Ενεργή συμμετοχή στα κοινά με τεχνοκρατική ματιά

Τα τελευταία χρόνια -και φέτος ακόμη περισσότερο- υπάρχει η διάχυτη αίσθηση ότι οι πολίτες απαξιώνουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μια αίσθηση ματαιότητας -πως «τίποτα δεν έχει σημασία», «είναι όλα προαποφασισμένα», «δεν έχει σημασία τι ψηφίζεις, όλοι κάνουν τα ίδια».

Του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, υποψήφιου δημοτικού σύμβουλου με την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Παλαιό Φάληρο – Αναγέννηση»

Όσο μεγαλύτερες είναι οι προκλήσεις -βλέπε φυσικές καταστροφές, κατάρρευση υποδομών κ.λπ.- τόσο μεγαλύτερη είναι η ματαιότητα

που κατακλύζει τους ψηφοφόρους.

Σε όσους με ρωτούν γιατί αποφάσισα να ασχοληθώ -για πρώτη φορά- με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θέτοντας υποψηφιότητα στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου όπου ζω και δραστηριοποιούμαι τα τελευταία 15 χρόνια, η απάντηση είναι ξεκάθαρη.

Θέλω να αποδείξω ότι η συμμετοχή στα κοινά και ο αγώνας είναι πάντα νικητές απέναντι στη γκρίνια και στην αποχή. Γιατί μόνο με τη συμμετοχή όλων μας μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας με τεκμηριωμένο πλάνο προσφέροντας βιώσιμες και οριζόντιες λύσεις για όλους τους συνδημότες μας.

Το πρόγραμμα της παράταξής μας «Παλαιό Φάληρο – Αναγέννηση» έχει βασικούς άξονες την καθαριότητα, την προσβασιμότητα, την Παιδεία, τη φιλοζωία, την τρίτη ηλικία, το αστικό πράσινο και το παραλιακό μέτωπο. Είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του Παλαιού Φαλήρου με στόχο να βελτιώσει τη ζωή όλων μας με βιώσιμους όρους.

Κύριος στόχος μας του προγράμματός μας είναι να δώσει όραμα και λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα που γνωρίζουμε, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν την ανατροφοδότηση από τους συμπολίτες μας. Δεν είναι πρόγραμμα με φαραωνικά έργα και ανεφάρμοστες προεκλογικές υποσχέσεις επί παντός επιστητού.

Είναι ένας προγραμματικός λόγος προσαρμοσμένος στις ανάγκες των συμπολιτών μας και απαντά στοχευμένα στα ζητούμενα της εποχής μας με ανθρωποκεντρικό και συνάμα ενεργειακό και ψηφιακό αποτύπωμα.

Γιατί το Φάληρο δεν είναι μόνο η παραλία, η μαρίνα, η Αγ. Αλεξάνδρου.

Είναι και όλες οι λαϊκές συνοικίες του Δήμου μας που νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Φάληρο είναι οι πολίτες όλων των ηλικιών, των αναγκών και των απόψεων που αναζητούν μια νέα κατεύθυνση και όραμα για την πόλη μας.

Θέλω να είμαι σαφής: δεν διαθέτω τις γνώσεις για να λύσω όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες του Φαλήρου στην καθημερινότητά τους. Δεσμεύομαι, όμως, να συνεισφέρω ουσιαστικά σε συγκεκριμένους τομείς της τοπικής αυτοδιοίκησης με επιμονή, ανιδιοτέλεια και διαφάνεια.

Τα εφόδιά μου είναι οι τεχνοκρατικές γνώσεις και η εμπειρία που έχω αποκτήσει στις περισσότερες από δύο δεκαετίες που κατέχω θέσεις ευθύνης στον ιδιωτικό τομέα. Στόχος μου είναι να συνεισφέρω στη βέλτιστη διαχείριση του Δήμου μας, με έμφαση στους τομείς της οικονομικής διαχείρισης, της ψηφιακής μετάβασης, τη βελτίωση των υποδομών για την Παιδεία, τον Αθλητισμό και τη Φιλοζωία.

Δεν προσφέρουμε μαγικές λύσεις. Κάνουμε, όμως, συγκεκριμένες, μετρημένες προτάσεις και διαθέτουμε στέρεο πλάνο υλοποίησης. Δεσμευόμαστε για στενή παρακολούθηση των έργων και «σήκωμα των μανικιών», προς όφελος όλων των συμπολιτών μας με τους οποίους μοιραζόμαστε τον θαλασσινό αέρα του Φαλήρου μας και τα ίδια όνειρα για τον τόπο μας.

Όσον αφορά στην προσωπική μου «ατζέντα», θα ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει. Μετά από μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, δεν είναι ο βιοπορισμός ο λόγος που αποφασίζω να συνεισφέρω ενεργά στα κοινά. Το κίνητρο μου είναι να προσφέρω με τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου στην οικογένειά μου, στους φίλους μου και κυρίως στους συμπολίτες μου από αυτό το μετερίζι.

Βλέποντας τη στασιμότητα και σε πολλές περιπτώσεις την οπισθοδρόμηση της Δημοτικής Αρχής των τελευταίων ετών σε κρίσιμα ζητήματα της πόλης μας, δεν μπορώ να μείνω αμέτοχος στην προσπάθεια να προχωρήσουμε στην «Αναγέννηση» της Πόλης μας με σύγχρονες και βιώσιμες λύσεις.

Για όλα τα παραπάνω, στις 8 Οκτωβρίου στηρίζουμε την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Παλαιό Φάληρο – Αναγέννηση» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Μητρέλλο.

Σας ζητώ να με στηρίξετε και προσωπικά με την ψήφο σας γιατί το Φάληρο ανήκει στους Φαληριώτες και απαιτείται Αλλαγή Σελίδας στη διαχείριση του Δήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ενεργή,energi