Έρχεται νέο κύμα βροχών και καταιγίδων τη νύχτα – Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας τα τελευταία εικοσιτετράωρα από τη χώρα, καθώς οι κατά τόπους νεροποντές πλημμύρισαν δρόμους και σπίτια ενώ πολίτες εγκλωβίστηκαν στα σπίτια και τα οχήματα τους.

Η πρόγνωση Μαρουσάκη για τις επόμενες ώρες

Ωστόσο, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, σιγά – σιγά εισερχόμαστε στο τρίτο και τελευταίο στάδιο της κακοκαιρίας.

Μέσα στη νύχτα αναμένουμε ένα νέο κύμα ισχυρών βροχών και καταιγίδων που θα επηρεάσει κυρίως τμήματα που βρίσκονται προς τα ανατολικά

– βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Αυτό θα φτάσει μέχρι και τα βορειοανατολικότερα τμήματα της Πελοποννήσου. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουν οι πολίτες προς την περιοχή της Εύβοιας και των Σποράδων, όπου οι συγκλίσεις του ανέμου δίνουν περισσότερο όγκο νερού, άρα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για πλημμυρικά φαινόμενα.

Αύριο, κυρίως από το μεσημέρι και μετά καθαρίζει σιγά – σιγά η πλευρά του Αιγαίου από τα έντονα φαινόμενα, όμως, στο κύμα κακοκαιρίας μπαίνουν περιοχές του ηπειρωτικού κορμού και κυρίως στα δυτικά.

Το κύμα κακοκαιρίας θα αφήσει πίσω του μία θερμική αστάθεια. Βροχές και καταιγίδες θα δέχονται περιοχές που βρίσκονται κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός βελτιώνεται τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όμως, θα μείνουν σε πιο περιορισμένη έκταση και ένταση στα δυτικά ηπειρωτικά.



Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Παρασκευή αναμένονται βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός από το Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα, όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα.

Οι καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Δ. και Β. Θεσσαλίας και της Δ. Μακεδονίας είναι πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά έως τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα ηπειρωτικά και θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 28-29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 34-35, στην Ήπειρο από 13 έως 30-32 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 32-33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 30-31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29-30 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 27-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-4 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 28-29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34-35 βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρχεται, Μαρουσάκη,erchetai, marousaki