοκρατεί όλο το πλανήτη, με αποτέλεσμα όλοι να σκέφτονται ακόμα και τον πυρηνικό όλεθρο.

Αν υπήρχε ο Χριστός του, θα έπιανε το βούρδουλα και θα τον έκανε να κρυφτεί σε σκοτεινά λαγούμια.

Η πίστη είναι προσωπική υπόθεση του καθενός και δεν επιβάλλεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

Όμως ο σεβασμός στην πίστη και τη θρησκεία του άλλου είναι κάτι διαφορετικό. Κι αυτός, ο σεβασμός, είναι κάτι ιερό, όσο και η θρησκεία.

Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί…

Αλίμονο όμως σ’ εσάς, γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές, γιατί κατατρώτε τις οικίες των χηρών και για πρόφαση κάνετε μακριές προσευχές.

..Οδηγοί τυφλοί, που διυλίζετε το κουνούπι, αλλά καταπίνετε την καμήλα.

Αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί καθαρίζετε το απέξω του ποτηριού και του πιάτου, ενώ από μέσα είναι γεμάτα από αρπαγή και ακράτεια. …Αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί μοιάζετε με τάφους ασβεστωμένους, οι οποίοι απέξω βέβαια φαίνονται ωραίοι, αλλά από μέσα είναι γεμάτοι από οστά νεκρών και από κάθε ακαθαρσία. Έτσι κι εσείς απέξω βέβαια φαίνεστε στους ανθρώπους δίκαιοι, αλλά από μέσα είστε γεμάτοι υποκρισία και ανομία.

Πουθενά δεν σταματάει αυτός ο πολεμοχαρής ιμπεριαλιστής, με τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου να πέφτουν στο κενό.

«Ο Χριστός καθηλώνεται για μια ακόμη φορά στον σταυρό, όταν οι μητέρες θρηνούν τον άδικο χαμό των συζύγων και των παιδιών τους. Σταυρώνεται όταν οι πρόσφυγες προσπαθούν να τρέξουν για να σωθούν από τις βόμβες, με τα παιδιά στην αγκαλιά τους. Σταυρώνεται όταν οι ηλικιωμένοι εγκαταλείπονται μόνοι και πεθαίνουν, οι νέοι χάνουν το μέλλον τους, οι στρατιώτες στέλνονται να σκοτώσουν τα αδέλφια τους»

Ναι, ο Πούτιν… ίδρωσε μπροστά στην έκκληση του Πάπα.

«Κατεβάστε τα όπλα! Κι ας ξεκινήσει μια ανακωχή για το Πάσχα. Όχι όμως για να επανεξοπλιστούμε και να ξαναρχίσουμε τη μάχη, αλλά για να επιτευχθεί ειρήνη μέσω πραγματικών διαπραγματεύσεων»

Τώρα… ίδρωσε!

Και τι υποκριτής! Συνεχίζει τον αφανισμό της Ουκρανίας γιατί επιθυμεί μια ξεκάθαρη νίκη μέχρι τις 9 Μαΐου, όταν και θα εορταστεί η επέτειος της επικράτησης επί του γερμανικού ναζιστικού στρατού στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μιλάει για ναζιστικούς θύλακες όταν ο στρατός του φέρεται το ίδιο βάρβαρα και με τρομερές θηριωδίες κατά ΑΜΑΧΩΝ. Το ξαναλέμε: κατά αμάχων! Με βομβαρδισμούς σε καταφύγια όπου έχουν καταφύγει γυναικόπαιδα για να προστατευτούν.

Αύριο συμπληρώνονται δυο μήνες από την έναρξη της εισβολής της 24ης Φεβρουαρίου. Δύο φρικτοί μήνες που άλλαξαν τον κόσμο ολόκληρο. Που επέφεραν δεινά και θα επιφέρουν κι άλλα (με την ενέργεια και όχι μόνο).

Κι εκείνο που τρομάζει είναι η τρομερή ΜΑΝΙΑ του. Ο τρόμος δεν έφυγε. Κάθε άλλο. Η αποκάλυψη του Ρώσου στρατηγού ΡουστάμΜινεκάγεφ μόνο σοκ προκαλεί. Γιατί όπως εξήγησε ένα από τα πιόνια του Πούτιν, η Ρωσία θέλει να πάρει τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς στα ανατολικά αλλά και του ουκρανικού νότου, «διότι έτσι ανοίγει ένας διάδρομος προς την Υπερδνειστερία, όπου παρατηρούμε επίσης περιστατικά καταπίεσης του ρωσόφωνου πληθυσμού και θα μπορέσουμε να προσφέρουμε βοήθεια»

Δηλαδή ΚΑΙ Μολδαβία; Ή, και τι άλλο;

Τρομάζει και η εκτίμηση του Μπόρις Τζόνσον, που είπε ότι είναι πιθανό ο πόλεμος στην Ουκρανία να διαρκέσει ως το τέλος του 2023! Ανατριχιαστικό!

Κατά την άποψη του Βρετανού πρωθυπουργού, «ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει τεράστιο στρατό αλλά έκανε ένα καταστροφικό λάθος και η μοναδική επιλογή που έχει τώρα είναι να συνεχίσει να προσπαθεί να χρησιμοποιεί την φρικτή μέθοδό του, που βασίζεται στο πυροβολικό, για να προσπαθήσει να συνθλίψει τους Ουκρανούς»

Με περισσότερους από 20 χιλιάδες νεκρούς μόνο στη μαρτυρική Μαριούπολη και δεκάδες χιλιάδες σε άλλες πόλεις, πόσο μπορεί να στέκει η ευχή των απανταχού χριστιανών για «Καλή Ανάσταση»;

Πόση ντροπή και πόση υποκρισία!

Η ιστορία θα περιμένει πάντως για να βάλει στη θέση του αυτόν τον αιμοσταγή… χριστιανό!

Keywords
Τυχαία Θέματα